agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni305Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 22-12-2011, 14:34   #11
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
Köy yoğurdu kokusunu sevenler...

Günlük, sütaşın (bu süt en fazla 4 günlüktür) şişe sütünü alın,
forumdan Engin Beyin kefir mayasını alın,
şişe sütü hiç ısıtmadan(yani soğuk süt) bu maya ile ayrı bir cam kavanozda birleştirin ,
oda sıcaklığında 2 gün bekletin
yoğurt kıvamını alınca plastik süzgeçle süzün.

Şimdiye kadar kime önerdiysem "muhteşem" bir sonuçla karşılaştılar ve dışardan yoğurt almayı bıraktılar, yoğurt da yapmıyorlar.

Kimseden olumsuz bir sonuç gelmedi.

Yoğurdun kullanıldığı heryerde kullanılıyor,ayran yapılıyor, yemeklerin üstüne dökülüyor... muhteşem bir lezzet ve koku...

Unutmayın yoğurtda 2 faydalı bakteri varken kefirde bu ikinin yanında 38 tane daha var.

Tabi kalıp gibi yoğurtlardan hoşlanıyorsanız bu iş size göre değil.

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 

Etiketler
doğal yoğurt, evde yoğurt yapımı, yoğurt mayası


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:20.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025