agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni36Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 12-09-2012, 09:09   #4
Ağaç Dostu
 
Ayşe Yıldız's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-06-2010
Şehir: Kütahya
Mesajlar: 2,536
Size farklı bir tarhana tarifi vermek isterim. Malum tarhananın en meşur olduğu memlekette yaşıyorum. ERGEN TARHANASI ben ilk defa burda gördüm bu tarhanayı. Çok ta şaşırdım. Böyle de tarhana mı olur demiştim. Tadını merak edince arkadaşım biraz getirdi ve pişirdi de. Diğer tarhanalardan biraz farklı pişiriliyor. Tadı ekşili bol sarımsak ta koyunca işkembe çorbasını andırmıştı bana tabi işkembe kokusu olmadan.

Yapımı şöyle; mesela 4-5 kilo ergeni üzerine su gelmeyecek kadar suyla pişiriyoruz (çekirdeklerinden ayrılacak kadar yani). Bu malzemeyle unu alabilcek bir kabın içerisine unu (yani 2-3 kilo kadar) koyup ergeni ocaktan indirir indirmez kaynar kaynar unun üzerine döküp güzelce karıştırıyoruz. Bu biraz zor oluyor un sıcağı görünce yoğunlaşıyor ve zorluk çıkartıyor o yüzden. Bu hamur kıvamında olan malzeme (Oyun hmuru gibi görünüyor mor oyun hamuru) akşam karışıp sabah kurutuluyor. Kurutma işlemi de zor oluyor çünkü ergenin çekirdekleri insanın elini acıtıyor.

Ayşe Yıldız Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:18.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025