![]() |
|
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Ben Uşak yöresine ait tarhanayı yazmak istedim arkadaşlar... Un,yoğurt,kırmızı biber,yeşil acı biber,domates, taze nane,soğan,tuz,maya,isteyenler haşlanmış nohutta katar... malzemelerin hepsini robotta çekip karıştırıyoruz...maya ve un ile yoğurup hamur haline getiriyoruz... 3 hafta bekleyerek küçük hamurlar halinde bölüyoruz ve biraz kurumaya başlayınca da un haline getiriyoruz...hatta kurutmadan önce o yaş halinden biraz saklıyoruz...çünkü bozulma ihtimali fazla...şahsen ben onu daha çok seviyorum...daha lezettli oluyor... ha bir de unutmadan arkadaşlar...maya ve unu katmadan önce diğer malzemelerden de ayırıyoruz bazen... onu birazcık yoğurtla karıştırdığınızda çok güzel bir sos oluyor...bir deneyin isterseniz...güzel bir lezzet... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
|
|