Sayın Berktuna;

Heyecanınız benide mutlu ediyor gerçekten... Tamam o zaman baştan başlayıp tekrar kendimce önerilerimi yazacağım. Şuanda iki adet gurk olmuş tavuğunuz var değil mi? Şayet öyleyse:
* Gurk tavuğunuz her ortamda yumurtaya yatabilir fakat sakin ortamlarda bu işlemi gerçekleştirmesi daha sağlıklı olacaktır.Yani kümesinizdeki folluğunda kendi haline bıraksanız da civciv çıkartır ama yanına gelip başka tavuklar yumurtlar, Kavga eder, Altındaki yumurtalar kırılabilir, Yumurtadan çıkan civcivler ezilebilir v.s.. Kuluçka sandığı önerimi bu yüzden yaptım.
-Sandık 100 cm x 100 cm ebatında 50 cm yüksekliğinde olursa yeterli olur.Bu sandığı dizayn ederken üç tarafını, altını ve üstünü tamamen kapalı ön kısmının ise yarısını dayanıklı kafes teliyle(İnce aralıklı max. 2x2cm., Köpek ya da kedinin yırtamayacağı, Civcivin çıkamayacağı şekilde) kalan yarısını ise kapı olarak dizayn etmenizde fayda olacaktır.Yani bildiğiniz mini kümes olacak içine yine folluk, yemlik ve suluk koyup gurk tavuğunuzu kendi halinde keyf yapmaya bırakabilirsiniz. Bu arada üstünü su geçirmeyecek şekilde kapamayı unutmayın (Çatı)
* Aynı şekilde yine iki gurk tavuğunuz olduğunu varsayarak, Altlarındaki oturdukları yumurtaları alın. Kümesinizden aldığınız günlük yumurtaları, Serin ve güneş görmeyen (Buzdolabı olmaz) bir yerde bir kabın içine az saman ya da kum doldurarak yumurtalarınızı biriktirin (Şuanki hava koşullarında bu şekilde on güne kadar rahatlıkla saklayabilirsiniz yumurtalarınızı).Tavuklarınızın küçük olduğunu söylediniz bende dokuz adet yumurta koymanızı öneriyorum. Yani 9 x 2 = 18 adet yumurtayı bu şekilde bir kenarda biriktirin. Kırk küsür tavuğunuz vardı yanlış hatırlamıyorsam, Bu sayıda yumurta biriktirmeniz birkaç gün sürer en fazla.
Sonuç olarak 18 adet günlük yumurtayı biriktirdiyseniz, Kuluçka kümeslerinizi yapıp içlerine folluğu, yemi ve suyu koyduysanız işlem tamamlanmış demektir. Folluklara dokuzar adet yumurtalayı koyup üstünede gurk tavuklarınızı yerleştirin.Şimdi 21 gün sayıp civcivlerinizin yumurtadan çıkışına şahit olmaktan başka yapacak birşey kalmadı
Saygılar.