Bademli Ayva Reçelim
Bademli Ayva Reçelim
Malzemeler isteğinize göre ne kadar yapacağınıza bağlı olduğundan ölçü olarak vermiyorum.
Ayvaları (6-8 adet kadar) biraz diri kalacak şekilde mutfak robotundan geçiriyorum. Tencereye koyup ayvalar görünmeyecek kadar üzerini şekerle kaplıyorum. İyice karıştırdıktan sonra ayvalar görünmeyecek şekilde tekrar üzerine şeker ekliyorum. 2 saat kadar hafif sulanması için bekliyorum. Sonra tencerenin kapağını kapatıp kaynamasını bekliyorum. Ara sıra karıştırarak meyve yumuşayıncaya kadar pişiriyorum.
Meyvenin suyunu çekmesine yakın içine 1 çay kaşığından az limon tuzu ve 1 su bardağı kadar yıkadığım bademleri katıyorum. Helvadan biraz suluca kaldığı zaman ocağı kapatıyorum. ılık hale gelince kavanoza koyup güneşte 2 saat kadar bekletiyorum.
Ilık halde kavanoza konulduğundan ve güneşte bekletildiğinden uzun süre bozulmuyor. Reçelden çok ayva tatlısı gibidir. Üzerine tarçın veya zencefil ekleyerek yemesi güzel oluyor. Afiyet olsun.
Düzenleyen Birsen 33 : 11-10-2011 saat 21:41
Neden: bilgi ilave
|