![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Yurtdisindan Orkide getirmek
Degerli Profesional Orkide ureticileri yurt disindan kargo ile 1 aylik bir yolculukla orkide getirmek istiyorum sizce başarı orani nedir ? tohum halinde de almakda zaman kaybi bitkiyi 1 yil bakmak gerekir |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-06-2011
|
Alıntı:
Niye Express servisle getirmeyi dusunmuyorsunuz orkidenizi ? Gumrukte cikabilecek sorunlari arastirdiniz mi (Baku'de oturdugunuz icin soruyorum).Tahminimce cicekleri duser biraz durumu kotu halde elinize gecer ama satilan orkideler elimize elle tutulur bir sekilde ulasabiliyorsa (ki bildigim kadariyla bonsailer ornegin cok kotu sartlarda yollaniliyor kargoyla,cin'de hemen seri uretim dallandirma sonra hop dunya) size de en hizli kargoyu secip ona en iyi sekilde bakmak kalir. |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar kayınvalidemin orkidelerinden birisi keiki verdi. Keikinin şu anda iki yaprağı var ve çakmak boyutunda. Köklenmesini beklerken çiçek dalı çıkardı. Kökü olmadığı için ayıramadık. Beklesek kök çıkarır mı? Bu şekilde büyürse çiçek dalını ve çiçekleri yaşatabilir mi? |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 14-11-2008
|
Alıntı:
![]() aşağıda çiçek açan bir keiki var, hiç de fena görünmüyor bence ![]() |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
merhaba, benimkilerden biri iki yapraklı ve hiç çiçeksiz kalmıyor... benim de tespit ettiğim çiçeği geçince dibten kesilmemesi,benim Phall orkidelerimden biri aynı dal üstünden defalarca çiçek açıp bir boğum alttan tekrar açıyor. başka bir tespitim yer değişikliğinden de etkileniyor..ve fazla suya gelemiyorlar. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-12-2012
|
Arkadaşlar merhaba, Yeni katıldım ve büyük bir sorunum var. Orkidemin 2 dalı var. Dallarından biri kurudu ve yapraklarından 2 tanesi de sarararak döküldü. Kurumuş dalı kestim ancak sizinde sağlıklı yorum yapabilmeniz için size fotoğrafını eklemek istiyorum. Annemden aldığımda yazdı ve balkonumdaydı. Havanın serinlemesi ile çiçeklerini döktüğü için salona aldım. Bu sırada tek yaprağında beyaz mantara benzer bir şey vardı ama bir daha olmadı. Fotoğrafta da gözüktüğü gibi zamanla mantar olmasa da yaprakları en üsttekilerden başlayarak yumuşadı ve sarardı. Susuz bırakmamaya çalışıyorum. Köklerine baktığımda ilk fotoğrafta da görüldüğü gibi sarılar da yeşiller de var. Sarı olanları temizlemeli miyim? Fikir ve önerilerinizi bekliyorum. Sevgiler. ![]() [IMG] [/IMG]![]() ![]() ![]() [IMG] [/IMG]![]() Düzenleyen Hülya AKTEN : 28-12-2012 saat 14:57 |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-10-2010
|
konuyu baştan okumanızı tavsiye edebilirim. susuz kalmış olabilir. birde köklerde sorun var sanırım. |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Yeni Üye
|
Alıntı:
fotoğraf ekleyerek fikirlerinizi almak istedim. Şu anda sağlıklı gözüken dalın üzerinde uzun süredir ne açan ne dökülen tomurcuklar var. Göbek beni de korkutuyor. Kökleri çektiğim fotoğrafa bakarsanız aralarında sararmış olanlar var. Onları ayıklamalı mıyım? ![]() |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Kuruyan dalı dipten kesip alın. köklerde çürüme varsa ki ben bir orkidemi dikkatlice saksısından çıkartıp çürüyen ve kuruyan köklerini temizledim tarçınladım. tekrar yeni bir toprakla ekim yaptım. Aldığım toprak yapı marketlerde satılanlardan. ancak o toprak çok torfluydu bende biraz eledim içindeki büyük parçaları kullandım. tekrar aynı saksısını güzelce yıkayıp ektim. sulamadım hemen çünkü toprak nemliydi. şuanda gayet sağlıklı . bir kaç gün sonra sulama yaptım. bol aydınlık bir yerde duruyor şuanda. çiçekleri geçen sağlıklı dallıda 3. boğumun üstünden kestim ve oksijenli suyla temizledim. benim yaptıklarım bunlar daha fazla bilgisi olan arkadaşlar da yardımcı olabilir. sevgiler. |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Yeni Üye
|
Alıntı:
Yanıtınız için teşekkürler. Yanıt veren tek kişi olduğunuz için size danışıyorum. Şimdi orkidemi anlattığınız işlemşleri yapmak için toprağından çıkardım ama galiba orkidemi çoktan kaybetmişim bile... Hala tomurcuklu ve sağlam duran bir dalı ve 2 yaprağı var ama geri kalan kısımlar ölmüş gibi duruyor. Yine de bir umut var mı diye fotoğrafını gönderiyorum. Başka arkadaşlarda fikirlerini paylaşırlarsa sevinirim. İyi günler. ![]() ![]() ![]() Bu da ölü kökleri kestikten sonraki hali... Bazı kökler sarı renk olmasına rağmen oldukça sertler. Onları kesmedim. Şimdi tarçınlayıp tekrar dikeceğim. ![]() ![]() Düzenleyen Hülya AKTEN : 01-01-2013 saat 16:03 |
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-01-2012
|
http://www.agaclar.net/forum/attachm...600-x-450-.jpg 24 Kasım'da çiçek sapı uzatmaya başlayan orkidem, şimdi bu halde. ![]() Yağmur suyuna Genta Orkide besini karıştırarak suladım ve yapraklarına fısfıs uyguladım. Her sulamada mı vereceğim yoksa hafta da bir kez mi besinli suyu? Veya daha az, emin olamadım, yardımcı olursunuz sevinirim.. teşekkür ederim.. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-12-2012
|
bir ay önce gelen orkidemin çiçekleri bu bir ay içinde yavaş yavaş döküldü bir iki çiçeği kaldı. yaprakları ve kökleri yemyeşil, yaprakları oldukça diri ve kıvrımlı çok sağlıklı görünüyorlar ancak alttan karşılıklı iki yaprağı zaten yumuşaktı şimdi de çiçeğe yakın kısmından srarmaya başladı acaba istemeden bir şey mi yaptım? bu orkide saksılarından almıştım beyaz plastik olanlardan o yüzden olmuş olabilir mi acaba? gerçi saksıyı da yine çiçekçimden aldım ben de bunları kullanıyorum demişti. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-04-2010
|
Bu anlattıklarımda bir gelişme oldu köklenip yandan sürgün verdiler nasıl bakılır bu bitkiye su deyince çürüme oluyor ? yardım edin. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Yeni Üye
|
alttan karşılıklı iki yaprağı sararmış orkidemin resimleri, bir ay içerisinde üzeride ki 9, 10 çiçeğini döktü ve alt yaprakları sararmaya başladı. sararan yaprakların altında yeni yapraklar var. acaba bir yerde yalnız yapıyorum da güzel kızım ölüyor mu? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-07-2010
|
Yeni aldığım 6 adet orkidelerim için kendim evde toprak hazırlamak istiyorum ,malzemeler için neler bulup karıştırmalıyım?kızarmış kestane kabuğu karıştırsam zararı olurmu? |
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
http://www.agaclar.net/forum/orkide/3517.htm vermiş olduğum linki inceleyin lütfen. SAYGILARIMLA. |
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-07-2012
|
Merhabalar, Geçen gün bir arkadaşım orkidesine bakamadığı için bana verdi. Orkideyi açıp baktığımda aslında gözüken orkidenin keiki olduğunu, ana orkidenin tamamen öldüğünü ve ölü köklerin böceklendiğini farkettim. Fakat bir sorun varki keiki şimdiye kadar sadece bir kez kök salmış. Çiçek açmış ama kök bakımından çok kötü. Büyüklüğüyle karşılaştırırsak köklerin çok az olduğunu farkedriz. Keikiyi ana orkideden ayırmak zorunda kaldım, zaten ana orkidenin de bir tane bile sağlıklı kökü yok. Yavru orkidenin kökü az olduğu içinde saksıda durmuyor. Yarısına kadar da saksıya sokmak istemiyorum. Küçük saksıya denedim durmadı da. Napmam gerekiyor? Siz daha önce böyle bir şey gördünüz mü? Resimleri yükledim. Not: Yavru orkidenin köklerine hiç zarar gelmemiştir, hep böyle azdı. Ayrıca yeni yaprak açıyor ve gövdesinde de kök olduğunu düşündüğüm pek belirgin olmayan bir çıkıntı var. Saksıyı torf doldurup bitkiyi üstüne koydum. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-07-2012
|
Fotoğrafların devamı... |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
Bence umut var kurumuş kökleri temizlediyseniz ortası kuru bile olsa yandan sürgün verebilir. Yaprakları gayet sağlıklı görünüyor. üzerine su sıkmayın sakın. çok sık sulamada yapmayın. Yapraklarını nemli yumuşak bir bezle arada silin. Bence düzelir. Diğer YANDAN benden daha bilgili arkadaşlarda yorum yaparlarsa sevinirim. Sevgiyle kalın. Siz elinizden geleni yaptıysanız gerisi bitkiye kaldı hayata sıkı sıkı tutunur inşaallah. |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2011
|
Sayın ttk bu konu hakkında yapılacak standart şeyler var onlarda geçmiş sayfalarımızda yazılı saksınızı boşaltın kökleri temiz bir keskiyle temizleyin tarçınlayın uygun bir harca geçirin çiçekler geçince 3. boğumdan sapı kesin tarçınlayın sararan yaprakları kendiliğinden düşmesinde yarar var çiçeğinizin süslerinden arındırın şeffaf saksı olsun güneş gören ama aydınlık olan yerde olsun yakmayın çiçeği bu kadar. |
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Yeni Üye
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-09-2012
|
eylül ayında aldığım orkidemin 3 yaşında olduğunu söylediler saksısı dar geliyordu ,bende çiçeklerini dökünce saksısını değiştirdim ,şeffaf saklama kabına diktim,oda teşekkür etmek için çiçek sapını kesmemi beklemeden ,çiçek sapının ucundan yeni tomurcuklar çıkardı,ama tomurcuklar biraz büyüyünce kurumaya başladı ve sevincim biranda hüzne dönüştü .lütfen banada yardımcı olurmusunuz,daha iyi anlaşılması için resim yükleyeceğim |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhaba, S.n zerre, orkidenizin yaprakları neden ıslak? saksısında su kalmış olabilir, benim 5 tane var hiç tomurcuk düşürmediler, sanırım sizin orkideniz yerini sevmemiş. mümkünse aydınlık bir yere alın bana fazla sulanmış gibi geldi. mümkünse tam resmini ekleyin daha net bilgi alırsınız. yukarıda yazdıklarım benim tecrübem, uzman değilim, onlar daha iyi bilir. |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Yeni Üye
|
çiçeğim çiçeklerini döktü, sapları yavaş yavaş kurumaya başladı. burada güneşsiz kaldığını düşünmüştüm. pencere kenarına aldım. o pencere hiç direk gün ışığı almıyor. sulamayı haftada bir yapıyorum, daldırıp 20dk suyun içinde bırakıyorum. beyaz saksısından çıkarttım şimdi saydam saksısıyla duruyor yaprakları sararmaya devam ediyor ne yazık ki, fakat yeni yaprakları da geliyor. sağlıklı olup olmadığını nerede yanlış yaptığımı bilemiyorum yardımcı olur musunuz? [URL=http://imageshack.us/photo/my-images/197/snapshot201301101.jpg/][/URL ![]() ![]() ![]() Düzenleyen ttk : 10-01-2013 saat 21:46 Neden: yazı fontu |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
20 dakika çok hele bu mevsimde daldırp çıkarın yeter |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Yeni Üye
|
ben kıbrısta yaşıyorum burası sıcak, gündüz 15-20 derece. yine de öyle yapayım mı? bir de sizin gözünüze sağlıklı göründü mü? |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
Kökleri gayet sağlıklı gözüküyor. |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-01-2013
|
Bu mevsimde orkideyi hiç suda bekletmeden çıkarın, güneş ışığı alan aydınlık ve havadar bi cam önünde olursa daha iyi olur.Orkide kökleride ışık almalı şeffaf saksı en idealidir |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
Menekşemin toprağında resimdeki böceklerden var. Menekşelerşm sağlıklı duruyor. Yeni yaprakları çıkıyor. Resimde anlaşılmıyor pek ama boyutları çok küçük. Çay şekerinin taneleri kadar, belki daha küçük. Renkleri sütlü kahverengi. Bunlar zararlı mıdır? Yaprak bitine benzettim ama emin değilim. ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|