View Single Post
Eski 27-02-2014, 18:59   #2536
Cymbelina
Ağaç Dostu

Cymbelina's Avatar

Giriş Tarihi: 18-03-2012
Ey gözü sardunyadan başka bir şey görmeyen sardunyaseverler, yaklaşın hele Sorularım var:

Az önce bir başlığa göz atarken dikkatimi çekti. Sardunya saksı harci için şöyle denilmiş ilgili başlıkta:

Sardunya saksı harcı
1 ölçü tınlı toprak
1 ölçü torf
1 ölçü kompost

1) Tınlı toprak nedir? Elzem midir? Kullanmasak ne olur?

2) Benim saksı harcım tüm bitkilerimde fikstir, hepsine ayrı malzeme için uğraşamam ve bütçe de ayıramam açıkçası. Toprak, kum, torf - benim karışımım budur. Sardunyalarımda da bu var. Ne dersiniz, uygun mudur? (Bu zaten genel saksı harcı olarak tavsiye ediliyordu).

3) Ne zamandır soracağım, unutuyorum, demin de başka bir başlıkta konusu geçince sorayım dedim.

Sardunyaların ph'ı düşük, yani asidik toprak istedikleri doğru mudur? Yoksa bir şehir efsanesi mi?

4) Bu bilgi doğruysa sardunya saksılarıma kahve telvesi, çay posası veya limon tuzu eritilmiş su vereyim mi?

5) Pelargonium ve geranium aynı şey değil mi? Biri Latincesi, diğeri İngilizcesi değil mi?

Sorularıma cevap alabilirsem bilenlerden ve bu cevaplar da net ve kesin olursa şahane olur Numara bile verdim, net ve tane tane olsun diye.

Ayrıca 2 sardunyam senelerdir açmıyor ne yaptımsa. Nedendir diye sormayacağım. Sadece paylaşmak istedim, benim acımı sadece sizler anlarsınız....

Cymbelina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön