View Single Post
Eski 27-02-2014, 21:38   #2538
yağmur
Ağaç Dostu

yağmur's Avatar

Giriş Tarihi: 23-05-2013
Kesin cevap diyemem ama yıllardır sardunya yetiştiriyorum(öyle çok fazla yıl değil 7 yıldır ) deneyimlerime göre sorularınızı yanıtlayayım.

1- Tınlı topraktan benim anladığım; ıslandığında yapışıp kil kıvamı almayan, kuruduğunda ise taşlaşmayan bir toprak. Elzem midir? Sanmam. Sonuçta herkesin bu tarz toprak bulması çok zor. Elimizin altındaki en iyisidir bence Gariban sardunyalarım ağaçlar.net'ten önce sırf torf içinde yaşadılar. Yine de çiçek açıp büyüyorlardı.

2-Bende bitkilerimde bahçe toprağı, torf veya kompost,kum ve koyun gübresi karışımını kullanıyorum. Hepsine aynı karışımı yapsamda mesela kaktüslerimin toprağını hazırlarken biraz daha fazla kum ve daha az koyun gübresi katıyorum.

3-Bu konuda hiç bir bilgim yok. Yalnız sevgili annem enzimden süzdüğü suyu hiç seyreltmeden zavallıcık sardunyaların tepelerinden boca etmişti kasım ayında. Baştan tüm yapraklar gitti ölür gibi oldular, şimdi ise el büyüklüğünde yaprakları var.

4-Bence bu bulunduğunuz ilin suyunun kirecine de bağlı. Aşırı kireçli suyla suluyorsanız (benim gibi) bu saydıklarınızdan biraz vermenin ph'ı aşırı düşüreceğini sanmıyorum. Tabii vur deyince öldürmeyin

5-Geranium bildiğim kadarıyla bulundukları familyanın adı. Pelargonium ise türün adı. Umarım doğru aktarmışımdır.

yağmur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön