agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni36Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 19-09-2012, 12:58   #31
Ağaç Dostu
 
ayazkentli's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-04-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,641
Galeri: 1
Saç kurutma makinası ile kurutmayı denediniz mi kiraz hanım?


Bazen hızlı kurumasını istediğim şeyler için bu yöntemi deniyorum. Çok işe yarıyor.

Kiraz beğendi.
ayazkentli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-09-2012, 11:35   #32
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
Galeri: 73
Dün akşam tarhana biraz kurumuştu ama elle ufalanacak kadar değil. Bir gün daha beklememek için, yine tencere ağzına oturtabildiğim rendeyi kullandım, ince tarafından kolayca geçirdim, tekrar bez üzerine serdim, bugün de kurumaya devam ediyor.

Name:  IMAG1694.jpg
Views: 1211
Size:  40.2 KB


Bir çok arkadaşımız fena halde hasta, yatak döşek yatıyor. Biraz da çocuklara içirebilmek bunu ileri sürdüm ve akşama biraz pişirdim. İçinde kalan kabuklar pişince hiç rahatsız etmedi. Soğanı yağda kavurmadım, içine bütün olarak attım, pişerken de iki diş sarımsağı ezip incecik kıydım ve içine kattım.
Name:  IMAG1697.jpg
Views: 1050
Size:  25.5 KB

Sonuç: Herkes sevdi, kızım ve eşim ikinci tabağı istedi, sarımsağı sevmeyen oğlum yedi ama ikinnciye talip olmadı.

Tadı çok ekşi olmadı, hafif ve hoş bir ekşilik vardı. Bir iki gün daha ekşitilebilirmiş ama eşimin midesine dokunuyor, kalan kızılcıkları en fazla bir gün bekleteceğim. Pişirmeden önce içine zencefil atasım geldi ama unuttum, bir sonrakinde pişim sırasında koku ve tada göre karar vereceğim.

Not: Ben tarhana işini sevdim, işten eve gelince hazır yemek

limon, üzüm ve elve beğendi.
Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-09-2012, 00:27   #33
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 11-10-2011
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 200
ellerine sağlık afiyet olsun..
ben bu günde un tarhanasını serdim bakalım ne zaman kuruyacak.

elve Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-09-2012, 12:05   #34
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
Galeri: 73
Kalan kızılcıkla yaş tarhana denemesi

Sert olan kızılcıkları oda sıcaklığında bekletip olgunlaştırınca yine tencere üzeri rendemde ezdim. Çekirdekte kalanları ziyan etmemek için kaynatarak bir kaç bardak kızılcık şurubu çıkardım.

Name:  IMAG1711a.jpg
Views: 1002
Size:  31.5 KB

Ezilen kızılcıkları 3-4 diş sarımsak ve az unla karıştırdım ve üzerine bez örterek bir gün beklettim. Dün akşam ele yapışmayacak kıvama gelene kadar un ilave ettim ve üzerini yine bez ile örttüm, sabaha kadar yine mayalanmıştı. Bir miktarını arkadaşlarıma vermek üzere ayırdım, birazını kavanoza koyup üzerine yağ döktüm, buzdolabında saklayacağım. Kavanozda üç parmak boşluk bırakmıştım ama buzdolabında da mayalanmaya devam edip, kavanozu doldurmuş. İyi ki fotoğraf çekmek için bakmışım, taşacakmış.

Name:  IMAG1710a.jpg
Views: 1279
Size:  35.2 KB

Bir miktarını da öğünlere bölüp derin dondurucuda saklayacağım. Bu akşam yaş tarhana pişireceğim, tadına henüz bakmadık.

Aslında şurubun da tarhananın da rengi daha güzel ama fotoğraflarda soluk çıktı.

Hhatice ve thisisme beğendi.
Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-10-2012, 10:46   #35
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-04-2010
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 481
Ben de denemek istedim ve geçen pazar günü kızılcıkları geçirip hamuru yaptım. Kapaklı leğende bir hafta bekledi, arada karıştırdım. Yoğurt hiç kullanmadım. Yalnız ilk akşam kardığımda normal hamur gibi olan tarhana, devam eden günlerde çürük hamur gibi oldu, ele yapışıyor. Tepsiye dökmeden önce bir daha buradaki resimlere bakayım dedim de... Benimkinin şu an oyun hamuru kıvamıyla pek ilgisi yok sanki

Beceremedim mi dersiniz? Ya da un eklemesi yapayım mı dökmeden önce, ne dersiniz?

Son olarak haşlamadan yapacaklara ellerinde uygun bir kevgir olmadan başlamamalarını öneririm. Makarna süzgeciyle uğraşırken canınızdan beziyorsunuz

Kiraz beğendi.
elek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-10-2012, 11:44   #36
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
Galeri: 73
Sn. Elek bir süre sonra hamurun cıvıklaşması, yumuşaması normal, mayalanınca hamur yumuşuyor. Hamurunuz kötü kokmuyorsa, küflenmediyse un ekleyerek tekrar yoğurun, yarım gün bekletip kurutmaya hazırlayın ya da yaş saklayacaksanız kabınıza koyun.

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-10-2012, 13:44   #37
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-04-2010
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 481
Yardım için teşekkürler. Koku kötü değil, yani çok güzel de değil ama klasik ekşi tarhana kokusu Un ekledim, tekrardan yoğurdum. Epey bir un yedi, 20 avuç kadar eklemişimdir... Şimdilik oyun hamuru kıvamını tutturdum, akşama nasıl olur bakalım

Kiraz beğendi.
elek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-12-2012, 14:08   #38
Ağaç Dostu
 
mirabel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-07-2007
Şehir: Hatay
Mesajlar: 105
Galeri: 3
Kızılcık bulursam deneyeceğim.

mirabel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-09-2013, 16:26   #39
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
Galeri: 73
Kızılcığı kaçırdım derken, biri benim için buldu İstanbul'da pazarlarda bulabileceğimiz son hafta.

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-09-2016, 17:03   #40
Ağaç Dostu
 
üzüm's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-10-2007
Şehir: Sarıcakaya/Eskişehir
Mesajlar: 1,606
Galeri: 1
Kızılcık zamanı gelmiş. Bugün pazardan kızılcık aldım; tarhanasını yapacağım.

Kışa hazırlık yapanlara hatırlatayım.

bahcedenn beğendi.
üzüm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:54.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024