Köy yoğurdu kokusunu sevenler...
Günlük, sütaşın (bu süt en fazla 4 günlüktür) şişe sütünü alın,
forumdan Engin Beyin kefir mayasını alın,
şişe sütü hiç ısıtmadan(yani soğuk süt) bu maya ile ayrı bir cam kavanozda birleştirin ,
oda sıcaklığında 2 gün bekletin
yoğurt kıvamını alınca plastik süzgeçle süzün.
Şimdiye kadar kime önerdiysem "muhteşem" bir sonuçla karşılaştılar ve dışardan yoğurt almayı bıraktılar, yoğurt da yapmıyorlar.
Kimseden olumsuz bir sonuç gelmedi.
Yoğurdun kullanıldığı heryerde kullanılıyor,ayran yapılıyor, yemeklerin üstüne dökülüyor... muhteşem bir lezzet ve koku...
Unutmayın yoğurtda 2 faydalı bakteri varken kefirde bu ikinin yanında 38 tane daha var.
Tabi kalıp gibi yoğurtlardan hoşlanıyorsanız bu iş size göre değil.
