agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hayvanlar > Çiftlik Hayvanları > Kanatlılar
(https)

Beğeni Düzeni2337Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 21-03-2010, 21:08   #1
Ağaç Dostu

Arnavut's Avatar

Giriş Tarihi: 13-12-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi faruk5525 Mesajı Göster
arkadaşlar aklıma bişey geldi güvercinlerin ayaklarına künye takıyorlar tavuklara civcivier e takılırmı bişey olmaz dimi hem başka tavuklarla karışmazlar daha kolay tanırız ne dersini z yapan varmı tavularan ayaklarına künye
Sayın Faruk5525;

Dediğiniz künyeleme işlemi; Kanaryalar ve Posta güvercinleriyle birlikte bayağı yol kat etti.Bu hayvanlarda künyeleme 0-7 gün arasında yapılmakta olup ayak bilekleri çok fazla gelişmemektedir.Dolayısı ile büyüyüp ergen olduklarında da bu bileklikler ayaklarına bir engel teşkil etmezler.Fakat aynı olayı tavuklarda denersek sanırım o ayak bilezikleri civcivlerin kafasından dahi geçecektir Bu ırk yetiştiricileri zaten bir federasyona bağlı olup hepsinin üye numaraları vardır.Ayak bileziklerinede bu üye numarası, hayvanın doğum tarihi, yetiştirildiği şehir v.s. yazar.Benim görüşüm şayet tavuklarınızı karıştırıyorsanız kanat altlarına kına ya da sprey boya ile işaret yapabilirsiniz.Bu şekilde bir nebze karışıklığın önüne geçilebilir sanıyorum. Ayrıca çok detaylı bilgiye sahip olmamakla birlikte, Tarım ve Köy İşleri Başkanlığının düzenlediği yeni karar göre kümes ortamında beslenen tüm yaban hayvanlarının ( Sülün, Keklik, Turaç v.s.) beslenmesi, alım ve satımı için künyeleme zorunluluğu getirilmiştir.Bence çokda iyi olmuştur, Bu yolla doğadan kaçak yollarla hayvan yakalama, Uygunsuz koşullarda besleme, Faiş oranlarda fiyatla alım-satım işlemininde önüne geçilinebilecektir.

Sayın Hasan Hüseyin;

Sizin hayvanlarınızda çok güzel tüyleri kadar hayrını görünüz.Hayvanlarınız köy tavuğu olarak tabir ettiğimiz cins olmakla birlikte Aracuana (Yeşil Yumurtacı) kırması olduğunu tahmin ediyorum.Yumurta yapıyorlarsa ya da yapmaya başlayınca daha net anlayacaksınızdır.

Arkadaşlar bugün itibarı ile kuluçka makinamda civcivler çıkmaya başladı. Yakında bu güzel görüntüleri sizlerle paylaşacağım

Saygılar.

Arnavut Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-03-2010, 17:47   #2
Ağaç Dostu

thares's Avatar

Giriş Tarihi: 22-07-2007
Galeri: 1
Arkadaşlar 26 Haziran 2009 tarihinde yumurtadan çıkan civcivlerim den bir tanesi
29 Ocak 2010 tarihinde yumurtlamaya başladı.
Bir hafta içinde diğerleri de yumurtlamaya başladılar diğerleri dediğim hepsi 4 tavuk bir horoz.
Benim sizlerle paylaşmak istediğim konu köy tavuğu olarak adlandırılan bu tavuklarım haftada 4 gün 4 adet haftada 3 gün 3 adet yumurtluyorlar yani 4 haftadır bu böyle devam ediyor her gün çetele tutuyorum istisna olmadı. Köy tavuğu denilen bu cins böyle yumurtluyorsa legorn denilen veya ataks denilen yumurtacı cinsler 7 gün 4 adet mi yumurtlayacaklar.
Kesinlikle bakımla alakalı bir olay ancak bence köy tavuğu diye hor görülen yerli tavuk ırkımızın verimi hiçte küçümsenecek bir ırk değil diye düşünüyorum.

thares Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-03-2010, 21:25   #3
Ağaç Dostu

Arnavut's Avatar

Giriş Tarihi: 13-12-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi thares Mesajı Göster
Arkadaşlar 26 Haziran 2009 tarihinde yumurtadan çıkan civcivlerim den bir tanesi
29 Ocak 2010 tarihinde yumurtlamaya başladı.
Bir hafta içinde diğerleri de yumurtlamaya başladılar diğerleri dediğim hepsi 4 tavuk bir horoz.
Benim sizlerle paylaşmak istediğim konu köy tavuğu olarak adlandırılan bu tavuklarım haftada 4 gün 4 adet haftada 3 gün 3 adet yumurtluyorlar yani 4 haftadır bu böyle devam ediyor her gün çetele tutuyorum istisna olmadı. Köy tavuğu denilen bu cins böyle yumurtluyorsa legorn denilen veya ataks denilen yumurtacı cinsler 7 gün 4 adet mi yumurtlayacaklar.
Kesinlikle bakımla alakalı bir olay ancak bence köy tavuğu diye hor görülen yerli tavuk ırkımızın verimi hiçte küçümsenecek bir ırk değil diye düşünüyorum.
Sayın Thares;

Muhtelif sitelerde ve kendi bloğunuzda çalışmalarınız takip ediyorum.Gerçekten takdire şayen bir uygulama sizin yaptığınız.Kanatlı sevgisi ve ilgisinin had safhada olduğunu tahmin ediyorum.Şimdi konumuza dönersek sizin ve Sayın Beyzagıda'nında bahsettiği gibi köy tavukları bana göre kanatlıların performans türleri."Köy Tavuğu" diye adlandırdığımız tür bulunduğu yörenin tüm selektif işlemlerine maruz kalarak adapte olmuş, Diğer hassas türlere göre bakım maliyeti düşük bir uğraş.Benimde kişisel kanaatim şayet yumurta verimi için tavuk besleyecekseniz ve lükse kaçmak istemiyorsanız beslemeniz gereken kesinlikle köy tavuğu olmalıdır.

Saygılar.

Arnavut Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-03-2010, 06:19   #4
Ağaç Dostu

thares's Avatar

Giriş Tarihi: 22-07-2007
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Arnavut Mesajı Göster
Sayın Thares;

Benimde kişisel kanaatim şayet yumurta verimi için tavuk besleyecekseniz ve lükse kaçmak istemiyorsanız beslemeniz gereken kesinlikle köy tavuğu olmalıdır.

Saygılar.
Efendim Aklın Yolu Birdir.
Saygılar Bizden

thares Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-03-2010, 23:54   #5
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 09-03-2010
Kümesimizin elemanları

Işte sırayla elemanlarımız....

Eklenen Resimler

Berktuna Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-03-2010, 00:03   #6
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 09-03-2010
Kümesimizin elemanları

Resimler devammm...

Eklenen Resimler

Berktuna Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:59.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025