View Single Post
Eski 23-03-2010, 21:25   #839
Arnavut
Ağaç Dostu

Arnavut's Avatar

Giriş Tarihi: 13-12-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi thares Mesajı Göster
Arkadaşlar 26 Haziran 2009 tarihinde yumurtadan çıkan civcivlerim den bir tanesi
29 Ocak 2010 tarihinde yumurtlamaya başladı.
Bir hafta içinde diğerleri de yumurtlamaya başladılar diğerleri dediğim hepsi 4 tavuk bir horoz.
Benim sizlerle paylaşmak istediğim konu köy tavuğu olarak adlandırılan bu tavuklarım haftada 4 gün 4 adet haftada 3 gün 3 adet yumurtluyorlar yani 4 haftadır bu böyle devam ediyor her gün çetele tutuyorum istisna olmadı. Köy tavuğu denilen bu cins böyle yumurtluyorsa legorn denilen veya ataks denilen yumurtacı cinsler 7 gün 4 adet mi yumurtlayacaklar.
Kesinlikle bakımla alakalı bir olay ancak bence köy tavuğu diye hor görülen yerli tavuk ırkımızın verimi hiçte küçümsenecek bir ırk değil diye düşünüyorum.
Sayın Thares;

Muhtelif sitelerde ve kendi bloğunuzda çalışmalarınız takip ediyorum.Gerçekten takdire şayen bir uygulama sizin yaptığınız.Kanatlı sevgisi ve ilgisinin had safhada olduğunu tahmin ediyorum.Şimdi konumuza dönersek sizin ve Sayın Beyzagıda'nında bahsettiği gibi köy tavukları bana göre kanatlıların performans türleri."Köy Tavuğu" diye adlandırdığımız tür bulunduğu yörenin tüm selektif işlemlerine maruz kalarak adapte olmuş, Diğer hassas türlere göre bakım maliyeti düşük bir uğraş.Benimde kişisel kanaatim şayet yumurta verimi için tavuk besleyecekseniz ve lükse kaçmak istemiyorsanız beslemeniz gereken kesinlikle köy tavuğu olmalıdır.

Saygılar.

Arnavut Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön