agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni305Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 13-07-2007, 15:23   #1
Ağaç Dostu
 
Selahattin Yılmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-05-2006
Şehir: Bursa
Mesajlar: 5,284
Galeri: 15
Evde Yoğurt Yapımı

Hazır gıdalara alternatif olarak gıdaları daha güvenilir ve kendi hijyen anlayışımıza uygun olarak üretmek adına evde yoğurt yapımı konusunu bu başlıkta inceleyeceğiz.

Forumumuzun bir adet Gıda Teknikeri sevgili Pelin GÜVEN (badem_ağacı) ve Gıda Teknisyeni Sebahattin SARGIN bu konunun ve ilerde açılmasını düşündüğümüz ev yapımı bazı dayanıklı gıdalarla ilgili (konserve, salça gibi) teknik destek verecekler.

Selahattin Yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-07-2007, 18:45   #2
Ağaç Dostu
 
Sebahattin Sargın's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-12-2006
Şehir: Sakarya
Mesajlar: 4,157
Galeri: 345
Ben çok basit olarak evde yoğurt yapımını anlatayım;

Öncelikle yoğurt yapılacak süt; taze olmalı, yabancı bir tat ve koku içermemeli, sağlıklı bir hayvandan sağılmış olmalıdır. Bu kriterleri içeren süt geniş bir kaba alınarak, kaynama sıcaklığına kadar ısıtılır. Bu işlemden sonra süt 15-20 dakika kadar bekletilerek el yakmayacak sıcaklığa gelinceye kadar soğutulur.

Daha sonra süte yarı yarıya sulandırılmış mayalık olarak kullanılacak yoğurttan ilave edilir. Burdaki ölçü 1 kg süte 1 yemek kaşığı mayalık yoğurt olacak şekilde ayarlanabilir. Mayalanan süt oda sıcaklığında 4-6 saat bekletilir (üzeri kalın örtüler ile sarılabilir). Mayalanan yoğurt buzdolabına alınarak 1 gün hiç bozulmadan bekletilir. Sonra afiyet ile yenir. İşte yoğurt yapımı bu kadar kolay ve basit

Bir de şunu söylemek istiyorum, annemden biliyorum bunu. Kaynatılan süte maya katıldıktan sonra, bu karışım cam kavanozlara doldurulur ve ağzı sıkıca kapatılır. Sonra etrafı örtüler ile sarılır. 4-6 saat gine mayalanmaya bırakılır bu süreden sonra buzdolabına konup 1 gün bekletilir. Bu yöntemi deneyenler yoğurdun daha fazla tazeliğini koruduğunu belirttiler. Annem 1.5 hafta sonra kavanozu açtğında tazeliğini koruduğunu belirtmişti.


Düzenleyen Sebahattin Sargın : 05-05-2008 saat 21:39
Sebahattin Sargın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-07-2007, 18:58   #3
Ağaç Dostu
 
bademagacı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-03-2007
Şehir: Bursa
Mesajlar: 162
Arkadaşlar bende "Evde Yoğurt Yapımına" dair iki tarif yazacağım.

İlk tarifim okul yıllarından kalma,hocalarımızın eşliğinde uyguladığımız tarif.
Ancak bu tariften yapmak için derece olması gerek.

İkinci tarifim ise derecesi olmayanlar için;


Birincisi;

2 kg.sütü ısıtıyoruz.30-35 C derecede 60 gr süttozo katalım.(süttozunu katmadan önce tencereden bir miktar süt alıp çırpalım ki tortu olmasın)

90 C dereceye kadar ısıtıp aynı sıcaklıkta 5 dk.karıştıralım.Ateşten alıp 40-45
dereceye soğumasını bekleyelim.O esnada maya ekliyoruz.
2 kg.süte 60 gr.süttozu 60 gr.maya uygundur.
Mayayı da süttozu gibi çırpıp ekleyelim.

41-42 C derecede 3 saat bekletiyoruz.
4 C derecelik buzdolabında ise 12 saat soğumaya bırakmalıyız.

bademagacı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-07-2007, 19:08   #4
Ağaç Dostu
 
bademagacı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-03-2007
Şehir: Bursa
Mesajlar: 162
İkincisi;

1 kg.sütü kaynatmaya başlayalım.Ben kaynamaya başladıktan sonra 15 dakika bekliyorum ki iyice suyu uçsun.

Havlu türü bir bezle kabı yerleştireceğin yeri hazırla.
Tencereyi ateşten al ve hazırladığın yere yerleştir ki,tencerenin sıcaklığı havluya işlesin.(Maksat iyi bir mayalanma ortamı sağlamak,yani işin püf noktası)

Sütün sıcaklığı el dayanabilir seviyeye gelinceye kadar bekle.
Bir kaseye bir kaşık yoğurt koyup,sütle sulandır.
Sulandırılmış yoğurdu tencerenin kenarından süte ekle.Çok değil
1-2 kez karıştır.Tencerenin kapağını kapa.Havluyla tencereyi sar.
4-6 saat sonra mayalama işlemi tamamlanır.Üzerini aç serin bir yerde 2 saat beklet.Buzdolabına kaldır.

Afiyet olsun.Yoğurt gibi mucizevi bir besinden bol bol yemeniz nasip olsun

mazda_ozan beğendi.
bademagacı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-07-2007, 19:13   #5
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-09-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3,592
Sevgili Selahattin Yılmaz
Bence bu iş buraya sığmayacak gibi. Yaz sonuna doğru konserve yapımları,şişe domat ,domastesli,biberli,sarmısaklı acı sos yapımları derken bayağı büyüyecek ne dersin?

Mahmut Leventoğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-07-2007, 19:18   #6
Ağaç Dostu
 
Sebahattin Sargın's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-12-2006
Şehir: Sakarya
Mesajlar: 4,157
Galeri: 345
Hocam yok mahmut abi ben kendi adıma cevap vereyim . Elimizden geldiği kadar onlardan da bahsedeceğiz. Yaz sonuna doğru konserve ve salça yapımı ile ilgili yeni başlıklarda açacağız

Sebahattin Sargın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-07-2007, 19:25   #7
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,245
Galeri: 88
Siz yoğurdu yapın, ben kullanma süresinde sulanmaması için ne yapmanız gerektiğini yazayım

Genel eğilim, kaşığı yoğurda daldırıp gelişigüzel almaktır.

Oysa kullanacağınız kadar miktarı, yoğurdun üzerinden ince bir tabaka olarak, sıyırarak almalısınız. Öyle ki yoğurdun üzeri yine düzlüğünü korumalı.

Unutmayın, derince alıp, çukurlar oluşturup sonra düzeltmek işe yaramıyor

gilan, elfari ve Yenican beğendi.
malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-07-2007, 19:28   #8
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,245
Galeri: 88
Başka bir püf noktası: Yoğurdu toprak kapta (güveçte) mayalarsanız daha sert oluyor. Küçük güveç kapları da kullanabilirsiniz...

mazda_ozan beğendi.
malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-07-2007, 19:28   #9
Ağaç Dostu
 
bademagacı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-03-2007
Şehir: Bursa
Mesajlar: 162
Bu konuyu hızlandıran ve bizleri teşvik eden Değerli Hocamız Selahattin YILMAZ'a teşekkür ederiz.

mazda_ozan beğendi.
bademagacı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-07-2007, 19:33   #10
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,245
Galeri: 88
Kese Yoğurdu

Bir defada daha çok yoğurt mayalamak daha pratiktir ama ekşime sorunu olur. Bunun için yoğurt mayalandıktan 1-2 gün sonra, bir kumaş bir kese ya da tel süzgüçte suyunu süzdürüp kese yoğurdu yapabilirsiniz. Suyunu süzmesi 1 gün kadar sürer... Sonra ağzı kapalı kapta, normalin 2-3 katı zaman saklayabilirsiniz.

Kullanacağız zaman su ile sulandırmanız gerekir. En başka elde ettiğiniz yoğurt suyunu atmanıza gerek yok. İçine biraz yoğurt ekleyip, (ve diğer malzemelerini) yoğurt çorbası yapabilirsiniz. Ayran olarak da içebilirsiniz...

mazda_ozan ve Yenican beğendi.
malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-07-2007, 19:34   #11
Ağaç Dostu
 
Sebahattin Sargın's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-12-2006
Şehir: Sakarya
Mesajlar: 4,157
Galeri: 345
Sevgili malina bu püf noktaları için teşekkür ederiz. Bende bir püf noktası belirteyim, mayalanma süresi geçtikten buzdolabında 1 gün mutlaka bekletilmeli. Eğer buzdolabında yeteri kadar bekletilmeyip kullanılırsa yoğurtta sulanma meydana geliyor.

mazda_ozan beğendi.
Sebahattin Sargın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-07-2007, 20:36   #12
Ağaç Dostu
 
Filiz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-04-2007
Şehir: burdur
Mesajlar: 1,212
Galeri: 1
Ben de bir ekleme yapmak istiyorum:

Evde yaptığınız yoğurdun kaymağını sevmiyorsanız (benim gibi) bir miktar yoğurtla birlikte kaymağı bir kaba alın. Eğer yaptığınız yoğurt büyük miktarda değilse birkaç defada aynı kasede biriktirin bu kaymağı. Ancak ilk aldığınız kaymaktan itibaren tuzlamanız gerekiyor. Daha sonra tuzlayıp karıştırdığınız kaymak oranı bol yoğurdu, bir bezden süzdürün. Aynı torba yoğurdu gibi.. Sonra kahvaltıda ekmeğinize sürüp afiyetle yiyin. Denemeden karar vermeyin. Tadı harika oluyor(kaymağın bu halini seviyorum )

ceydoruk beğendi.
Filiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-07-2007, 20:39   #13
Ağaç Dostu
 
Filiz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-04-2007
Şehir: burdur
Mesajlar: 1,212
Galeri: 1
Bir sorum olacak,

Meyveleri sütle ılıttığımızda ve yoğurt mayasını sonradan eklediğimizde mayalanmada problem olur mu? Meyveyi yoğurt olduktan sonra yerken mi katmalıyız yoğurda

Filiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-07-2007, 21:35   #14
Ağaç Dostu
 
bademagacı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-03-2007
Şehir: Bursa
Mesajlar: 162
Filiz hanım evet mayalanma ısısını etkileyeceğinden sorun olabilir.Bu nedenle meyve püresini veya taneciklerini yoğurt olduktan sonra katmanızı öneririm.

bademagacı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-07-2007, 21:52   #15
Ağaç Dostu
 
nevsune's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,917
Galeri: 215
Kalabalık bir yerde, bir arkadaşımla yoğurt mayalamayla ilgili konuşurken (yaptığım yoğurdun biraz sulu kaldığından sözediyordum), bizi duyan bir hanım yanımıza gelmiş ve ailesinin yoğurtçulukla uğraştığını ve bir püf noktası olarak; 4 saatten fazla mayalamada tutulursa yoğurdun sulanabileceğini söylemişti.
O günden beri yoğurtlarımın kıvamı gayet iyi.

nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-07-2007, 07:29   #16
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
 
memet's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-02-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 13,948
Galeri: 11
Doğranmış incir ve kayısıyla, ayrı ayrı sütü mayaladım. İkisi de bir tür yoğurt oldu. Ayrıca yoğurt mayası katmadım. İşlemler aynı.

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-07-2007, 09:28   #17
Ağaç Dostu
 
nevsune's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,917
Galeri: 215
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi memet Mesajı Göster
Doğranmış incir ve kayısıyla, ayrı ayrı sütü mayaladım. İkisi de bir tür yoğurt oldu. Ayrıca yoğurt mayası katmadım. İşlemler aynı.
Kayısılı yoğurdu yaptım. Dün zaten yoğurt yapacaktım, bir kavanozunu da kayısılı deneyeyim diye düşündüm. Bir büyükçe ve olgun kayısıyı iyice ezip, yaklaşık 150 mlt. ılık sütle karıştırıp mayaladım. Yalnız artan çok az miktarda (bir tatlı kaşığı kadar) mayalı sütü de atmamak için ilave ettim.

Kıvamlı, yoğurtla puding arası bir şey çıktı ortaya. Koyduğum kayısı fazla gelebilir diye beklerken, tadı hiç de umduğum kadar yoğun olmadı. Çok az şeker koymuştum, daha fazla konursa belki daha lezzetli olabilir. Az şekerlisi, diyetlerde ara öğün olarak kullanılabilir bence.

Daha yoğun tadı olan meyvelerle de, yine mayasız deneyeceğim.

nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-07-2007, 08:31   #18
Ağaç Dostu
 
nevsune's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,917
Galeri: 215
Yani kayısının içindeki bir madde (nohut gibi) mayalanmaya neden mi oluyor ki? Kıvamı nasıldı peki? Eğer iyi ise, meyvalı yoğurt için iyi bir yöntem.

nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-07-2007, 08:41   #19
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,245
Galeri: 88
Ne miktar süt içine, ne miktar doğranmış incir ya da kayısı koydun?

Hangisi daha iyi oldu? Meyveli yoğurt görünümü, tadı var mı yoksa sadece maya işlevi mi gördüler?

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-07-2007, 08:45   #20
Ağaç Dostu
 
Derya Özen's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-11-2006
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 1,517
Galeri: 158
Arkadaşlar, eskiden insanların, yoğurdu mayalayacak yoğurt ya da ayran bulamadıklarında, yoğurtlarını nasıl mayaladıklarını biliyormusunuz peki?
Hele ki yaylaya çıkan insanların nasıl bir yöntem izlediğini biliyormusunuz?
(Bunu hala yapan insanlarımız var)!
Bilenler bilir, ben bilmeyenler için söylüyeyim. Çiy ile!

Yüzlerce yıllık bir gelenek Anadolu'nun orta yerinde yaşamaya devam ediyor. Kütahya Tavşanlı'da Yörükler yoğurdun mayasını yoğurttan değil, sadece kendilerine özgü bir yöntemle çiy damlalarından sağlıyorlar.

Her yıl hıdrellez sabahı, yapraklara düşen çiyi topluyor süte karıştırıp maya elde ediyorlar. Bir dahaki hıdrelleze kadar o mayayı kullanıyorlar.

Benim bildiğim sadece Kütahya'da değil, Çubuk'da ki yayla insanlarında da, bu işlem, hala maya bulamadıkları zaman uygulanıyor.

Derya Özen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-07-2007, 08:55   #21
Ağaç Dostu
 
Filiz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-04-2007
Şehir: burdur
Mesajlar: 1,212
Galeri: 1
Evet derya, bunu ben de duymuştum. Bir de taşların altındaki karıncaların yumurtalarını ezerek süte kattıklarını ve yoğurt elde ettiklerini de... Ayrıca memetin dediği tarifi bizde tatlı niyetine yapıyorlar adı da uyutma.. Çünkü yiyince çok uyuyorsunuz.. Sütün içine doğranmış inciri annemin dediğine göre tahta kaşığa tokluk hissi gelene kadar koyuyorsunuz. Bizde öyle ölçü falan yok . Daha sonra damak tadına göre bir miktar şeker. Bunları puding gibi kaselere koyup kaseleri yoğurt gibi mayalıyorsunuz. Soğuyunca da afiyetle yiyorsunuz.. Sendeki tarif böyle mi memet?

Filiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-07-2007, 08:59   #22
Ağaç Dostu
 
Derya Özen's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-11-2006
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 1,517
Galeri: 158
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi filiz Mesajı Göster
Bir de taşların altındaki karıncaların yumurtalarını ezerek süte kattıklarını ve yoğurt elde ettiklerini de...
Bunu geçen yıl bizzat yapan birinden duymuştum. Yoğurt mayası bulamadığı için, karınca yumurtasıyla yaptığını söylemişti.

Derya Özen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-07-2007, 10:03   #23
Ağaç Dostu
 
nevsune's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,917
Galeri: 215
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Derya Özen Mesajı Göster
Bunu geçen yıl bizzat yapan birinden duymuştum. Yoğurt mayası bulamadığı için, karınca yumurtasıyla yaptığını söylemişti.

Ben bunu yaklaşık 7-8 ay önce ekolojik yaşam portalında (bilim teknik dergisinden alınmış)okumuş çok şaşırmıştım.
http://www.ekoses.com/ekolojikyasamp...RINCA%20YUVASI

nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-07-2007, 08:58   #24
Ağaç Dostu
 
Filiz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-04-2007
Şehir: burdur
Mesajlar: 1,212
Galeri: 1
Annem diyor ki inciri iyici ezmek gerekiyor.

(kaynatmak gerekmiyormuş)

Filiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-07-2007, 08:58   #25
Ağaç Dostu
 
Selahattin Yılmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-05-2006
Şehir: Bursa
Mesajlar: 5,284
Galeri: 15
Yayla yerlerde özellikle Karadenizde nisan yağmurlarında sabah çiğ düşme saatlerinde sütü açık havaya bırakıldığında da sütün mayalandığını biliyorum...

Selahattin Yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-07-2007, 10:06   #26
Ağaç Dostu
 
heDera's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-02-2007
Şehir: BURSA
Mesajlar: 268
Çok merak ettim, peki bu karınca yumurtasında ne var acaba nasıl maya oluyor bilen arkadaşlar konuyu biraz açar mı lütfen

heDera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-03-2008, 13:23   #27
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 27-03-2008
Şehir: kırıkkale
Mesajlar: 3
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi heDera Mesajı Göster
Çok merak ettim, peki bu karınca yumurtasında ne var acaba nasıl maya oluyor bilen arkadaşlar konuyu biraz açar mı lütfen
benim bildiğim süt proteinlerinin laktik asit ile fermente edilmesi ile yoğurt oluşuyor. sanırım karınca yumurtasında ve incir sütünde de bolca laktik asit olmalı. sevgiler

cumhur59 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-04-2008, 22:11   #28
Ağaç Dostu
 
Oyaman's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2007
Şehir: DAVUTLAR
Mesajlar: 715
Galeri: 12
Evde yoğurt yapan arkadaşlara :
Her yaptığınız yoğurttan mayalama için bir miktar mutlaka ayırın . Her yaptığınız yoğurt bir evvelkinden daha kaliteli ve tatlı olacaktır . Bir seferliğine yani başlangıç olarak marketten alınan yoğurdu maya olarak kullanabilirsiniz sonrası için sadece kendi mayaladığınız yoğurdu kullanın .
Yoğurt mayası için yapılan kültür geliştirmesinde de bu yöntem kullanılır .

Oyaman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-03-2013, 01:03   #29
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 30-12-2007
Şehir: Antalya-İstanbul
Mesajlar: 7
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi heDera Mesajı Göster
Çok merak ettim, peki bu karınca yumurtasında ne var acaba nasıl maya oluyor bilen arkadaşlar konuyu biraz açar mı lütfen
Karıncalar topladıkları besinleri yiyerek tüketmezler. Bunu yuvalarının merkezindeki yiyecek deposuna götürürler ve birikintinin yanına koyarar. Bu koca yiyecek birikintisi yararlı mantarlar ve bakterilerle sarılıdır. Bakterilerin tüketip parçalamaya başladığı besinler mantarlar ve enfeksiyon yaratmayan küfler tarafından öğütülür. Karıncalar da bu tatlı mantarları yerler. Bu sebeple karınca yuvasının yanındaki tepecik bire bir bu mantarı yerken sporlarına bulaşmış karınca tarafından fiziksel temasla yapılmıştır. Yavruları*pupaları-yumurtaları da işçi karıncaların bakımındadır ve bu yararlı sporlara sahiptirler.

wishmaster Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-08-2015, 13:43   #30
Ağaç Dostu
 
Jezebel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-02-2010
Şehir: İzmir
Mesajlar: 8,681
Galeri: 11
Mutlaka buralarda bir yerde zaten tarifi vardır.
Evde probiyotik yoğurt yaptım. Maya olarak da 2 bardak Activia kullandım.
İşlemi porselen kapta evdeki fırında gerçekleştirdim. 24 saatte olduğunu ve sütü hiç kaynatmadığımı da eklemem lazım.
Ev yoğurdu mayasıyla yapacaktım ama ekşi tadından hoşlanmıyorum.
Nefis oldu, önemli olan da bu.

Jezebel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Etiketler
doğal yoğurt, evde yoğurt yapımı, yoğurt mayası


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:04.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025