View Single Post
Eski 13-07-2007, 19:33   #10
malina
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
Kese Yoğurdu

Bir defada daha çok yoğurt mayalamak daha pratiktir ama ekşime sorunu olur. Bunun için yoğurt mayalandıktan 1-2 gün sonra, bir kumaş bir kese ya da tel süzgüçte suyunu süzdürüp kese yoğurdu yapabilirsiniz. Suyunu süzmesi 1 gün kadar sürer... Sonra ağzı kapalı kapta, normalin 2-3 katı zaman saklayabilirsiniz.

Kullanacağız zaman su ile sulandırmanız gerekir. En başka elde ettiğiniz yoğurt suyunu atmanıza gerek yok. İçine biraz yoğurt ekleyip, (ve diğer malzemelerini) yoğurt çorbası yapabilirsiniz. Ayran olarak da içebilirsiniz...

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön