![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 14-11-2008
|
Alıntı:
sağlıklı görünüyorlar diyemeyiz, ama kaybetmiş de değilsiniz. yeniden dikmeden önce mantar ilacı ile ilaçlamanızı öneririm. sadece tarçın yeterli olmayabilir. orkide torfu dediğiniz nedir? yapı marketlerden aldığınız hazır bir karışım mı? eğer öyleyse, üzerinde yazan içeriğine bakıp, sitede önerilen oranlarla karşılaştırıp ona göre kabuk ekleyip eklememeye karar verebilirsiniz. yok eğer torftan kastınız bildiğimiz torf ve hatta eski substratı ise, bunu kullanmayın derim. ustalarımız tarafından önerilen toplama karışımlar kadar iyi olmasa da, artık yapı marketlerden orkidelerin memnun bir şekilde yaşayabileceği orkide substratları edinebilmek mümkün. bu akşam köklerinin açıkta kalmasında bir sakınca olduğunu sanmıyorum, hatta dilerseniz ilaçlamayı yapın, ondan sonra yeni substrata dikersiniz. kısa bir alışma döneminden sonra bitkiniz mutlu bir şekilde gelişmeye devam edecektir umuyorum. |
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-07-2008
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-06-2011
|
Merhaba arkadaşlar, Kahvemizde de paylaştığım gibi çok tramvatik bir yolculuktan geldi yavru orkidem. Zaten kökleri oldukça azdı hoplaya zıplaya geldikten sonra bir kısmı kurudu yapraklar büzüştü. Kökler havalansın diye dışarıda tutuyorum çünkü gece sıcaklığı İstanbul'da çok düşük gözükmüyor. Nemlenmesi içinde su dolu bir kase koydum havada kalsın diye de orkide yukarıda. Maalesef ağaç kabuklarıda yolda ezildiği için sağlıklı bir karışım değil. Ben hiç Türkiye'den almadığım için burada nerede sarılır bilmiyorum. Güvendiğiniz bir marka ismi var mıdır ? |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-09-2017
|
Orkidelerime neler uygulamalıyım
Bebeğim için gelen iki orkidem var durumları bunlar neler yapmalıyım Düzenleyen seraphattatoglu : 21-09-2017 saat 17:10 Neden: Resim gönderebiliyormuyum anlayamadım |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-01-2021
|
Merhabalar fotograglarını paylaştığım orkidem beyaz renkte ve 1 yıldır bakımını yapıyorum sürgün veren dalının uc kısmı çürümüş durumda kök ile gövde birleşim yerinde siyah küf tarzı lekeler ve topragında küçük böceklenmeler olmus bitkimi saglıklı hala getirmem için ne yapmam gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2007
|
Alıntı:
Bitkinin saksı harcı çürümeye başlamış, değiştirmeniz gerekiyor. Yeni harcı aldığınızda, bir tencerenin içerisine koyup üzerini örtecek kadar su ilave ettikten sonra kaynamaya başlayıncaya kadar ısıtın. Sonra soğuması için ocağı kapatın. Soğuduktan sonra bitkinin eski harcını bununla değiştirin. Kolay gelsin.... |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-01-2021
|
Orkidemin çiçekleri aniden soldu
Merhabalar görseldeki orkidem 1 gün de çiçekleri soldu ve topraklar üzerinde beyazlasmalar gördüm bunun üzerine kökündeki süngeri cıkardım ve solmus siyahlasmıs kökleri temizledim yardımcı olursanız sevinirim |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2007
|
Alıntı:
Kolay gelsin.... |