View Single Post
Eski 18-03-2010, 00:17   #811
Arnavut
Ağaç Dostu

Arnavut's Avatar

Giriş Tarihi: 13-12-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi doğaa Mesajı Göster
merhabalar, yardımınıza ihtiyacım var. tavuğumuz gurk oluyo sanırım. 2 gündür follukta uzun süre yatmaya başladı.ara sıra kalkıp dolaşıyor.gurk sesleride çıkarıyor.ama hala yumurtlamaya devam ediyor. gurk olunca yumurtlamaz diye biliyorum. çok da acemiyiz bilemedik acaba yumurtaları folluğa koysakmı?yoksa yumurtadan kesilmesinimi bekleyelim?
Sayın doğaa;

Görüyorum ki sizide tatlı bir telaş sarmış... Tabii ki elimizden geldiğince yardım etmeye, görüş ve önerilerimiz sunmaya çalışacağız sizin içinde. Anlattıklarınıza bakarsak tavuğunuz gurk olma yolunda evet hayırlı olsun.Benim görüşüm bir kaç gün daha yumurtlayacak daha sonra tamamen oturacaktır.Sizede tavsiyem sayın Berktunaya dediğim gibi mümkünse tavuğunuzu ayrı bir yerde altına alabileceği kadar günlük yumurtayı aynı anda koyarak kuluçkaya yatırmanız olacaktır.Tavukların gurk olduklarını anlamak için birkaç eski ve pratik yöntemi birkaç mesaj önce paylaştım, Siz de oradan bakarak faydalanabilirsiniz.Gelişmeleri bizlerede aktarırsanız memnun oluruz, Kolay gelsin.

* Not: Sayın Arkadaşlar, Gurk tavuklarınızın altına günlük yumurtaları koyunuzdan kastım tavukların altından hemen alıp gurk tavuğun altına koyun demek değildir.Yumurtalarınız alıp birkaç mesaj önce bahsettiğim saklama koşullarında saklamanız ve "Dinlendirmenizdir".Şuanki hava şartlarında 10 güne kadar yumurtalar dışarda uygun koşullarda bekletilebilir.Daha sonra gurk tavuğun altına tek seferde konulur.Bu şekilde yaptığınızda erken ve geç çıkımdan kaynaklanan zaiyatı en aza indirgemiş olursunuz.

Saygılar.

Arnavut Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön