agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) > Sardunya (Pelargonium)
(https)

Beğeni Düzeni9067Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 23-01-2014, 14:13   #1
Ağaç Dostu

yağmur's Avatar

Giriş Tarihi: 23-05-2013
Bunlarda benim sardunyalarımın çiçekleri. Kışın enerjileri çiçeklere gitmesin diye solmadan kesiyorum böyle.

Eklenen Resimler

yağmur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-02-2014, 02:38   #2
Ağaç Dostu

Cymbelina's Avatar

Giriş Tarihi: 18-03-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yağmur Mesajı Göster
Bunlarda benim sardunyalarımın çiçekleri. Kışın enerjileri çiçeklere gitmesin diye solmadan kesiyorum böyle.
Sevgili yağmur, ne hoş bir buket bu. Neden kesiyorsunuz ki hemen? Kışın çiçek vermesi hoşuma gidiyor benim şahsen. Sardunyayı çok sevmemin sebeplerinden biri bu, belki de başlıca sebebi. Mevsimlikler gibi veya diğer çoğu bitki gibi sadece bahar ve yaz değil kışın da çiçeğini görebiliyorum. Kışa rağmen, tek tük de olsa bir renk görmek, çiçek görmek beni mutlu ediyor.

O yüzden kışın çiçeğini görebiliyorsak şanslıyız. Çiçek açtığında böyle sizinki gibi çiçekleri tazeyken ellemiyorum ben, doya doya bakın onlara. Kuruyup hafif geçmesini bekliyorum, geçtiği anda o sapla beraber hemen koparıyorum ki dediğiniz enerji mevzusundan dolayı.

Ben asıl yapraklara hiç acımıyorum, her gün yaprak kontrolü, valla nazi subayı gibiyim tepelerinde Gariplerim benim. Bir yaprak şöyle hafif, daha ucundan sararmaya görsün veya renk değişimi başlangıcı - anında uçuruyorum o yaprağı. Bazen sararmasa da yeşil de olsa büyük ve kart yapraklar oluyor misal, çok zor tutuyorum kendimi onları koparmamak için - ve evet arada koparıyorum

Türkçe'de buna "vur deyince öldür" deniyor

Cymbelina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-02-2014, 18:59   #3
Ağaç Dostu

Cymbelina's Avatar

Ey gözü sardunyadan başka bir şey görmeyen sardunyaseverler, yaklaşın hele Sorularım var:

Az önce bir başlığa göz atarken dikkatimi çekti. Sardunya saksı harci için şöyle denilmiş ilgili başlıkta:

Sardunya saksı harcı
1 ölçü tınlı toprak
1 ölçü torf
1 ölçü kompost

1) Tınlı toprak nedir? Elzem midir? Kullanmasak ne olur?

2) Benim saksı harcım tüm bitkilerimde fikstir, hepsine ayrı malzeme için uğraşamam ve bütçe de ayıramam açıkçası. Toprak, kum, torf - benim karışımım budur. Sardunyalarımda da bu var. Ne dersiniz, uygun mudur? (Bu zaten genel saksı harcı olarak tavsiye ediliyordu).

3) Ne zamandır soracağım, unutuyorum, demin de başka bir başlıkta konusu geçince sorayım dedim.

Sardunyaların ph'ı düşük, yani asidik toprak istedikleri doğru mudur? Yoksa bir şehir efsanesi mi?

4) Bu bilgi doğruysa sardunya saksılarıma kahve telvesi, çay posası veya limon tuzu eritilmiş su vereyim mi?

5) Pelargonium ve geranium aynı şey değil mi? Biri Latincesi, diğeri İngilizcesi değil mi?

Sorularıma cevap alabilirsem bilenlerden ve bu cevaplar da net ve kesin olursa şahane olur Numara bile verdim, net ve tane tane olsun diye.

Ayrıca 2 sardunyam senelerdir açmıyor ne yaptımsa. Nedendir diye sormayacağım. Sadece paylaşmak istedim, benim acımı sadece sizler anlarsınız....

Eski 27-02-2014, 19:05   #4
Ağaç Dostu

Cymbelina's Avatar

Bir de unutmadan, balkon ve bahçe sayfası açıp da şakır şakır sardunya resimlerini koyan arkadaşlar buraya hiç uğrayıp bilgi vermiyorlar, onları da kınıyorum (Sevgili maki01 ve diğer bazı dostlar, sözüm meclisten dışarı)

Hayır şindi haksız mıyım? İlk taşı günahsız olan atsın Tamam, tamam, hepsini demedim, sadece bağzıları

Etiketler
ceylan, pelargonium, sakız, sardunya

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:42.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025