agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni233Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 23-11-2011, 16:13   #11
Ağaçsever
 
akkelebek's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-11-2009
Şehir: Yeşilyurt, Muğla
Mesajlar: 30
Goca moola taarnası...

Goca Moola Taarnası'nın tarhanası kayınvalidem tarafından yaptırılıyor. Biz sadece hazırını yapıyoruz ancak muhteviyatı şudur;

Bulgurdan daha kalın çekilmiş buğday,
tereyağ, domates püresi ve soğan püresi ile kavrulur ve yarı zamanlı pişirilir...

Ilıdığında süzme yoğurt ile karıştırılır, ne kadar yoğrulursa o kadar makbuldür...

Kurabiye şeklinde yayılıp kurutulur...

Bundan sonra biz devreye giriyoruz...

Adambaşı 2 adet kurabiye ve bir miktar kuru börülce geceden ıslatılır.. Ertesi gün kurutulmuş kaburga kemikleri, ıslatılmış tarhana ve börülce ıslatma suyu ile kaynamaya konur.. Börülce haşlanana kadar pişirme devam eder... Pişmeye yakın, adambaşı 1 adet kurutulmuş etli kırmızı biber, bütün halde eklenir...

Pişme işlemi bittiğinde dövülmüş sarımsak eklenir, bir çevrilir kapatılır.. Böylece sarımsaklar erimez, buna da "sarımsak çalmaca" denir... İsteyen tarhana otu ekler..

Aslında Moola motfaa, bilimum yeşil sebze ve bitkilerin soğanla kavrulup, sarımsak çalınması ve limonla, zeytinyağı eklenip ılıkken sofraya konulması gibi basit, bir o kadar da eşsiz lezzet sunan bir mutfaktır...

mrduran beğendi.
akkelebek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:01.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025