agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni48Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 19-12-2012, 00:44   #1
Ağaç Dostu
 
ayazkentli's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-04-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,641
Galeri: 1
Bu yıl ayva reçelinin rengini tutturdum ama bu kez biraz fazla çekirdek koyduğumdan ve rengi kırmızıya dönmeye başlayıncaya kadar kaynattığımdan dolayı, kıvamı koyu oldu.

Kavanozlara doldurduğum an, kıvamı tam yerinde idi ama sabah baktığımda katılaşmış olduğunu gördüm. Marmelat'tan biraz daha koyucana olmuş.


(Gördüğünüz üzere, kendimden gayet emin olarak, hiç korkmadan fotoğraf makinasının üzerine baş aşağı getirip, fotoğraf çekebiliyorum. Dökülmüyor).


Name:  ayva reçeli.jpg
Views: 6932
Size:  30.6 KB



Bunun nedeni;

Kaynama aşamasında, renk kırmızıya dönüşmediği için, ilk anda 5 tane eklediğim ayva çekirdeklerine 5 tane daha ilave ettim (1o çekirdek oldu). Çekirdeklerin 3 tanesini kıvam vermesi için, ikiye bölmüştüm.

Kaynama süresini biraz uzun tuttuğumdan, koyu kıvamlı oldu ama yine de rahatlıkla yeniliyor.

Çekirdekleri 6 tane ve 3 tanesini ikiye bölmek sureti ile kaynatma kafi gelecek. Ayrıca, renk kırmızıya dönmeye başlamadan ocaktan almak gerekiyor.

Sonradan rengi kırmızılaşıyor.

Ümit, mrduran ve Cymbelina beğendi.
ayazkentli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:51.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025