Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi faruk5525
arkadaşlar aklıma bişey geldi güvercinlerin ayaklarına künye takıyorlar tavuklara civcivier e takılırmı bişey olmaz dimi hem başka tavuklarla karışmazlar daha kolay tanırız ne dersini z yapan varmı tavularan ayaklarına künye
|
Sayın Faruk5525;
Dediğiniz künyeleme işlemi; Kanaryalar ve Posta güvercinleriyle birlikte bayağı yol kat etti.Bu hayvanlarda künyeleme 0-7 gün arasında yapılmakta olup ayak bilekleri çok fazla gelişmemektedir.Dolayısı ile büyüyüp ergen olduklarında da bu bileklikler ayaklarına bir engel teşkil etmezler.Fakat aynı olayı tavuklarda denersek sanırım o ayak bilezikleri civcivlerin kafasından dahi geçecektir

Bu ırk yetiştiricileri zaten bir federasyona bağlı olup hepsinin üye numaraları vardır.Ayak bileziklerinede bu üye numarası, hayvanın doğum tarihi, yetiştirildiği şehir v.s. yazar.Benim görüşüm şayet tavuklarınızı karıştırıyorsanız kanat altlarına kına ya da sprey boya ile işaret yapabilirsiniz.Bu şekilde bir nebze karışıklığın önüne geçilebilir sanıyorum. Ayrıca çok detaylı bilgiye sahip olmamakla birlikte, Tarım ve Köy İşleri Başkanlığının düzenlediği yeni karar göre kümes ortamında beslenen tüm yaban hayvanlarının ( Sülün, Keklik, Turaç v.s.) beslenmesi, alım ve satımı için künyeleme zorunluluğu getirilmiştir.Bence çokda iyi olmuştur, Bu yolla doğadan kaçak yollarla hayvan yakalama, Uygunsuz koşullarda besleme, Faiş oranlarda fiyatla alım-satım işlemininde önüne geçilinebilecektir.
Sayın Hasan Hüseyin;
Sizin hayvanlarınızda çok güzel tüyleri kadar hayrını görünüz.Hayvanlarınız köy tavuğu olarak tabir ettiğimiz cins olmakla birlikte Aracuana (Yeşil Yumurtacı) kırması olduğunu tahmin ediyorum.Yumurta yapıyorlarsa ya da yapmaya başlayınca daha net anlayacaksınızdır.
Arkadaşlar bugün itibarı ile kuluçka makinamda civcivler çıkmaya başladı. Yakında bu güzel görüntüleri sizlerle paylaşacağım
Saygılar.