![]() |
|
![]() |
#871 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-11-2012
|
![]() arkadaslar orkidemın köklerinde ezilme ve cürüme olmustu bende onları temizledim.Ama temizleyincede az kökler kalıyo sankı bu az kök orkidenin sağlığı için nasıl bi durumdur.az köklerle nasıl yasayabilir cok köklü mü olmalı.Bide benim orkidemin 2 dalı var biri çiçeğini döktü ve dalı sararmaya basladı ondan sonra ben de biraz bekledm ve sonunda 3. boğumdan kestm fotodakı gibi tarçın sürdüm .Ama kestiğim yer zamnla dahada sarardı ve fotoda görülen yere kadar indi bu durum normalmi ters giden birşey mi var cevap verirseniz çok sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#872 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2011
|
Sayın güzel orkidem kökleri sağlıklı gözüküyor tekrar canlaması için yeterli kökler çiçek saplarını diptende kesebilirsiniz sararmasında sorun olmaz dibe yakın kesin tarçınlayın tekrar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#873 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-11-2012
|
yardım orkide çieklerimle ilgili
MERHABA HERKESE bizim evimizde 2 tane orkidemiz var birisi beyaz birsi de pembe renkte çiçek açıyordu. fakat ikisi de anormalleşti yaprakları vs gayet sağlıklı ama çiçek açmıyorlar uzun zamandır. 1.Beyaz çiçek açanı en alttan 3. boğumdan kesmiştim çiçeklerini döktüğünde sonra o dallar uzadı ve kestiğim yerin biraz altından bir sürü yeni yaprak verdi yeşil renkte bu şimdi yeniden nasıl çiçek açacak? 2. pembe renkte çiçek açan biraz daha küçük ve o çiçeklerini döktükten sonra dalı tamamen kurudu yani dalı toprağın tam olduğu yerden tamamen kurudu ve koptu yani çiçek açacak dalı yok. Ama yaprakları sağlıklı tekrar nasıl dalı çıkar ve çiçek oluşur? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#874 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Resim eklerseniz daha net yardımcı olmaya çalışılır. 1) "kestiğim yerin biraz altından bir sürü yeni yaprak verdi" derken keiki veya normal yaprakmı kastettiğiniz anlayamadım. Uygun bakıma devam edin zamanı geldiğinde yeni çiçek dalı sürecektir orkideniz. 2) Uygun bakımla zamanı geldiğinde oda çiçek dalı sürerek çiçekler verecektir merak etmeyin. SAYGILARIMLA. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#875 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() 2. çiçeğin de çiçek açacak dalı yok sadece yapraklardan oluşuyor yani tekrar ne zaman dalı ordan yukarı doğru çıkıp çiçek açar onu merak etmiştim ama uygun bakımla gene çıkar dediniz sanırım keiki nedir bilmiyorum ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#876 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
En kısa sürede resim ekleyin daha kesin cevaplara ulaşırız. Sorularınızı görmesemde cevaplamaya çalıştım. ![]() Keiki oluşumu büyüme hormonlarının anne orkidenin çiçek sapında birikmesiyle genellikle çiçek sapının uç kısmında oluşan bebek orkidelerdir. Sanırım açıklayabilmişimdir. SAYGILARIMLA. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#877 |
Yeni Üye
|
1. çiçek aynen bu hale dönüştü yani bu 2 dalda böyle yapraklar oluştu fakat şu beyaz uzun şeyler henüz oluşmadı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#878 |
Yeni Üye
|
2. çiçeğimde aynen böyle saksınının içinde sadece yapraktan ibaret kaldı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#879 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Tamda az önce izah ettiğim KEİKİ (bebek orkide) diye adlandırdığımız oluşumlar bunlar. Çok şanslısınız. Bir çok insanın bilinçli olarak sahip olamya çalıştığı şeyi, siz bilmeden elde etmişsiniz. Hemda kaç adet. Aynı resim üzerinde kırmızı ok ile işaretlediklerim KEİKİ'dir. Yeşil ok ile işaretlediklerim de Keikilere ait köklerdir. Bu dönemden sonra artık keikilerinizin kökleri yeterli gelişimi ve uzamayı sağladığında (takriben 5 cm kadar), artık anne bitkiden keikilerinizi dikkatlice ayırıp anneyi bu yorgunluktan kurtarma zamanıda gelmiş demektir. Düzenleyen SAGEN : 20-11-2012 saat 16:25 Neden: yanlışlık düzeltildi |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#880 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
SAYGILARIMLA. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#881 |
Yeni Üye
|
ahahaha vay anasını benim bebek orkidelerim olmuş demekki bunları nasıl ayırıcam anneden yemin ederim orkideler hakkında sıfır bilgim var öyle yaşayıp gitseler ne olur ki bidaha çiçekleri açacak mı ne zaman açar çiçekleri sizce ? çok teşekkür ederim yanıtlarınız için |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#882 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() O şekilde yaşamaları anne orkideyi yorgu düşürür ve bir süre sonra sonuç hüsran olabilir. Mutlaka köklerde yeterli gelişme ve uzama oluştuğunda ayrılması gerek. Ana orkidenizde zamanı geldiğinde tekrar çiçeklenir merak etmeyin. SAYGILARIMLA. Düzenleyen SAGEN : 20-11-2012 saat 16:26 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#883 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 14-11-2008
|
Alıntı:
sevgili Valerya, bebek orkideleriniz köklenmeye başladığında, yani gönderdiğiniz resimdeki uzantıların minikleri oluşmaya başladığında, minimum 3 kök, 5 cm kadar uzadığında, bebeklerinizi ayırıp büyük orkidenizin dibinde gördüğünüz gibi bir orkide toprağına dikebilirsiniz. kuruyan saplar için endişelenmeyin, sayın Sagen'in dediği gibi uygun bakımla yenisi çıkar. eğer orkidelerinize uygun bir şekilde bakmak, onları çiçeklendirmek, sahip olduğunuz keikilerden yeni orkide bitkilerine sahip olmak için yeterli zaman ve hevesiniz var ise bu forumda yayınlanmış mesajları en başlardan itibaren okumak suretiyle gayet geniş bilgi birikimine sahip olabilirsiniz. orkide bakımı aslında çok kolay olmakla birlikte, diğer çiçeklerden çok farklı olduklarından bilgi sahibi olmayanlar için oldukça sıkıntılı olabilir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#884 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yazdıklarınıza aynen katılıyorum. Bu arada sayenizde yaptığım bir yanlışlığıda yazılarımda düzelttim (iş yoğunluğundan yanlış yazmışım). Ben köklendiklerini var sayarak keikiler için ayrılması gerektiğini yazmıştım. Ama geri dönüp tekrar okuduğumda yanlış anladığımı farkettim ve kendi yazılarımdaki keikilerin hemen ayrılması gerek kısımlarını gerekli şekilde değiştirdim. SAYGILARIMLA. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#885 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-07-2012
|
Herkese merhablar ![]() Aşağıdaki orkideyi ben üç ay önce aldım ve şu ana kadar sağlıklı iki yaprak çıkarmaktan başka hiçbir şey yapmadı. Hele hiç yeni kök salmadı. Aldığımdan beri önünde ve arkasında garip şeyler var. Onları ilk yeni kök sandım ama üç aydır büyümüyorlar. Orkidenin genel durumu iyi. Yaprakları sert. Kökleri çok çok fazla diyemem, yeteri kadar. Sorucağımsa şu: BU ÖN VE ARKA TARAFINDAKİ(FOTOĞRAFLARDA ÇEKMEYE ÇALIŞTIM) ŞEYLER NE ACABA? Bu arada orkide iki yeni yaprak verirken bir tane de düşürdü. Şimdiden Teşşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#886 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bir ve ikinci resimde yukarı doğru uzanmış olarak görünenler daha önceki kuumuş çiçek dalıdır. Diğerleride orkidenizin kökleridir. Orkideniz genel manada sağlıklı görünüyor. Yeni kök oluşumlarıda zaman içerisinde çıkartır, sen uygun şartlarda bakımlarını yapmaya devam et. Zaman içerisinde eskimiş yaprağınıda dökmesi normal (Yaprakları sen koparma kendisi düşsün). SAYGILARIMLA. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#887 |
Ağaçsever
|
Sevgili Sagen, Cevabiniz icin tessekkur ederim ama sanarim sorumu anlatamadim. Sorum ilk ve ikinci resumde cicegin govdesindeki siyahliklar. Onlarin ne oldugunu soruyorum ve demistim ki yaklasik uc aydir boyle yani o siyahliklar hep oyle kalmis. Korktugum sey onlarin bir hastalik olmasi onun icin soruyorum ki onlem alabileyim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#888 |
Ağaçsever
|
Anlamadığım ve bir süredir gelişim göstermeyen kısımları işaretledim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#889 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sanırım ben yanlış anladım. Tam emin olmamakla beraber antraktoz (karakale) hastalığına benzettim. Viral bir durumda söz konusu olabilit mi bilemiyorum. Hastalık konusunda daha bilgili arkadaşlar sanırım daha kessin konuşurlar. Alttaki linki bir incele lütfen. http://www.agaclar.net/forum/orkide/12716.htm Saygılarımla. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#890 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-12-2011
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#891 |
Ağaç Dostu
|
![]() Selam arkadaslar bende orkide yetistiriyorum galeriye yukleyecegim benimkilerin bakimi cok kolay en yaşli orkidem 15 yillik kayinvalidemin yadigari gozum gibi bakiyorum bu yil bir ilk oldu temmuz ayinda ciceklendi ve hala cicekte cok sevincliyim burasi fazla gunes almadigi icin butun gun camin onunde ben kayinvalidemin evine gelin geldim sonra o turkiyeye dondu ciceleride bana kaldi ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#892 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#893 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-01-2012
|
Orkide'm, çiçek sapı mı çıkarıyor emin olamadım? ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#894 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#895 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-05-2012
|
Merhaba, İlk orkidemiz son mu olacak?? ![]() Orkidemizin nesi var? 2 günlüğüne şehir dışına çıktık. Geldiğimizde böyle bulduk. Yapraklarını saldı, bıraktı kendini. Cevaplarsanız sevinirim. http://e1211.hizliresim.com/13/v/gbq9x.jpg http://e1211.hizliresim.com/13/v/gbqct.jpg |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#896 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-12-2011
|
Alıntı:
sizi takip ediyorum son zamanlarda, yanlış sayılabilecek bilgiler veriyorsunuz ve çok genel konuşuyorsunuz! ''orkideler'' derken hangi tür orkidelerden bahsediyorsunuz buna bir açıklık getirin ve öyle konuşun lütfen... hem epifitk orkidelerin hava kökleri ''zaten açıktadır ve ışık görür'' nasıl olur da köklerinin ışık görmesinden hoşlanmaz diyebiliyorsunuz! ünlem işaretlerim dikkat çekmek içindir yanlış anlamayın. büyük ihtimalle sizde phalaenopsis türü orkide var ve tecrübeleriniz bu tür yönünde. lütfen kendi tecrübelerinizden bahsederken kendi tecrübeleriniz haricindeki bilgilere yanlış demeyin!!! Saygılarımla. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#897 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#898 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-12-2011
|
Alıntı:
siz ne iklim bildirmişsiniz ne ne zaman bildirmişsiniz ne mekan... ben zaten bunu da söyledim size. önceki yazılarınızda dikkat edin direkt diğer uygulamalar için yanlış diyorsunuz. bakın kendiniz de kabul ettiniz ki Türkiye için daldırma yöntemi faydalı olabilir diyorsunuz ki zaten bu forumdaki üyelerin çoğu Türkiye'de... herkes kendi tecrübesini edinebilir burada da paylaşabilir ama ''çok yanlış ya da yanlış'' demek olmaz! evet rahatsız oldum ama rahatsızlığım sizin tecrübelerinizi paylaşmanız değil bilakis sevinirim yeni bilgi diye fakat ''yanlış'' demeniz beni rahatsız etti... lütfen şahsi algılamayın ben sağlıklı bilgiler burada olsun istiyorum. benim de hatalarım vardı ve inanın burada düzelttim. bence phalaenopsis başlığını baştan aşağı vaktiniz oldukça bir okuyun ![]() Saygılarımla... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#899 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-07-2008
|
Orkidemin köklerinin durumu nasıl
Orkidelerimin ekili olduğu orkide toprağında torf oranı yüksekti orkidelerimin köklerinin çürümesinden endişe ediyordum.Sonunda bugün orkidelerimi söktüm. Bu birinci orkidem; ![]() ![]() ![]() bu da diğer orkidem, ![]() ![]() Sizce durumları nasıllar? Orkidelerimi yarın ekmeyi düşünüyorum o zamana kadar dışarıda beklemelerinde bir sakınca olur mu? Kökleri tarçınlamak haricinde yapabileceğim birşey var mıdır?Bir de orkide torfuna çam kabuğu eklemek istiyorum, eklememe gerek var mı? Kabuk eklemem gerekiyorsa bu kabukları topladıktan sonra fırınlamalı mıyım? Aynı torfa ekili bir orkidem daha var ancak o şu an sap çıkardığı için sökmedim. Çiçekleri açıp geçtikten sonra sökmeyi düşünüyorum. Sizce onuda sökmeli miyim? Görüşlerini bekliyorum teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#900 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 14-11-2008
|
Alıntı:
sağlıklı görünüyorlar diyemeyiz, ama kaybetmiş de değilsiniz. yeniden dikmeden önce mantar ilacı ile ilaçlamanızı öneririm. sadece tarçın yeterli olmayabilir. orkide torfu dediğiniz nedir? yapı marketlerden aldığınız hazır bir karışım mı? eğer öyleyse, üzerinde yazan içeriğine bakıp, sitede önerilen oranlarla karşılaştırıp ona göre kabuk ekleyip eklememeye karar verebilirsiniz. yok eğer torftan kastınız bildiğimiz torf ve hatta eski substratı ise, bunu kullanmayın derim. ustalarımız tarafından önerilen toplama karışımlar kadar iyi olmasa da, artık yapı marketlerden orkidelerin memnun bir şekilde yaşayabileceği orkide substratları edinebilmek mümkün. bu akşam köklerinin açıkta kalmasında bir sakınca olduğunu sanmıyorum, hatta dilerseniz ilaçlamayı yapın, ondan sonra yeni substrata dikersiniz. kısa bir alışma döneminden sonra bitkiniz mutlu bir şekilde gelişmeye devam edecektir umuyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|