View Single Post
Eski 29-11-2012, 16:20   #900
DilekGuven
Ağaçsever

DilekGuven's Avatar

Giriş Tarihi: 14-11-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sonerf Mesajı Göster
Orkidelerimin ekili olduğu orkide toprağında torf oranı yüksekti orkidelerimin köklerinin çürümesinden endişe ediyordum.Sonunda bugün orkidelerimi söktüm.
Bu birinci orkidem;
Eklenti 349998
Eklenti 349999
Eklenti 350000
bu da diğer orkidem,
Eklenti 350001
Eklenti 350002
Sizce durumları nasıllar?
Orkidelerimi yarın ekmeyi düşünüyorum o zamana kadar dışarıda beklemelerinde bir sakınca olur mu? Kökleri tarçınlamak haricinde yapabileceğim birşey var mıdır?Bir de orkide torfuna çam kabuğu eklemek istiyorum, eklememe gerek var mı? Kabuk eklemem gerekiyorsa bu kabukları topladıktan sonra fırınlamalı mıyım?
Aynı torfa ekili bir orkidem daha var ancak o şu an sap çıkardığı için sökmedim. Çiçekleri açıp geçtikten sonra sökmeyi düşünüyorum. Sizce onuda sökmeli miyim?
Görüşlerini bekliyorum teşekkürler
merhaba,
sağlıklı görünüyorlar diyemeyiz, ama kaybetmiş de değilsiniz. yeniden dikmeden önce mantar ilacı ile ilaçlamanızı öneririm. sadece tarçın yeterli olmayabilir. orkide torfu dediğiniz nedir? yapı marketlerden aldığınız hazır bir karışım mı? eğer öyleyse, üzerinde yazan içeriğine bakıp, sitede önerilen oranlarla karşılaştırıp ona göre kabuk ekleyip eklememeye karar verebilirsiniz. yok eğer torftan kastınız bildiğimiz torf ve hatta eski substratı ise, bunu kullanmayın derim. ustalarımız tarafından önerilen toplama karışımlar kadar iyi olmasa da, artık yapı marketlerden orkidelerin memnun bir şekilde yaşayabileceği orkide substratları edinebilmek mümkün. bu akşam köklerinin açıkta kalmasında bir sakınca olduğunu sanmıyorum, hatta dilerseniz ilaçlamayı yapın, ondan sonra yeni substrata dikersiniz. kısa bir alışma döneminden sonra bitkiniz mutlu bir şekilde gelişmeye devam edecektir umuyorum.

DilekGuven Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön