![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Kızılcıklar bu akşam evde. Tariflere baktığımda: Sarımsaklı / sarımsaksız Pişirilerek yapılan / çiğ yapılan Süzme yoğurtla yapılan / yoğurtsuz yapılan Ekşime için meyvesi bekletilen / hamuru bekletilen / hiç bekletmeden kurutulan ...farklı tarifler buldum. Sarımsaklı / Sarımsaksız Sarımsaklı güzel ama pişirirken de konabilir, kararsızım. Önce koymanın pratiklik dışında avantajı - dezavantavı var mı? Pişirilerek yapılan / çiğ yapılan Tariflerin çoğu pişirilerek yapılmış, Malina'nın tarifinde çiğ. Pişirilerek yapılan daha kolay gibi ama vitamin kaybının az olmasını istiyorum. Pişirilmemesi tarhananın olgunlaşmasını, saklanmasını, bozulmadan kalmasını olumsuz yönde etkiler mi? Süzme yoğurtla yapılan / yoğurtsuz yapılan Yoğurtsuz yapacağım. Ekşime için meyvesi bekletilen / hamuru bekletilen / hiç bekletmeden kurutulan Meyveyi bekletmeyi düşünmüyorum, hamuru bekletmekte ise kararsızım. Çocuklar ekşi sevmiyor belki en fazla bir gün bekletirim, kararsızım. Kızılcık tarhanacılardan yoruma ihtiyacım var ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Moderatör
|
malina'ya müracaat et. Ben kendilerine kızılcık göndermiştim bana 2 tip kızılcık tarhanası verdi. Biri daha koyu renk, bunu kabuklu olarak yapmış, diğeri daha açık renk, bu da kabuksuzu. Ama her ikisinin de tadı çok güzel. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Sevgili Malina, kuru ile yaş arasında tad farkı var mı? 5-6 gün mayalama ile çok ekşi bir tarhana mı oluyor? Kurular da yoğurtlu mu? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2010
|
Kiraz Hanımcığım, ben bir kaç gün önce yaptım. Resmini de koyacağım. Sadece ergen koydum ekstra bir malzeme koymadım tuzdan başka. Yoğurtlusunu ya da ekşitildiğini bilmiyorum da bu şekilde de tadı güzel oluyor. Sarımsağı pişirirken biraz yağına atabilirsiniz biraz da servis yapılırken tabağa koyabilirsiniz. Hem hoş birkoku hem de farklı bir tat bırakıyor. Rengi koyu bir renk oldu. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |