Konu: Reçeller
View Single Post
Eski 27-07-2012, 21:50   #158
Güler
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,415
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi üzüm Mesajı Göster
Yaprakların altında kalmış kartlaşmış kabakları (koyu yeşil yemeklik kabak) bulunca, nasıl değerlendiririm diye araştırdım. Sitemizde kabak reçeli tarifini buldum.

Kabakların çekirdek kısmını temizleyip, rendeledim; suyunu sıktım (tarifde rendelenmiş kabak suya konulup, sıkılıyordu; tercih etmedim). Şekeri eritebilecek kadar az suyla kabakları pişirdim. Rengi ve tadı çok güzel oldu.

Bahçede kartlaşmış kabak varsa tüketmek için lezzetli bir yöntem.
malina ile bir akrabalığınız var mı? (yaratıcılık yönünden demek istedim)

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön