![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Resim eklerseniz daha net yardımcı olmaya çalışılır. 1) "kestiğim yerin biraz altından bir sürü yeni yaprak verdi" derken keiki veya normal yaprakmı kastettiğiniz anlayamadım. Uygun bakıma devam edin zamanı geldiğinde yeni çiçek dalı sürecektir orkideniz. 2) Uygun bakımla zamanı geldiğinde oda çiçek dalı sürerek çiçekler verecektir merak etmeyin. SAYGILARIMLA. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-11-2012
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() 2. çiçeğin de çiçek açacak dalı yok sadece yapraklardan oluşuyor yani tekrar ne zaman dalı ordan yukarı doğru çıkıp çiçek açar onu merak etmiştim ama uygun bakımla gene çıkar dediniz sanırım keiki nedir bilmiyorum ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
En kısa sürede resim ekleyin daha kesin cevaplara ulaşırız. Sorularınızı görmesemde cevaplamaya çalıştım. ![]() Keiki oluşumu büyüme hormonlarının anne orkidenin çiçek sapında birikmesiyle genellikle çiçek sapının uç kısmında oluşan bebek orkidelerdir. Sanırım açıklayabilmişimdir. SAYGILARIMLA. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Yeni Üye
|
1. çiçek aynen bu hale dönüştü yani bu 2 dalda böyle yapraklar oluştu fakat şu beyaz uzun şeyler henüz oluşmadı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Yeni Üye
|
2. çiçeğimde aynen böyle saksınının içinde sadece yapraktan ibaret kaldı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
SAYGILARIMLA. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Tamda az önce izah ettiğim KEİKİ (bebek orkide) diye adlandırdığımız oluşumlar bunlar. Çok şanslısınız. Bir çok insanın bilinçli olarak sahip olamya çalıştığı şeyi, siz bilmeden elde etmişsiniz. Hemda kaç adet. Aynı resim üzerinde kırmızı ok ile işaretlediklerim KEİKİ'dir. Yeşil ok ile işaretlediklerim de Keikilere ait köklerdir. Bu dönemden sonra artık keikilerinizin kökleri yeterli gelişimi ve uzamayı sağladığında (takriben 5 cm kadar), artık anne bitkiden keikilerinizi dikkatlice ayırıp anneyi bu yorgunluktan kurtarma zamanıda gelmiş demektir. Düzenleyen SAGEN : 20-11-2012 saat 15:25 Neden: yanlışlık düzeltildi |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 14-11-2008
|
Alıntı:
sevgili Valerya, bebek orkideleriniz köklenmeye başladığında, yani gönderdiğiniz resimdeki uzantıların minikleri oluşmaya başladığında, minimum 3 kök, 5 cm kadar uzadığında, bebeklerinizi ayırıp büyük orkidenizin dibinde gördüğünüz gibi bir orkide toprağına dikebilirsiniz. kuruyan saplar için endişelenmeyin, sayın Sagen'in dediği gibi uygun bakımla yenisi çıkar. eğer orkidelerinize uygun bir şekilde bakmak, onları çiçeklendirmek, sahip olduğunuz keikilerden yeni orkide bitkilerine sahip olmak için yeterli zaman ve hevesiniz var ise bu forumda yayınlanmış mesajları en başlardan itibaren okumak suretiyle gayet geniş bilgi birikimine sahip olabilirsiniz. orkide bakımı aslında çok kolay olmakla birlikte, diğer çiçeklerden çok farklı olduklarından bilgi sahibi olmayanlar için oldukça sıkıntılı olabilir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yazdıklarınıza aynen katılıyorum. Bu arada sayenizde yaptığım bir yanlışlığıda yazılarımda düzelttim (iş yoğunluğundan yanlış yazmışım). Ben köklendiklerini var sayarak keikiler için ayrılması gerektiğini yazmıştım. Ama geri dönüp tekrar okuduğumda yanlış anladığımı farkettim ve kendi yazılarımdaki keikilerin hemen ayrılması gerek kısımlarını gerekli şekilde değiştirdim. SAYGILARIMLA. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|