View Single Post
Eski 01-03-2014, 03:48   #2545
Cymbelina
Ağaç Dostu

Cymbelina's Avatar

Giriş Tarihi: 18-03-2012
Maki01, siz nerelerdesiniz? Ben hani size bir arkadaşımdan bahsetmiştim ya, onunla işte sardunyadan bahsederken maillerde ben cümlelerimde bir geranium dedim, bir pelargonium dedim sardunya için - ikisi de aynı şey diye, o an aklıma gelen sözcüğü kullandım. Eski bir fotoğrafını göndermiştim hatta bir sardunyamın, o da cevaben senin geraniumun çok güzelmiş, ben de pelargonium var, geranium hiç düşünmemiştim gibisinden birşeyler yazınca şaşırdım. Burada baktım, bu ana başlık pelargonium olarak geçiyor, diğer alt tür başlıklarda bir geranium bir pelargonium, iyice kafam karışınca bu sayfada sorayım dedim.

Ben de dün çok hızlı bir göz attım linklerde yazılanlara, ancak dediğim gibi özellikle çiçek kısmının çizim hali olan sayfada gayet net ayırmış resimlerle. Bir de tohumlarda farklılık oluyormuş. Ve zaten son yıllarda hybrid, çaprazlama şudur budur farklı türler elde edilirken ikisi gitgide birbirine karışmış anlaşılan.

Differences between Geraniums and Pelargoniums - GAPSWA

Bu linkteki çizimler epey faydalı ayırt etmek için bu bu durumda. Sakızın çiçekleri ve dediğiniz gibi ıtırın çiçeklerine bakınca, ben bu resimlere göre pelargonium olduklarını düşündüm. Ama gül sardunya ve katmerli türlerde, hibritlerde filan bir şey söylemek zorlaşıyor.

Bu konu bu başlıkta daha önce tartışıldı mı bilmiyorum, sonuçta 50 küsur sayfa mesaj var ama ben son derece ilginç buldum, öğrendiğime de sevindim. Bilmiyorum belki Mine hanım'a veya bir ziraat mühendisi arkadaşımız varsa ona da sorabiliriz. Bunun ve şu asitli toprak konusunun takipçisi olalım derim ben

Sonra biz Yağmur'la vilayete gidip Dernekler Masası'na başvurumuzu yaparız, hadi hayırlı olsun))

Cymbelina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön