Evet, hatırlıyorum daha önce de söz etmiştiniz yaz sıcaklarından. Siz de sardunyayı çok seviyorsunuz biliyorum, o yüzden ben benimkilerden çelik alınabilecek uygun bir dalı uygun bir zamanda alıp sizin için köklendireceğim inşallah. Şimdi okuyunca karar verdim açıkçası. O sizin olsun, burada sıcaklık oradan daha düşük nispeten, ben bakarım, büyütürüm ama sizin olur

Adını da Maki sardunyası

koyuyorum şimdiden. İleride imkanım olursa resmini de çekerim olmazsa. İleride belki ne bileyim taşınırsınız filan veya istediğinizde size yollarım.
Ben internetten bu asitli toprak konusuyla ilgili birkaç siteye baktım. Bir iki site haricinde, çoğunlukla hafif asidik toprak ister deniyor.
ANCAK, buraya kocaman bir ancak lazımdı, tikat
uyarıyorum herkesi, her sardunya türü için farklı ph derecesi öneriliyor. Şimdi burada yazılanları okuyup herkes birden sardunyasını aside boğmasın lütfen. Bazılarında ph 5.4, bazılarında 5.8, bazılarında 6 olarak geçiyor kaynaklarda.
Bir tablo bulmuştum, onu tekrar bulabilirsem eklerim bazı linklerle beraber.
Evimizdeki sardunya hangi alt türdür, literatürde ne olarak geçer bunu herkesin bilmesi imkansız. Dolayısıyla sizlere tavsiyem arkadaşlar, sardunyalarınız fazlaysa birini veya köklendirdiğiniz bir çeliği bunun için denemek maksatlı kobay olarak kullanabilirsiniz.
Yoksa hemen tüm saksılara birden şaldır şuldur asit banyosu yaptırmayın.
Bunu içimizden birkaçımız deneyip sonucu burada belirtebiliriz de. Muhtemelen bu birkaçımızdan biri ben olacağım