Konu: Tarhana
View Single Post
Eski 28-07-2012, 09:41   #120
Kiraz
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kiraz Mesajı Göster
Bakalım becerebilecek miyim?

--------------------
2. gün notu: Tuzu azmış, 2. gün mecburen tuz ilavesi yaptım. Toplam tuz miktarı 1/2 su bardağı oldu.
Sabah kalktığımda ev mis gibi kokuyordu, ekmek de pişirmemiştim, şaşırdım. Tarhana aklıma gelince hemen baktım, iyi ki tencerelerin altına büyük fırın tepsilerinden koymuşum, taşmışlar, hemen üçüncü kabı hazırladım. Bu sıcaklarda çabuk ekşiyecekler anlaşılan, daha bir buçuk günde hacimleri iki katına ulaştı. Hazır olduğunu nereden anlayacağım, koskusundan, tadından mı?

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön