Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi DilekGuven
sayın Valerya, kendi çiçeklerinizin fotoğraflarını koymamış, internetten bulduğunuz benzer fotoğraflar koymuşsunuz anladığım kadarıyla. şu beyaz uzun şeyler henüz oluşmadı dediğinizde ise kökleri kastediyorsunuz, dolayısı ile kökleri oluşmamış bir keikinin (bebeğin) henüz ayrılmaması lazım.
sevgili Valerya, bebek orkideleriniz köklenmeye başladığında, yani gönderdiğiniz resimdeki uzantıların minikleri oluşmaya başladığında, minimum 3 kök, 5 cm kadar uzadığında, bebeklerinizi ayırıp büyük orkidenizin dibinde gördüğünüz gibi bir orkide toprağına dikebilirsiniz.
kuruyan saplar için endişelenmeyin, sayın Sagen'in dediği gibi uygun bakımla yenisi çıkar. eğer orkidelerinize uygun bir şekilde bakmak, onları çiçeklendirmek, sahip olduğunuz keikilerden yeni orkide bitkilerine sahip olmak için yeterli zaman ve hevesiniz var ise bu forumda yayınlanmış mesajları en başlardan itibaren okumak suretiyle gayet geniş bilgi birikimine sahip olabilirsiniz. orkide bakımı aslında çok kolay olmakla birlikte, diğer çiçeklerden çok farklı olduklarından bilgi sahibi olmayanlar için oldukça sıkıntılı olabilir.
|
Sayın DİLEKGUVEN;
Yazdıklarınıza aynen katılıyorum. Bu arada sayenizde yaptığım bir yanlışlığıda yazılarımda düzelttim (iş yoğunluğundan yanlış yazmışım). Ben köklendiklerini var sayarak keikiler için ayrılması gerektiğini yazmıştım. Ama geri dönüp tekrar okuduğumda yanlış anladığımı farkettim ve kendi yazılarımdaki keikilerin hemen ayrılması gerek kısımlarını gerekli şekilde değiştirdim.
SAYGILARIMLA.