17-09-2012, 16:03
|
#16
|
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
|
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi üzüm
Sevgili Kiraz,
Ben pişirerek yaptım. Pişmiş kızılcıkların bir kısmını süzgeçden geçirip un ve tuzla karıştırıp hemen döktüm; çok çabuk kurudular. Bir miktar kızılcık püresini de süzme yoğurt, sarımsak ve tuzla hazırladım; 3 gün ekşittim sonra döktüm.
İlki daha çok hoşuma gitti. Yoğurtlu olan çok un istedi, un çorbası gibi bir şey oldu, kurumasıda epey sürdü; tadı ilkine göre yavan geldi.
Bu sene ilk defa yaptım. Önümüzdeki senelerde kesinlikle sade yapmayı düşünüyorum.
|
Sevgili Üzüm, böylece yoğurt koymayacağım netleşti, tadı çocuklara çok keskin gelirse pişirirken koyarım.
|
|
|