View Single Post
Eski 07-04-2012, 13:03   #330
Deniz Yıldızı
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 02-04-2012
Şehir: ADANA
Mesajlar: 63
Ben de hazır yoğurt yiyemeyen ve yoğurdunu evde yapanlardanım. Yoğurt konusunda çok çeşitli sütlerden denemelerim oldu. Tabii ki en başarılısı sağıldıktan hemen sonra elinize ulaşan sütle evde mayalanmış yoğurttan elde edilen mayanın karışımı. Bunu pastörize süt ve ev yoğurdu mayası karışımı takip ediyor. En başarısız olanı ise kutu süt.

Ben eğer ev yoğurdu mayası bulamazsam genellikle marketteki en tanınmamış markanın yoğurdunu alıp onunla mayalıyorum sütümü. Bu yöntem de işe yarıyor.

Ancak 2 ay önce Ankara'ya taşındım ve hala doğru günlük süt ve maya karışımını tutturamadım. Sürekli denemeler yapıyor ve tutmamış yoğurtlarımı da ekmek yapmak için kullanıyorum. Bu sabah son denememi yaptım. Umarım tutar.

Deniz Yıldızı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön