agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni36Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 17-09-2012, 09:16   #1
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
Galeri: 73
Kızılcıklar bu akşam evde. Tariflere baktığımda:

Sarımsaklı / sarımsaksız
Pişirilerek yapılan / çiğ yapılan
Süzme yoğurtla yapılan / yoğurtsuz yapılan
Ekşime için meyvesi bekletilen / hamuru bekletilen / hiç bekletmeden kurutulan


...farklı tarifler buldum.


Sarımsaklı / Sarımsaksız Sarımsaklı güzel ama pişirirken de konabilir, kararsızım. Önce koymanın pratiklik dışında avantajı - dezavantavı var mı?
Pişirilerek yapılan / çiğ yapılan Tariflerin çoğu pişirilerek yapılmış, Malina'nın tarifinde çiğ. Pişirilerek yapılan daha kolay gibi ama vitamin kaybının az olmasını istiyorum. Pişirilmemesi tarhananın olgunlaşmasını, saklanmasını, bozulmadan kalmasını olumsuz yönde etkiler mi?
Süzme yoğurtla yapılan / yoğurtsuz yapılan Yoğurtsuz yapacağım.
Ekşime için meyvesi bekletilen / hamuru bekletilen / hiç bekletmeden kurutulan Meyveyi bekletmeyi düşünmüyorum, hamuru bekletmekte ise kararsızım. Çocuklar ekşi sevmiyor belki en fazla bir gün bekletirim, kararsızım.

Kızılcık tarhanacılardan yoruma ihtiyacım var

Asiye ve Ayşe Yıldız beğendi.
Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-09-2012, 09:40   #2
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,415
Galeri: 103
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kiraz Mesajı Göster
Kızılcık tarhanacılardan yoruma ihtiyacım var
malina'ya müracaat et. Ben kendilerine kızılcık göndermiştim bana 2 tip kızılcık tarhanası verdi. Biri daha koyu renk, bunu kabuklu olarak yapmış, diğeri daha açık renk, bu da kabuksuzu. Ama her ikisinin de tadı çok güzel.

Name:  IMG_0175 (600 x 450).jpg
Views: 11288
Size:  50.9 KB

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-09-2012, 13:08   #3
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
Galeri: 73
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler Mesajı Göster
malina'ya müracaat et. Ben kendilerine kızılcık göndermiştim bana 2 tip kızılcık tarhanası verdi. Biri daha koyu renk, bunu kabuklu olarak yapmış, diğeri daha açık renk, bu da kabuksuzu. Ama her ikisinin de tadı çok güzel.

Kızılcıkları Malina'ya mı göndereyim yani


Sevgili Malina, kuru ile yaş arasında tad farkı var mı?

5-6 gün mayalama ile çok ekşi bir tarhana mı oluyor?

Kurular da yoğurtlu mu?

limon ve thisisme beğendi.
Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-09-2012, 13:21   #4
Ağaç Dostu
 
Ayşe Yıldız's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-06-2010
Şehir: Kütahya
Mesajlar: 2,536
Kiraz Hanımcığım, ben bir kaç gün önce yaptım. Resmini de koyacağım. Sadece ergen koydum ekstra bir malzeme koymadım tuzdan başka. Yoğurtlusunu ya da ekşitildiğini bilmiyorum da bu şekilde de tadı güzel oluyor. Sarımsağı pişirirken biraz yağına atabilirsiniz biraz da servis yapılırken tabağa koyabilirsiniz. Hem hoş birkoku hem de farklı bir tat bırakıyor. Rengi koyu bir renk oldu.
Name:  DSC00277.JPG
Views: 12953
Size:  60.9 KB

Ayşe Yıldız Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-09-2012, 13:24   #5
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
Galeri: 73
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ayşe Yıldız Mesajı Göster
Kiraz Hanımcığım, ben bir kaç gün önce yaptım. Resmini de koyacağım. Sadece ergen koydum ekstra bir malzeme koymadım tuzdan başka. Yoğurtlusunu ya da ekşitildiğini bilmiyorum da bu şekilde de tadı güzel oluyor. Sarımsağı pişirirken biraz yağına atabilirsiniz biraz da servis yapılırken tabağa koyabilirsiniz. Hem hoş birkoku hem de farklı bir tat bırakıyor. Rengi koyu bir renk oldu.
Eklenti 332016
Çok güzel görünüyor, elinize sağlık. Ben de belki iki-üç farklı yötem denerim, sonuçları paylaşırım.

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:18.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025