agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni233Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 24-01-2011, 17:40   #1
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 14-01-2011
Şehir: KONYA
Mesajlar: 32
biz tarhanayı ince yapıp kızartıp çerez gibi yiyoruz

osalke Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-01-2011, 17:45   #2
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,245
Galeri: 88
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi osalke Mesajı Göster
biz tarhanayı ince yapıp kızartıp çerez gibi yiyoruz
Daha ayrıntılı anlatır mısınız?

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-01-2011, 14:15   #3
Yeni Üye
 
kraker's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-01-2011
Şehir: -
Mesajlar: 5
memleketim osmaniyede de, yoğurt bidonlarda üzerine tuz atılıp bidonun üsttü sürekli silinerek 1 hafta ekşitilir

döğme dediğimiz yarma buğday koca kazanlarda pişirilir.sofra bezlerine birer kazanlık kalıplar halinde konup ılınmaya bırakılır. (az el yakacak şekilde olacak suğumayacak) ılıyan döğmeler leğenlere alınır.

ekşiyen yoğurtumuza tatlanacak kadar tuz, kekik ve çörek otu ekleriz.

leğendeki döğmeye katıp iyice köfte gibi yoğururuz. sonra bez bir çuvala konup diğer sabaha kadar beklenir. ( döğmenin pişimi sabah başlanır, yoğrulması filan derken zaten akşam olur, akşamdanda çuvalda bekler)
bu aşamadayken tabaklarla bu karışımdan komşulara dağıtmak adettir akşam yemeğide bunu yiyerek geçer.

sabah 6-7 gibi çatıya kocaman naylonlar veya bezler serilir. elimizi ara ara suya batırarak incecik sereriz. ne kadar ince olursa o kadar iyidir. hatta inşaat mazemesi olarak kullanılan mala'larla serende var, (boşluk bırakılmadan dümdüz serilecek) öğlen güneşini iyice yiyince üzeri kurur, altı yoğurtlu firik olur kokusu ve tadi mükemmeldir ^^

akşam üzeri alt üst çevrilir kıtır kıtır olana kadar gerekirse arada tekrar çevrilerek kurutulur. sonra çuvallara konup nemsiz ortamda kışa saklanır. kışın akşamdan içine su konup sobanın üzerine bırakılır, sabaha kadar o kendi kendine pişer sabahta pul biberli sarımsaklı yağ ilavesiyle hazırlanan, kekik kokulu ekşimsi mis gibi çorbamızı özellikle kahvaltıda içeriz. tuz atmaya gerek kalmıyor kendi tuzu yetiyor.

ayrıca kıtır haliyle çay yanınada kraker gibi ikram edilir.

http://img211.imageshack.us/img211/7100/34281869.jpg

işte böyle oluyor, resim netten alıntı, biz tarhanayı çoktan bitirdik ^^


badem, Kiraz ve mrduran beğendi.
kraker Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:21.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025