Değerli Feyzan Bey,
Tam ben de bu programdan söz etmek istiyordum, siz benden önce davranmışsınız.
Ölü süt diye bir kavram attı sayın Yavuz Hoca,- ki aslında bu kavram herşeyi çok güzel açıklıyor.
Bir ek : Daha önceki Doktorum programlarında açıklandığına göre , Probiyotik yoğurtlarla bir kere evde kendi yoğurdumuzu mayaladıktan sonra, sürekli olarak kendi yaptığımız yoğurdu maya olarak kullanırsak, giderek katkı maddesi eser miktarda kalan (çünkü katkı maddeleri bakteriler gibi tekrar tekrar mayalanıp üremiyor ) yararlı bakterileri istenen çeşit ve çoklukta olan besin değeri çok yüksek bir yoğurt elde edebilirmişiz.
En iyi maya, evde kendi ürettiğimiz yoğurdun birkaç kere yeniden maya olarak kullanılması ile oluşan maya.
Sayfaları baştan sona okuduktan sonra şu anda uzun zamandan sonraki ilk yoğurt denememi yaptım. Bakalım ne sonuç alacağım ?
|