agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni233Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 22-09-2011, 23:29   #11
Ağaç Dostu
 
Sevgi Durul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2009
Şehir: Manisa Eskişehir
Mesajlar: 8,528
Galeri: 765
Şimdi tarhana zamanı. Tarifini vereceğim tarhana Uşak tarhanası. Aslında Uşak'lı olanlar daha iyi bilirler. Bu tarifi öğrendiğimden beri, bizim evde başka tarhana yenmiyor. Biz seviyoruz.

Ölçülerinde 7 kg. kırmızı biber, 7 kg. süzme yoğurt, 5 kg. kuru soğan ve 1 su bardağı tuz vardı. İlk yaptığımda bu ölçüden yapınca epey çok tarhanamız olmuş, bir kaç yıl bitirememiştik. Şimdi bu ölçüleri azaltarak yaptım.

Önce kırmızı biberler yıkanıp ayıklandıktan sonra robotta çekilecek.

Name:  1.JPG
Views: 2485
Size:  35.4 KB

Bir su bardağı iri tuz eklenip iyice karıştırılacak.

Name:  2.JPG
Views: 2631
Size:  21.6 KB

Süzme yoğurt ve nane ilavesiyle karıştırılıp üç gün bekletilecek.

Name:  3.JPG
Views: 2468
Size:  26.3 KB

Name:  4.JPG
Views: 2475
Size:  39.4 KB

Name:  5.JPG
Views: 2503
Size:  43.0 KB

Üç günün sonunda soğanlar ayıklanıp, robottan geçirilecek. Aldığı kadar sarı buğday unuyla yoğurulup, en az iki hafta bekletilip, tarhanaya uygulanan işlemler uygulanıp kurutulacak.

mrduran beğendi.
Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:19.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025