View Single Post
Eski 21-02-2014, 02:38   #2535
Cymbelina
Ağaç Dostu

Cymbelina's Avatar

Giriş Tarihi: 18-03-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yağmur Mesajı Göster
Bunlarda benim sardunyalarımın çiçekleri. Kışın enerjileri çiçeklere gitmesin diye solmadan kesiyorum böyle.
Sevgili yağmur, ne hoş bir buket bu. Neden kesiyorsunuz ki hemen? Kışın çiçek vermesi hoşuma gidiyor benim şahsen. Sardunyayı çok sevmemin sebeplerinden biri bu, belki de başlıca sebebi. Mevsimlikler gibi veya diğer çoğu bitki gibi sadece bahar ve yaz değil kışın da çiçeğini görebiliyorum. Kışa rağmen, tek tük de olsa bir renk görmek, çiçek görmek beni mutlu ediyor.

O yüzden kışın çiçeğini görebiliyorsak şanslıyız. Çiçek açtığında böyle sizinki gibi çiçekleri tazeyken ellemiyorum ben, doya doya bakın onlara. Kuruyup hafif geçmesini bekliyorum, geçtiği anda o sapla beraber hemen koparıyorum ki dediğiniz enerji mevzusundan dolayı.

Ben asıl yapraklara hiç acımıyorum, her gün yaprak kontrolü, valla nazi subayı gibiyim tepelerinde Gariplerim benim. Bir yaprak şöyle hafif, daha ucundan sararmaya görsün veya renk değişimi başlangıcı - anında uçuruyorum o yaprağı. Bazen sararmasa da yeşil de olsa büyük ve kart yapraklar oluyor misal, çok zor tutuyorum kendimi onları koparmamak için - ve evet arada koparıyorum

Türkçe'de buna "vur deyince öldür" deniyor

Cymbelina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön