Konu: Reçeller
View Single Post
Eski 27-07-2012, 19:24   #157
üzüm
Ağaç Dostu
 
üzüm's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-10-2007
Şehir: Sarıcakaya/Eskişehir
Mesajlar: 1,606
Yaprakların altında kalmış kartlaşmış kabakları (koyu yeşil yemeklik kabak) bulunca, nasıl değerlendiririm diye araştırdım. Sitemizde kabak reçeli tarifini buldum.

Kabakların çekirdek kısmını temizleyip, rendeledim; suyunu sıktım (tarifde rendelenmiş kabak suya konulup, sıkılıyordu; tercih etmedim). Şekeri eritebilecek kadar az suyla kabakları pişirdim. Rengi ve tadı çok güzel oldu.

Bahçede kartlaşmış kabak varsa tüketmek için lezzetli bir yöntem.

üzüm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön