Konu: Reçeller
View Single Post
Eski 16-09-2012, 18:48   #160
mrduran
Ağaç Dostu
 
mrduran's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-08-2011
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,536
Üzüm Reçeli;

Üzümün 3/4 civarında şeker(üzümün tadı da önemli) 1 su bardağı su ile 3-5 adet karanfil+2 adet kabuk tarçın eklenerek kaynatılır, hanım bazen havlıcan atıyor(fakat havlıcanda dikkat lazım-bazen ayarlıyamazsanız acılık verir...miş). Üstüne üzümler atılır(1 kg. üzüm). Bir taşım kaynatılır, üzümün salacağı su miktarına göre üzümler kevgirle şerbetten dışarı alınır ve şerbet kaynatılmaya devam ettirilir, şerbet fazla suyu çektirilir. Üzümler tekrar içine atılır ve bir taşım kaynatılır. Üzümlerin ezilmesine izin verilmez(ezilmiş gibi görünse de şerbetle buluşunca dirilir- ayar işi efendim)

Çekirdeksiz minik taze/yaş ayıklanmış üzüm olmalı(leblebi kadar).

Vakumlama sistemi ile sıcak sıcak kavanozlara konur, gölge ve serin yerde saklanır.

Kullanılacağı zaman kapağı açıldığında, suyu fazla gelirse, reçelinizi yedikten sonra kalanı kapağı açık vaziyette buzdolabında saklarsanız daha kıvamlı olur....muş.

Kolay gelsin sağlıkla kalın inşallah.

Saygılarımla lütfen.

EK; Söndürmeye yakın 1-2 damla limon suyu, özür unutulmuş)).

mrduran Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön