agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hayvanlar > Çiftlik Hayvanları > Kanatlılar
(https)

Beğeni Düzeni2337Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 18-03-2010, 00:17   #811
Ağaç Dostu

Arnavut's Avatar

Giriş Tarihi: 13-12-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi doğaa Mesajı Göster
merhabalar, yardımınıza ihtiyacım var. tavuğumuz gurk oluyo sanırım. 2 gündür follukta uzun süre yatmaya başladı.ara sıra kalkıp dolaşıyor.gurk sesleride çıkarıyor.ama hala yumurtlamaya devam ediyor. gurk olunca yumurtlamaz diye biliyorum. çok da acemiyiz bilemedik acaba yumurtaları folluğa koysakmı?yoksa yumurtadan kesilmesinimi bekleyelim?
Sayın doğaa;

Görüyorum ki sizide tatlı bir telaş sarmış... Tabii ki elimizden geldiğince yardım etmeye, görüş ve önerilerimiz sunmaya çalışacağız sizin içinde. Anlattıklarınıza bakarsak tavuğunuz gurk olma yolunda evet hayırlı olsun.Benim görüşüm bir kaç gün daha yumurtlayacak daha sonra tamamen oturacaktır.Sizede tavsiyem sayın Berktunaya dediğim gibi mümkünse tavuğunuzu ayrı bir yerde altına alabileceği kadar günlük yumurtayı aynı anda koyarak kuluçkaya yatırmanız olacaktır.Tavukların gurk olduklarını anlamak için birkaç eski ve pratik yöntemi birkaç mesaj önce paylaştım, Siz de oradan bakarak faydalanabilirsiniz.Gelişmeleri bizlerede aktarırsanız memnun oluruz, Kolay gelsin.

* Not: Sayın Arkadaşlar, Gurk tavuklarınızın altına günlük yumurtaları koyunuzdan kastım tavukların altından hemen alıp gurk tavuğun altına koyun demek değildir.Yumurtalarınız alıp birkaç mesaj önce bahsettiğim saklama koşullarında saklamanız ve "Dinlendirmenizdir".Şuanki hava şartlarında 10 güne kadar yumurtalar dışarda uygun koşullarda bekletilebilir.Daha sonra gurk tavuğun altına tek seferde konulur.Bu şekilde yaptığınızda erken ve geç çıkımdan kaynaklanan zaiyatı en aza indirgemiş olursunuz.

Saygılar.

Arnavut Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-03-2010, 08:19   #812
Ağaçsever

alperen55's Avatar

Giriş Tarihi: 06-10-2007
yanlış hatırlıyosunuz

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Yanlış hatırlamıyorsam tavuğun rengiydi.
bence tavun rengi değil genetiğidir renkte bir genetiktir ama unutmayın sadecebir tanesidir halbuki tavuk ta bir çok genetik özellik vardır saygılar..

alperen55 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-03-2010, 19:31   #813
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 17-03-2010
Sayın Arnavut çok teşekkür ederim cevap verdiğiniz için...Biraz erken oldu ama biz yumurtaları bugün folluğa koyduk. Bakalım hayırlısı artık... Kızımız bütün gün yattı. Sadece bir kere kalkıp bahçede dolaştı, yemini yedi ,suyunu içti. 20 gün nasıl geçicek bilmiyorum.
Tavuğumuzun cinsi nedir acaba bilen varsa söyleyebilir mi? ben nette araştırdım ama kesin bir fikre sahip olamadım.

Eklenen Resimler

doğaa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-03-2010, 20:56   #814
Ağaç Dostu

Arnavut's Avatar

Alıntı:
Sayın Arnavut çok teşekkür ederim cevap verdiğiniz için...Biraz erken oldu ama biz yumurtaları bugün folluğa koyduk. Bakalım hayırlısı artık... Kızımız bütün gün yattı. Sadece bir kere kalkıp bahçede dolaştı, yemini yedi ,suyunu içti. 20 gün nasıl geçicek bilmiyorum.
Tavuğumuzun cinsi nedir acaba bilen varsa söyleyebilir mi? ben nette araştırdım ama kesin bir fikre sahip olamadım.

Sayın Doğaa;

Rica ederim yardımcı olabiliyorsak ne mutlu bizlere... Tavuğunuzun maşallahı var iyi bakılmış görünüyor.İnşallah 21 gün sonra kazasız belasız civcivlerinizde tavuğunuzun peşinde dolaştıklarını göreceksiniz Siz bir tavuk ve altındaki on küsür yumurta için nasıl heyecanlanıyorsunuz değil mi? Benim makinamda 350 adet yumurta var ve bu akşam çıkmaya başlayacaklar Anlatmak istediğim heyecanınızı paylaşıyor ve nasıl bir duygu olduğunu bildiğimi belirtmeye çalışıyorum Tavuğunuzun cinsine gelince resimlerden tam anlaşılmıyor ama halis mulis köy tavuğu gibi görünüyor diyebilirim.Horozunun da ise sanki bir miktar hint horozu karışımı varmış gibi geldi bana ama hayvanlarınız genel olarak güzel, Tüyleri kadar hayrını görünüz...

Saygılar.

Eski 18-03-2010, 20:58   #815
Ağaç Dostu

Arnavut's Avatar

Sayın Berktuna;

Peki sizin kuluçka maceranızda geldiğiniz son durum nedir? Hangi aşamadayız?

Saygılar.

Eski 19-03-2010, 00:22   #816
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 10-04-2007
Sn. Arnavut;
Heyecanınızı anlayabiliyorum, ben de çok gece uykularımın kaçtığını biliyorum, çok keyifli bi durum. Çıkımda bizi fotoğrafsız bırakmayın Makine de neler var?

A.Şahin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-03-2010, 00:31   #817
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 09-03-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Arnavut Mesajı Göster
Sayın Berktuna;

Peki sizin kuluçka maceranızda geldiğiniz son durum nedir? Hangi aşamadayız?

Saygılar.
bahçede biraz fide hazırlama işlerimiz vardı. o yüzden araştırdık ama henüz maliyet hesaplarıını yapamadık.birde iik tavuğumuz haricinde üçüncü tacuğumuzda
gezinip geliyor ve oturuyor.yarın bakacağız eğer yine oturursa yumurtalardan altına koyacağız.10 tane şu anda bekliyor.izinde hayırlı ve bol olsun..hadi bakalım sizde dedemi oluyorsunuz.gurk yatan tavuğu resmini çekine rahatsız olmazmı? teşekkürler bilgileriniz ve bizimle paylaştığınız için.

.

Berktuna Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-03-2010, 00:46   #818
Ağaçsever

Alıntı:
Sayın Berktuna;

Heyecanınız benide mutlu ediyor gerçekten... Tamam o zaman baştan başlayıp tekrar kendimce önerilerimi yazacağım. Şuanda iki adet gurk olmuş tavuğunuz var değil mi? Şayet öyleyse:

* Gurk tavuğunuz her ortamda yumurtaya yatabilir fakat sakin ortamlarda bu işlemi gerçekleştirmesi daha sağlıklı olacaktır.Yani kümesinizdeki folluğunda kendi haline bıraksanız da civciv çıkartır ama yanına gelip başka tavuklar yumurtlar, Kavga eder, Altındaki yumurtalar kırılabilir, Yumurtadan çıkan civcivler ezilebilir v.s.. Kuluçka sandığı önerimi bu yüzden yaptım.
-Sandık 100 cm x 100 cm ebatında 50 cm yüksekliğinde olursa yeterli olur.Bu sandığı dizayn ederken üç tarafını, altını ve üstünü tamamen kapalı ön kısmının ise yarısını dayanıklı kafes teliyle(İnce aralıklı max. 2x2cm., Köpek ya da kedinin yırtamayacağı, Civcivin çıkamayacağı şekilde) kalan yarısını ise kapı olarak dizayn etmenizde fayda olacaktır.Yani bildiğiniz mini kümes olacak içine yine folluk, yemlik ve suluk koyup gurk tavuğunuzu kendi halinde keyf yapmaya bırakabilirsiniz. Bu arada üstünü su geçirmeyecek şekilde kapamayı unutmayın (Çatı)

* Aynı şekilde yine iki gurk tavuğunuz olduğunu varsayarak, Altlarındaki oturdukları yumurtaları alın. Kümesinizden aldığınız günlük yumurtaları, Serin ve güneş görmeyen (Buzdolabı olmaz) bir yerde bir kabın içine az saman ya da kum doldurarak yumurtalarınızı biriktirin (Şuanki hava koşullarında bu şekilde on güne kadar rahatlıkla saklayabilirsiniz yumurtalarınızı).Tavuklarınızın küçük olduğunu söylediniz bende dokuz adet yumurta koymanızı öneriyorum. Yani 9 x 2 = 18 adet yumurtayı bu şekilde bir kenarda biriktirin. Kırk küsür tavuğunuz vardı yanlış hatırlamıyorsam, Bu sayıda yumurta biriktirmeniz birkaç gün sürer en fazla.

Sonuç olarak 18 adet günlük yumurtayı biriktirdiyseniz, Kuluçka kümeslerinizi yapıp içlerine folluğu, yemi ve suyu koyduysanız işlem tamamlanmış demektir. Folluklara dokuzar adet yumurtalayı koyup üstünede gurk tavuklarınızı yerleştirin.Şimdi 21 gün sayıp civcivlerinizin yumurtadan çıkışına şahit olmaktan başka yapacak birşey kalmadı

Saygılar.
sayın mandalina,
18 yumurta yeni gurk olacak tavuk için dimi.önce gurk olanlar mevcut yumurtalarıyla devam edecekler.
birde kendilerine çalıların arasında yer ediniyorlar etraftan yumurta topluyoruz.ama hakikaten bambaşka bir uğraşmış.

Düzenleyen Berktuna : 19-03-2010 saat 00:48 Neden: yanlış kişi yazıldı (sayın arnavut)
Eski 19-03-2010, 09:55   #819
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 17-03-2010
Alıntı:
Sayın Doğaa;

Rica ederim yardımcı olabiliyorsak ne mutlu bizlere... Tavuğunuzun maşallahı var iyi bakılmış görünüyor.İnşallah 21 gün sonra kazasız belasız civcivlerinizde tavuğunuzun peşinde dolaştıklarını göreceksiniz Siz bir tavuk ve altındaki on küsür yumurta için nasıl heyecanlanıyorsunuz değil mi? Benim makinamda 350 adet yumurta var ve bu akşam çıkmaya başlayacaklar Anlatmak istediğim heyecanınızı paylaşıyor ve nasıl bir duygu olduğunu bildiğimi belirtmeye çalışıyorum Tavuğunuzun cinsine gelince resimlerden tam anlaşılmıyor ama halis mulis köy tavuğu gibi görünüyor diyebilirim.Horozunun da ise sanki bir miktar hint horozu karışımı varmış gibi geldi bana ama hayvanlarınız genel olarak güzel, Tüyleri kadar hayrını görünüz...

Saygılar.

çok teşekkür ederim. size de hayırlı olsun. şu an çoğu çıkmıştır heralde...ne güzel bir heyecan...

doğaa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-03-2010, 10:46   #820
Ağaç Dostu

Arnavut's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi A.Şahin Mesajı Göster
Sn. Arnavut;
Heyecanınızı anlayabiliyorum, ben de çok gece uykularımın kaçtığını biliyorum, çok keyifli bi durum. Çıkımda bizi fotoğrafsız bırakmayın Makine de neler var?
Sayın A.Şahin;

Gece bende makinayı teftiş için gidiyorum genelikle, Makinadan çokca civciv çıkardım ilk anlardaki heyecan tabi çok başkaydı Makinada ne cinsler var derseniz, İlk posta yumurta koyduğum için yarısı normal köy yumurtası, Kalanı ise Brahma, İspenç, Cüce Koçin, Denizli, Hint, Aracaunas, Phoenix, Bıldırcın ve bir miktarda ördek yumurtası mavcut.Çıkımlar başladı fotoğrafları burada sizlerle paylaşacağım inşallah.Siz de neler var faaliyette?

Saygılar.

Eski 19-03-2010, 10:53   #821
Ağaç Dostu

Arnavut's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Berktuna Mesajı Göster
sayın mandalina,
18 yumurta yeni gurk olacak tavuk için dimi.önce gurk olanlar mevcut yumurtalarıyla devam edecekler.
birde kendilerine çalıların arasında yer ediniyorlar etraftan yumurta topluyoruz.ama hakikaten bambaşka bir uğraşmış.
Sayın Berktuna;

Şöyle diyelim bir tavuğun altına 9 ile 13 yumurta koyuluyor genelde ( Yaşlı, Anaç tavuklarda bu sayı 15 ile 17 yumurtaya çıkabiliyor). Dediğim gibi tavuğun boyutuna göre onu siz ayarlayacaksınız ister 9 adet isterseniz daha fazla yumurta koyacaksınız.Siz iki gurk tavuğum var dediğiniz için ben 18 yumurta hesabı yapmıştım.Normalde orta boy bir tavuğun altına yukarıda belirttiğim oranda (9 adet) yumurta koyarsanız kafii gelir.
Çalılıkların arasına ya da kümeste follukları haricinde yumurta yapmalarına değinecek olursak, Bu sorunuda tavuklarınızı birkaç gün kümeste tutup salmayarak, Folluklarına alışıp yumurtlamalarını sağlayarak çözebilirsiniz.
Folluk sayısını arttırmanızda da fayda olacaktır.Bunun bir standartı olmamakla birlikte üç tavuk başına bir folluk düşecek şekilde kümesinizi dizayn edebilirsiniz.

Saygılar.

Eski 19-03-2010, 10:54   #822
Ağaç Dostu

Arnavut's Avatar

Alıntı:
çok teşekkür ederim. size de hayırlı olsun. şu an çoğu çıkmıştır heralde...ne güzel bir heyecan...
Sayın Doğaa; Teşekkür ederim evet çıkımlar devam ediyor, Çoğu olmasada bir kısmı yumurtadan çıkmış vaziyette civcivlerin. Dediğim gibi en kısa zamanda burada paylaşmaya çalışacağım.Darısı sizinkilerin başına

Saygılar.

Eski 19-03-2010, 23:24   #823
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 10-04-2007
Alıntı:
Sayın A.Şahin;

Gece bende makinayı teftiş için gidiyorum genelikle, Makinadan çokca civciv çıkardım ilk anlardaki heyecan tabi çok başkaydı Makinada ne cinsler var derseniz, İlk posta yumurta koyduğum için yarısı normal köy yumurtası, Kalanı ise Brahma, İspenç, Cüce Koçin, Denizli, Hint, Aracaunas, Phoenix, Bıldırcın ve bir miktarda ördek yumurtası mavcut.Çıkımlar başladı fotoğrafları burada sizlerle paylaşacağım inşallah.Siz de neler var faaliyette?

Saygılar.
Maşallah epey çeşit varmış umarım hepsi sağlıklı bi şekilde kuluçka dönemini atlatıp yetişkin olurlar. Bende makinede çıkacak olan yok hiç kendi hallerine bıraktım, doğal yolla Fizan, brahma, habeş ve beçler var. Ama daha kuluçkaya yatan yok, havalar ısınınca artacaktır.

A.Şahin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-03-2010, 23:41   #824
Ağaçsever

Alıntı:
Sayın Berktuna;

Şöyle diyelim bir tavuğun altına 9 ile 13 yumurta koyuluyor genelde ( Yaşlı, Anaç tavuklarda bu sayı 15 ile 17 yumurtaya çıkabiliyor). Dediğim gibi tavuğun boyutuna göre onu siz ayarlayacaksınız ister 9 adet isterseniz daha fazla yumurta koyacaksınız.Siz iki gurk tavuğum var dediğiniz için ben 18 yumurta hesabı yapmıştım.Normalde orta boy bir tavuğun altına yukarıda belirttiğim oranda (9 adet) yumurta koyarsanız kafii gelir.
Çalılıkların arasına ya da kümeste follukları haricinde yumurta yapmalarına değinecek olursak, Bu sorunuda tavuklarınızı birkaç gün kümeste tutup salmayarak, Folluklarına alışıp yumurtlamalarını sağlayarak çözebilirsiniz.
Folluk sayısını arttırmanızda da fayda olacaktır.Bunun bir standartı olmamakla birlikte üç tavuk başına bir folluk düşecek şekilde kümesinizi dizayn edebilirsiniz.

Saygılar.
sayın arnavut,buğün 3.cü tavukda gurka yattı.9-10 adet herbininin altına yerleştirdik
toprakda eşiniyorlar güneş banyosu yapıyorlar gördükleri ilk yerdede yumurtalarını bırakıyorlar arkadan bizler topluyoruz

Eski 20-03-2010, 03:36   #825
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 05-03-2010
tavuklarımın resimleri ama galiba yüklemeyi beceremedim. oldum olası şu bilgisayarı iyi kullanamıyorum

Eklenen Resimler

hasan hüseyin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-03-2010, 03:39   #826
Yeni Üye

şu bahsettiğim yeşil yumurtlayan tavuklar

Eklenen Resimler

Eski 20-03-2010, 03:42   #827
Yeni Üye

gece kümeste fener tutarak falan çekmeye çalıştımda iyi de çıkmadı resimler

Eklenen Resimler

Eski 20-03-2010, 03:46   #828
Yeni Üye

inşallah daha iyi resim çekip gönderirim

Eklenen Resimler

Eski 20-03-2010, 20:29   #829
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-03-2007
Galeri: 1
Sayın hasan hüseyin kardeşim,
Maşallah,hepsi birbirinden güzeller.
İnşallah tüyleri kadar yavruları da olur.
Herşey gönlünce olsun.

yolac Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-03-2010, 04:38   #830
Yeni Üye

[QUOTE=yolac;600937]Sayın hasan hüseyin kardeşim,
Maşallah,hepsi birbirinden güzeller.
İnşallah tüyleri kadar yavruları da olur.
Herşey gönlünce olsun

ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM. SAĞOLASIN. BÖYLE BİR FORUMDAN MUTLULUĞUMUZU PAYLAŞIYOR OLMAMIZ HAYATIMA RENK KATTI. ARTIK TAVUKLARIMI BURADAKİ HERKESİN YANİ HEPİMİZİN TAVUKLARI OLARAK GÖRÜYORUM. HER ARKADAŞIN YAŞADIĞI YENİ DENEYİMLER HEYECANLAR BENİM İÇİN DE BİR HEYECAN OLUYOR. TAVUKLARIM KONUSUNDA KENDİMİ HİÇ YALNIZ HİSSETMİYORUM. ÇEVREMDE TAVUK BESLEMEMİ TEPKİYLE KARŞILAYANLAR VAR. AMA ARTIK SİZLERLE PAYLAŞTIKÇA MORAL BULUYORUM. ALLAH HEPİNİZE GÖNLÜNÜZE GÖRE VERSİN..

Eski 21-03-2010, 09:03   #831
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 29-09-2009
yeni 1horoz 2tavuk aldım köy tavukları bahçeye kaldırım taşlarıyla derme çatma kümes yaptım bunları bahçeye çevreye nasıl alıştırıcam horozun bacagını baglasam 1 hafta alışırlarmı kaçıyorlar telden atlayıp

faruk5525 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-03-2010, 11:14   #832
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-03-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi faruk5525 Mesajı Göster
yeni 1horoz 2tavuk aldım köy tavukları bahçeye kaldırım taşlarıyla derme çatma kümes yaptım bunları bahçeye çevreye nasıl alıştırıcam horozun bacagını baglasam 1 hafta alışırlarmı kaçıyorlar telden atlayıp
Ayaklarını bağlamayınız.isterseniz telden atlamalarını önlemek için,birer kanatlarını azcık kesebilirsiniz.Onlar bahçeye alışıncaya kadar kesilen kanatları da büyümüş olur.Sabah akşam yemlerini de verdikçe iyice ortama alışmış olurlar.

yolac Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-03-2010, 11:44   #833
Ağaçsever

yolac deniyece inşallah kaçmazlar yakalaması zor oluyor

Eski 21-03-2010, 13:08   #834
Ağaçsever

arkadaşlar aklıma bişey geldi güvercinlerin ayaklarına künye takıyorlar tavuklara civcivier e takılırmı bişey olmaz dimi hem başka tavuklarla karışmazlar daha kolay tanırız ne dersini z yapan varmı tavularan ayaklarına künye

Eski 21-03-2010, 17:55   #835
Ağaç Dostu

thares's Avatar

Giriş Tarihi: 22-07-2007

Horoz ve Tavuklarım 8

21 Mart 2010

Nevruz

thares Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-03-2010, 21:08   #836
Ağaç Dostu

Arnavut's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi faruk5525 Mesajı Göster
arkadaşlar aklıma bişey geldi güvercinlerin ayaklarına künye takıyorlar tavuklara civcivier e takılırmı bişey olmaz dimi hem başka tavuklarla karışmazlar daha kolay tanırız ne dersini z yapan varmı tavularan ayaklarına künye
Sayın Faruk5525;

Dediğiniz künyeleme işlemi; Kanaryalar ve Posta güvercinleriyle birlikte bayağı yol kat etti.Bu hayvanlarda künyeleme 0-7 gün arasında yapılmakta olup ayak bilekleri çok fazla gelişmemektedir.Dolayısı ile büyüyüp ergen olduklarında da bu bileklikler ayaklarına bir engel teşkil etmezler.Fakat aynı olayı tavuklarda denersek sanırım o ayak bilezikleri civcivlerin kafasından dahi geçecektir Bu ırk yetiştiricileri zaten bir federasyona bağlı olup hepsinin üye numaraları vardır.Ayak bileziklerinede bu üye numarası, hayvanın doğum tarihi, yetiştirildiği şehir v.s. yazar.Benim görüşüm şayet tavuklarınızı karıştırıyorsanız kanat altlarına kına ya da sprey boya ile işaret yapabilirsiniz.Bu şekilde bir nebze karışıklığın önüne geçilebilir sanıyorum. Ayrıca çok detaylı bilgiye sahip olmamakla birlikte, Tarım ve Köy İşleri Başkanlığının düzenlediği yeni karar göre kümes ortamında beslenen tüm yaban hayvanlarının ( Sülün, Keklik, Turaç v.s.) beslenmesi, alım ve satımı için künyeleme zorunluluğu getirilmiştir.Bence çokda iyi olmuştur, Bu yolla doğadan kaçak yollarla hayvan yakalama, Uygunsuz koşullarda besleme, Faiş oranlarda fiyatla alım-satım işlemininde önüne geçilinebilecektir.

Sayın Hasan Hüseyin;

Sizin hayvanlarınızda çok güzel tüyleri kadar hayrını görünüz.Hayvanlarınız köy tavuğu olarak tabir ettiğimiz cins olmakla birlikte Aracuana (Yeşil Yumurtacı) kırması olduğunu tahmin ediyorum.Yumurta yapıyorlarsa ya da yapmaya başlayınca daha net anlayacaksınızdır.

Arkadaşlar bugün itibarı ile kuluçka makinamda civcivler çıkmaya başladı. Yakında bu güzel görüntüleri sizlerle paylaşacağım

Saygılar.

Eski 22-03-2010, 17:47   #837
Ağaç Dostu

thares's Avatar

Giriş Tarihi: 22-07-2007
Arkadaşlar 26 Haziran 2009 tarihinde yumurtadan çıkan civcivlerim den bir tanesi
29 Ocak 2010 tarihinde yumurtlamaya başladı.
Bir hafta içinde diğerleri de yumurtlamaya başladılar diğerleri dediğim hepsi 4 tavuk bir horoz.
Benim sizlerle paylaşmak istediğim konu köy tavuğu olarak adlandırılan bu tavuklarım haftada 4 gün 4 adet haftada 3 gün 3 adet yumurtluyorlar yani 4 haftadır bu böyle devam ediyor her gün çetele tutuyorum istisna olmadı. Köy tavuğu denilen bu cins böyle yumurtluyorsa legorn denilen veya ataks denilen yumurtacı cinsler 7 gün 4 adet mi yumurtlayacaklar.
Kesinlikle bakımla alakalı bir olay ancak bence köy tavuğu diye hor görülen yerli tavuk ırkımızın verimi hiçte küçümsenecek bir ırk değil diye düşünüyorum.

thares Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-03-2010, 14:38   #838
Ağaç Dostu

beyzagıda's Avatar

Giriş Tarihi: 12-05-2009
satın thares benimde 2 adet köy tavugum 1 adet de köy horozum var 6 aylık olduklarında 13 şubat 2010 itibariyle yumurtaya başladılar ve bu güne kadar haftanın 7 günü hiç aksatmadan yumurtladılar ******* köy tavukları küçümsenmeyecek bir ırk olmakla beraber baktıgınız zaman haftada hergün size yumurta verebiliyorlar artı olarakta her ortama ayak uydurabildikleri gibi gurk olma yetenekleride çok iyi

beyzagıda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-03-2010, 21:25   #839
Ağaç Dostu

Arnavut's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi thares Mesajı Göster
Arkadaşlar 26 Haziran 2009 tarihinde yumurtadan çıkan civcivlerim den bir tanesi
29 Ocak 2010 tarihinde yumurtlamaya başladı.
Bir hafta içinde diğerleri de yumurtlamaya başladılar diğerleri dediğim hepsi 4 tavuk bir horoz.
Benim sizlerle paylaşmak istediğim konu köy tavuğu olarak adlandırılan bu tavuklarım haftada 4 gün 4 adet haftada 3 gün 3 adet yumurtluyorlar yani 4 haftadır bu böyle devam ediyor her gün çetele tutuyorum istisna olmadı. Köy tavuğu denilen bu cins böyle yumurtluyorsa legorn denilen veya ataks denilen yumurtacı cinsler 7 gün 4 adet mi yumurtlayacaklar.
Kesinlikle bakımla alakalı bir olay ancak bence köy tavuğu diye hor görülen yerli tavuk ırkımızın verimi hiçte küçümsenecek bir ırk değil diye düşünüyorum.
Sayın Thares;

Muhtelif sitelerde ve kendi bloğunuzda çalışmalarınız takip ediyorum.Gerçekten takdire şayen bir uygulama sizin yaptığınız.Kanatlı sevgisi ve ilgisinin had safhada olduğunu tahmin ediyorum.Şimdi konumuza dönersek sizin ve Sayın Beyzagıda'nında bahsettiği gibi köy tavukları bana göre kanatlıların performans türleri."Köy Tavuğu" diye adlandırdığımız tür bulunduğu yörenin tüm selektif işlemlerine maruz kalarak adapte olmuş, Diğer hassas türlere göre bakım maliyeti düşük bir uğraş.Benimde kişisel kanaatim şayet yumurta verimi için tavuk besleyecekseniz ve lükse kaçmak istemiyorsanız beslemeniz gereken kesinlikle köy tavuğu olmalıdır.

Saygılar.

Eski 24-03-2010, 01:34   #840
Ağaç Dostu

akcan67's Avatar

Giriş Tarihi: 02-04-2009
Merakımı bağışlayın ama sizlerin bir konuda fikrinizi almak isterim.

Forumda bir arkadaşımızın yani Sn wshıky nin arpa çimlendirme ile ilgili başlığı sanırım hepiniz okumuşsunuzdur.Benim aklımada şu gelmişti.Örneğin tavuk beslerken hayvanların yeşillik ihtiyacını (bulunduğu yerde yayılamıyorsa ) gidermek için arpa veya buğdayı çimlendirerek tavuklara versek acaba neler kazanabiliriz.Kazanç derken ****** yumurta ve etin lezzeti ile ilgili bahsediyorum.Saygılarımla

akcan67 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:03.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025