![]() |
|
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Şimdi tarhana zamanı. Tarifini vereceğim tarhana Uşak tarhanası. Aslında Uşak'lı olanlar daha iyi bilirler. Bu tarifi öğrendiğimden beri, bizim evde başka tarhana yenmiyor. Biz seviyoruz. Ölçülerinde 7 kg. kırmızı biber, 7 kg. süzme yoğurt, 5 kg. kuru soğan ve 1 su bardağı tuz vardı. İlk yaptığımda bu ölçüden yapınca epey çok tarhanamız olmuş, bir kaç yıl bitirememiştik. Şimdi bu ölçüleri azaltarak yaptım. Önce kırmızı biberler yıkanıp ayıklandıktan sonra robotta çekilecek. ![]() Bir su bardağı iri tuz eklenip iyice karıştırılacak. ![]() Süzme yoğurt ve nane ilavesiyle karıştırılıp üç gün bekletilecek. ![]() ![]() ![]() Üç günün sonunda soğanlar ayıklanıp, robottan geçirilecek. Aldığı kadar sarı buğday unuyla yoğurulup, en az iki hafta bekletilip, tarhanaya uygulanan işlemler uygulanıp kurutulacak. |
![]() |
![]() ![]() |
|
|