Konu: Tarhana
View Single Post
Eski 22-09-2011, 23:29   #105
Sevgi Durul
Ağaç Dostu
 
Sevgi Durul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2009
Şehir: Manisa Eskişehir
Mesajlar: 8,528
Şimdi tarhana zamanı. Tarifini vereceğim tarhana Uşak tarhanası. Aslında Uşak'lı olanlar daha iyi bilirler. Bu tarifi öğrendiğimden beri, bizim evde başka tarhana yenmiyor. Biz seviyoruz.

Ölçülerinde 7 kg. kırmızı biber, 7 kg. süzme yoğurt, 5 kg. kuru soğan ve 1 su bardağı tuz vardı. İlk yaptığımda bu ölçüden yapınca epey çok tarhanamız olmuş, bir kaç yıl bitirememiştik. Şimdi bu ölçüleri azaltarak yaptım.

Önce kırmızı biberler yıkanıp ayıklandıktan sonra robotta çekilecek.

Name:  1.JPG
Views: 2485
Size:  35.4 KB

Bir su bardağı iri tuz eklenip iyice karıştırılacak.

Name:  2.JPG
Views: 2631
Size:  21.6 KB

Süzme yoğurt ve nane ilavesiyle karıştırılıp üç gün bekletilecek.

Name:  3.JPG
Views: 2468
Size:  26.3 KB

Name:  4.JPG
Views: 2475
Size:  39.4 KB

Name:  5.JPG
Views: 2503
Size:  43.0 KB

Üç günün sonunda soğanlar ayıklanıp, robottan geçirilecek. Aldığı kadar sarı buğday unuyla yoğurulup, en az iki hafta bekletilip, tarhanaya uygulanan işlemler uygulanıp kurutulacak.

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön