View Single Post
Eski 01-03-2014, 20:29   #2549
Cymbelina
Ağaç Dostu

Cymbelina's Avatar

Giriş Tarihi: 18-03-2012
Evet, başlığı biraz gasp ettim gibi oldu ama olsun, ben size hepinize gelin iki lafın belini kıralım diyorum, gelmiyorsunuz, ben napiim?

Bu arada ben 50 sayfa var sanıyordum, 85 sayfa olmuş. Bence daha çok yazıp menekşecileri geçelim

Neyse, evet latifeyi bırakalım. Bir tablo var demiştim, şöyle:

Fertility Management for Geraniums

Alın size cayır cayır bilgi:

What Are the Soil Requirements for Geraniums? | eHow

What Are the Soil Requirements for Geraniums? | eHow

Nutrient Requirements of Ivy Geraniums | Garden Guides

care, growing geraniums

Soil Conditions for Geraniums | Garden Guides

Buradan 2 paragrafı alıntılıyorum:

Geraniums generally prefer soil that is slightly to moderately acidic. The specific pH depends on what variety of geranium you intend to plant. Ivy geranium and regal geranium require soil with a pH between 5.5 and 6.0, while zonal geranium needs a pH between 5.8 and 6.3.

Test the pH level of your soil if you planted your geraniums in the ground or in pots. Geraniums grow best in soil with a pH level of 6.5 and will not produce healthy-looking flowers in a pH below 5.5.
(Kaynak: ehow.com)

Gördüğünüz gibi Ivy'si farklı, zonalı farklı, regalı farklı ph gerektiriyormuş.

Bu arada, gördüğünüz üzere, bunların hepsi "geranium" istekleri. Pelargonium olarak aratmadım.

Dolayısıyla, tekrar edeyim: sardunyanızın türünü kesin net bilmiyorsanız ve ph ölçer stripiniz filan yoksa, hemen harekete geçmeyin burada yazılanları okuyup.

Kaynaklarda vurgulanan mevzu hafifçe asidik olması. ph'ı 5.5 veya daha aşağı düşürürsek bu sefer istenmeye sonuçlar ortaya çıkıyor - türe bağlı olarak.

Şimdi iş kobay olarak bir sardunya seçip onda denemeler yapmaya kaldı. Bir de kahve telvesi mi, çay mı, limon tuzlu su mu adlı güzide sorumuz Artık, ya üçünü birden sırayla ya da sadece birini seçip belirli aralıklarla deneriz.

Cymbelina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön