![]() |
|
![]() |
#38 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 5,784
|
Domates Reçeli Her seferinde kireçli suda bekleterek yapıyordum domates reçelini, Bu sefer şekere yatırarak bir gece bekledikten sonra ertesi gün domatesler kaynatılarak reçel yapıldı, aradaki fark şöyle: Kireçli suda bekletilen domatesler dağılmadan bütün kalırken, şekere yatırılanlar domateslerde dağılma oldu, tat olarak değişen bir şey olmadı, her iki şekilde de aynı tat. Kullandığım malzemeler: 2 kilo yeşil yumurta çeri domates, Şeker (ben şekeri çok fazla koymuyorum göz kararı bir kat domates bir kat sepeleme şeker şeklinde) Yarım limon suyu 4-5 yaprak ıtır yaprağı Yarım çay kaşığı tere yağı 1 bardak su 5 Adet sade türk lokumu Yapılışı: Kireçli suda bekletilecekse, domatesler yıkandıktan sonra akşamdan durultulmuş kireç suyuna bırakılır ertesi sabah kireçli sudan çıkarılır ve bol suda iyice yıkanır. Ben bu gün bir gece önceden şekerde bekleterek yaptım, tencereye bir bardak suyu ve tereyağı ekledikten sonra ocağa kaynaması için koyulu. Orta ateşte yaklaşık 1-1.5 saat kadar kaynatıldıktan sonra (reçel kıvamını alınca) tencerenin altını iyice kısıp limon suyunu ya da limon tuzunu ve lokumları ilave edip, saplarından iple bağlamış olduğum ıtır yapraklarını da tencerenin içine salldıktan sonra 10 dakika çok kısık ateşte kaynattıktan sonra yaprakları çıkartıp ocağı kapatırım. Domatesler temizlenip yıkandıktan sonra ![]() Akşamdan şekere yatırıldılar ![]() Ertesi gün reçel hazır ![]() Not. Çok minik(nohut büyüklüğünde) domatesler koyulursa biraz acımtırak tat veriyor, normal iriliğe gelmiş domates olmalı. |
![]() |
![]() ![]() |
|
|