agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Orkide > Orkide Hastalıkları
(https)

Beğeni Düzeni1347Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 29-11-2012, 17:20   #1
Ağaçsever

DilekGuven's Avatar

Giriş Tarihi: 14-11-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sonerf Mesajı Göster
Orkidelerimin ekili olduğu orkide toprağında torf oranı yüksekti orkidelerimin köklerinin çürümesinden endişe ediyordum.Sonunda bugün orkidelerimi söktüm.
Bu birinci orkidem;
Eklenti 349998
Eklenti 349999
Eklenti 350000
bu da diğer orkidem,
Eklenti 350001
Eklenti 350002
Sizce durumları nasıllar?
Orkidelerimi yarın ekmeyi düşünüyorum o zamana kadar dışarıda beklemelerinde bir sakınca olur mu? Kökleri tarçınlamak haricinde yapabileceğim birşey var mıdır?Bir de orkide torfuna çam kabuğu eklemek istiyorum, eklememe gerek var mı? Kabuk eklemem gerekiyorsa bu kabukları topladıktan sonra fırınlamalı mıyım?
Aynı torfa ekili bir orkidem daha var ancak o şu an sap çıkardığı için sökmedim. Çiçekleri açıp geçtikten sonra sökmeyi düşünüyorum. Sizce onuda sökmeli miyim?
Görüşlerini bekliyorum teşekkürler
merhaba,
sağlıklı görünüyorlar diyemeyiz, ama kaybetmiş de değilsiniz. yeniden dikmeden önce mantar ilacı ile ilaçlamanızı öneririm. sadece tarçın yeterli olmayabilir. orkide torfu dediğiniz nedir? yapı marketlerden aldığınız hazır bir karışım mı? eğer öyleyse, üzerinde yazan içeriğine bakıp, sitede önerilen oranlarla karşılaştırıp ona göre kabuk ekleyip eklememeye karar verebilirsiniz. yok eğer torftan kastınız bildiğimiz torf ve hatta eski substratı ise, bunu kullanmayın derim. ustalarımız tarafından önerilen toplama karışımlar kadar iyi olmasa da, artık yapı marketlerden orkidelerin memnun bir şekilde yaşayabileceği orkide substratları edinebilmek mümkün. bu akşam köklerinin açıkta kalmasında bir sakınca olduğunu sanmıyorum, hatta dilerseniz ilaçlamayı yapın, ondan sonra yeni substrata dikersiniz. kısa bir alışma döneminden sonra bitkiniz mutlu bir şekilde gelişmeye devam edecektir umuyorum.

sonerf beğendi.
DilekGuven Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-11-2012, 22:25   #2
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 09-07-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi DilekGuven Mesajı Göster
merhaba,
sağlıklı görünüyorlar diyemeyiz, ama kaybetmiş de değilsiniz. yeniden dikmeden önce mantar ilacı ile ilaçlamanızı öneririm. sadece tarçın yeterli olmayabilir. orkide torfu dediğiniz nedir? yapı marketlerden aldığınız hazır bir karışım mı? eğer öyleyse, üzerinde yazan içeriğine bakıp, sitede önerilen oranlarla karşılaştırıp ona göre kabuk ekleyip eklememeye karar verebilirsiniz. yok eğer torftan kastınız bildiğimiz torf ve hatta eski substratı ise, bunu kullanmayın derim. ustalarımız tarafından önerilen toplama karışımlar kadar iyi olmasa da, artık yapı marketlerden orkidelerin memnun bir şekilde yaşayabileceği orkide substratları edinebilmek mümkün. bu akşam köklerinin açıkta kalmasında bir sakınca olduğunu sanmıyorum, hatta dilerseniz ilaçlamayı yapın, ondan sonra yeni substrata dikersiniz. kısa bir alışma döneminden sonra bitkiniz mutlu bir şekilde gelişmeye devam edecektir umuyorum.
Kullandığım orkide toprağını yapı marketten almıştım. Orkideler için özel olduğu yazıyor üzerinde lakin sitede tarif edilenden farklı gibi geldi bana o yüzden kabuk eklemek istiyordum. Bulunduğum yerde mantar ilacı bulamayacağımı düşünüyorum. Orkidelerimin durumunun çok kötü olmadığı öğrendiğime sevindim. Alakanız için teşekkürler

sonerf Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-06-2016, 13:07   #3
Ağaç Dostu

Charlaux's Avatar

Giriş Tarihi: 13-06-2011
Merhaba arkadaşlar,

Kahvemizde de paylaştığım gibi çok tramvatik bir yolculuktan geldi yavru orkidem. Zaten kökleri oldukça azdı hoplaya zıplaya geldikten sonra bir kısmı kurudu yapraklar büzüştü.

Kökler havalansın diye dışarıda tutuyorum çünkü gece sıcaklığı İstanbul'da çok düşük gözükmüyor. Nemlenmesi içinde su dolu bir kase koydum havada kalsın diye de orkide yukarıda.

Maalesef ağaç kabuklarıda yolda ezildiği için sağlıklı bir karışım değil. Ben hiç Türkiye'den almadığım için burada nerede sarılır bilmiyorum. Güvendiğiniz bir marka ismi var mıdır ?

Eklenen Resimler

Charlaux Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-09-2017, 17:07   #4
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 21-09-2017
Orkidelerime neler uygulamalıyım

Bebeğim için gelen iki orkidem var durumları bunlar neler yapmalıyım

Düzenleyen seraphattatoglu : 21-09-2017 saat 17:10 Neden: Resim gönderebiliyormuyum anlayamadım
seraphattatoglu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-01-2021, 19:47   #5
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 12-01-2021
Merhabalar fotograglarını paylaştığım orkidem beyaz renkte ve 1 yıldır bakımını yapıyorum sürgün veren dalının uc kısmı çürümüş durumda kök ile gövde birleşim yerinde siyah küf tarzı lekeler ve topragında küçük böceklenmeler olmus bitkimi saglıklı hala getirmem için ne yapmam gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim

Eklenen Resimler

Glyk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-01-2021, 01:55   #6
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 11-02-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Glyk Mesajı Göster
Merhabalar fotograglarını paylaştığım orkidem beyaz renkte ve 1 yıldır bakımını yapıyorum sürgün veren dalının uc kısmı çürümüş durumda kök ile gövde birleşim yerinde siyah küf tarzı lekeler ve topragında küçük böceklenmeler olmus bitkimi saglıklı hala getirmem için ne yapmam gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim
Sayın Glyk,

Bitkinin saksı harcı çürümeye başlamış, değiştirmeniz gerekiyor. Yeni harcı aldığınızda, bir tencerenin içerisine koyup üzerini örtecek kadar su ilave ettikten sonra kaynamaya başlayıncaya kadar ısıtın. Sonra soğuması için ocağı kapatın. Soğuduktan sonra bitkinin eski harcını bununla değiştirin.

Kolay gelsin....

Doku_Kültürcü Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-01-2021, 19:05   #7
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 12-01-2021
Orkidemin çiçekleri aniden soldu

Merhabalar görseldeki orkidem 1 gün de çiçekleri soldu ve topraklar üzerinde beyazlasmalar gördüm bunun üzerine kökündeki süngeri cıkardım ve solmus siyahlasmıs kökleri temizledim yardımcı olursanız sevinirim

Eklenen Resimler

Glyk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-01-2021, 09:56   #8
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 11-02-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Glyk Mesajı Göster
Merhabalar görseldeki orkidem 1 gün de çiçekleri soldu ve topraklar üzerinde beyazlasmalar gördüm bunun üzerine kökündeki süngeri cıkardım ve solmus siyahlasmıs kökleri temizledim yardımcı olursanız sevinirim
Phalaenopsis orkideleri hangi türün melezi olduğuna bağlı olarak 2-4 ay çiçekli kalır. Sonrasında çiçeklerini dökerler. Yukarıda anlattığım gibi saksı harcını değiştirin. Yaz aylarında 2-3 günde bir, kış aylarında 7 günde bir memba suyu ile sulayın. Ay da bir defa gübre verin. Her gübreleme işlemi öncesinde saksı harcı içerisinden 2-3litre memba suyu geçirip, geride kalan gübre artıklarını temizleyin. Bunu yapmazsanız, zaman içerisinde biriken gübre nedeniyle kökler ölür. Harçtan su geçirip yıkadıktan sonra hazırladığınız sıvı gübreyi saksıya verin.

Kolay gelsin....

Doku_Kültürcü Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:34.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025