![]() |
|
![]() |
#811 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-12-2009
|
Alıntı:
Görüyorum ki sizide tatlı bir telaş sarmış... ![]() * Not: Sayın Arkadaşlar, Gurk tavuklarınızın altına günlük yumurtaları koyunuzdan kastım tavukların altından hemen alıp gurk tavuğun altına koyun demek değildir.Yumurtalarınız alıp birkaç mesaj önce bahsettiğim saklama koşullarında saklamanız ve "Dinlendirmenizdir".Şuanki hava şartlarında 10 güne kadar yumurtalar dışarda uygun koşullarda bekletilebilir.Daha sonra gurk tavuğun altına tek seferde konulur.Bu şekilde yaptığınızda erken ve geç çıkımdan kaynaklanan zaiyatı en aza indirgemiş olursunuz. Saygılar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#812 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 06-10-2007
|
yanlış hatırlıyosunuz
bence tavun rengi değil genetiğidir renkte bir genetiktir ama unutmayın sadecebir tanesidir halbuki tavuk ta bir çok genetik özellik vardır saygılar.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#813 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-03-2010
|
Sayın Arnavut çok teşekkür ederim cevap verdiğiniz için...Biraz erken oldu ama biz yumurtaları bugün folluğa koyduk. Bakalım hayırlısı artık... ![]() ![]() Tavuğumuzun cinsi nedir acaba bilen varsa söyleyebilir mi? ben nette araştırdım ama kesin bir fikre sahip olamadım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#814 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sayın Doğaa; Rica ederim yardımcı olabiliyorsak ne mutlu bizlere... Tavuğunuzun maşallahı var iyi bakılmış görünüyor.İnşallah 21 gün sonra kazasız belasız civcivlerinizde tavuğunuzun peşinde dolaştıklarını göreceksiniz ![]() ![]() ![]() Saygılar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#815 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Berktuna; Peki sizin kuluçka maceranızda geldiğiniz son durum nedir? Hangi aşamadayız? Saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#816 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-04-2007
|
Sn. Arnavut; Heyecanınızı anlayabiliyorum, ben de çok gece uykularımın kaçtığını biliyorum, çok keyifli bi durum. Çıkımda bizi fotoğrafsız bırakmayın ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#817 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 09-03-2010
|
Alıntı:
gezinip geliyor ve oturuyor.yarın bakacağız eğer yine oturursa yumurtalardan altına koyacağız.10 tane şu anda bekliyor.izinde hayırlı ve bol olsun..hadi bakalım sizde dedemi oluyorsunuz.gurk yatan tavuğu resmini çekine rahatsız olmazmı? teşekkürler bilgileriniz ve bizimle paylaştığınız için. . |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#818 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
18 yumurta yeni gurk olacak tavuk için dimi.önce gurk olanlar mevcut yumurtalarıyla devam edecekler. birde kendilerine çalıların arasında yer ediniyorlar etraftan yumurta topluyoruz.ama hakikaten bambaşka bir uğraşmış. Düzenleyen Berktuna : 19-03-2010 saat 00:48 Neden: yanlış kişi yazıldı (sayın arnavut) |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#819 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-03-2010
|
Alıntı:
çok teşekkür ederim. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#820 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Gece bende makinayı teftiş için gidiyorum genelikle, Makinadan çokca civciv çıkardım ilk anlardaki heyecan tabi çok başkaydı ![]() ![]() Saygılar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#821 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Şöyle diyelim bir tavuğun altına 9 ile 13 yumurta koyuluyor genelde ( Yaşlı, Anaç tavuklarda bu sayı 15 ile 17 yumurtaya çıkabiliyor). Dediğim gibi tavuğun boyutuna göre onu siz ayarlayacaksınız ister 9 adet isterseniz daha fazla yumurta koyacaksınız.Siz iki gurk tavuğum var dediğiniz için ben 18 yumurta hesabı yapmıştım.Normalde orta boy bir tavuğun altına yukarıda belirttiğim oranda (9 adet) yumurta koyarsanız kafii gelir. Çalılıkların arasına ya da kümeste follukları haricinde yumurta yapmalarına değinecek olursak, Bu sorunuda tavuklarınızı birkaç gün kümeste tutup salmayarak, Folluklarına alışıp yumurtlamalarını sağlayarak çözebilirsiniz. Folluk sayısını arttırmanızda da fayda olacaktır.Bunun bir standartı olmamakla birlikte üç tavuk başına bir folluk düşecek şekilde kümesinizi dizayn edebilirsiniz. Saygılar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#822 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Saygılar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#823 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-04-2007
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#824 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
toprakda eşiniyorlar güneş banyosu yapıyorlar gördükleri ilk yerdede yumurtalarını bırakıyorlar arkadan bizler topluyoruz |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#825 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-03-2010
|
tavuklarımın resimleri ama galiba yüklemeyi beceremedim. oldum olası şu bilgisayarı iyi kullanamıyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#826 |
Yeni Üye
|
şu bahsettiğim yeşil yumurtlayan tavuklar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#827 |
Yeni Üye
|
gece kümeste fener tutarak falan çekmeye çalıştımda iyi de çıkmadı resimler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#828 |
Yeni Üye
|
inşallah daha iyi resim çekip gönderirim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#830 |
Yeni Üye
|
[QUOTE=yolac;600937]Sayın hasan hüseyin kardeşim, Maşallah,hepsi birbirinden güzeller. İnşallah tüyleri kadar yavruları da olur. Herşey gönlünce olsun ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM. SAĞOLASIN. BÖYLE BİR FORUMDAN MUTLULUĞUMUZU PAYLAŞIYOR OLMAMIZ HAYATIMA RENK KATTI. ARTIK TAVUKLARIMI BURADAKİ HERKESİN YANİ HEPİMİZİN TAVUKLARI OLARAK GÖRÜYORUM. HER ARKADAŞIN YAŞADIĞI YENİ DENEYİMLER HEYECANLAR BENİM İÇİN DE BİR HEYECAN OLUYOR. TAVUKLARIM KONUSUNDA KENDİMİ HİÇ YALNIZ HİSSETMİYORUM. ÇEVREMDE TAVUK BESLEMEMİ TEPKİYLE KARŞILAYANLAR VAR. AMA ARTIK SİZLERLE PAYLAŞTIKÇA MORAL BULUYORUM. ALLAH HEPİNİZE GÖNLÜNÜZE GÖRE VERSİN.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#831 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 29-09-2009
|
yeni 1horoz 2tavuk aldım köy tavukları bahçeye kaldırım taşlarıyla derme çatma kümes yaptım bunları bahçeye çevreye nasıl alıştırıcam horozun bacagını baglasam 1 hafta alışırlarmı kaçıyorlar telden atlayıp |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#832 |
Ağaç Dostu
|
Ayaklarını bağlamayınız.isterseniz telden atlamalarını önlemek için,birer kanatlarını azcık kesebilirsiniz.Onlar bahçeye alışıncaya kadar kesilen kanatları da büyümüş olur.Sabah akşam yemlerini de verdikçe iyice ortama alışmış olurlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#833 |
Ağaçsever
|
yolac deniyece inşallah kaçmazlar yakalaması zor oluyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#834 |
Ağaçsever
|
arkadaşlar aklıma bişey geldi güvercinlerin ayaklarına künye takıyorlar tavuklara civcivier e takılırmı bişey olmaz dimi hem başka tavuklarla karışmazlar daha kolay tanırız ne dersini z yapan varmı tavularan ayaklarına künye |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#836 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Dediğiniz künyeleme işlemi; Kanaryalar ve Posta güvercinleriyle birlikte bayağı yol kat etti.Bu hayvanlarda künyeleme 0-7 gün arasında yapılmakta olup ayak bilekleri çok fazla gelişmemektedir.Dolayısı ile büyüyüp ergen olduklarında da bu bileklikler ayaklarına bir engel teşkil etmezler.Fakat aynı olayı tavuklarda denersek sanırım o ayak bilezikleri civcivlerin kafasından dahi geçecektir ![]() Sayın Hasan Hüseyin; Sizin hayvanlarınızda çok güzel tüyleri kadar hayrını görünüz.Hayvanlarınız köy tavuğu olarak tabir ettiğimiz cins olmakla birlikte Aracuana (Yeşil Yumurtacı) kırması olduğunu tahmin ediyorum.Yumurta yapıyorlarsa ya da yapmaya başlayınca daha net anlayacaksınızdır. Arkadaşlar bugün itibarı ile kuluçka makinamda civcivler çıkmaya başladı. Yakında bu güzel görüntüleri sizlerle paylaşacağım ![]() Saygılar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#837 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar 26 Haziran 2009 tarihinde yumurtadan çıkan civcivlerim den bir tanesi 29 Ocak 2010 tarihinde yumurtlamaya başladı. Bir hafta içinde diğerleri de yumurtlamaya başladılar diğerleri dediğim hepsi 4 tavuk bir horoz. Benim sizlerle paylaşmak istediğim konu köy tavuğu olarak adlandırılan bu tavuklarım haftada 4 gün 4 adet haftada 3 gün 3 adet yumurtluyorlar yani 4 haftadır bu böyle devam ediyor her gün çetele tutuyorum istisna olmadı. Köy tavuğu denilen bu cins böyle yumurtluyorsa legorn denilen veya ataks denilen yumurtacı cinsler 7 gün 4 adet mi yumurtlayacaklar. Kesinlikle bakımla alakalı bir olay ancak bence köy tavuğu diye hor görülen yerli tavuk ırkımızın verimi hiçte küçümsenecek bir ırk değil diye düşünüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#838 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-05-2009
|
satın thares benimde 2 adet köy tavugum 1 adet de köy horozum var 6 aylık olduklarında 13 şubat 2010 itibariyle yumurtaya başladılar ve bu güne kadar haftanın 7 günü hiç aksatmadan yumurtladılar ******* köy tavukları küçümsenmeyecek bir ırk olmakla beraber baktıgınız zaman haftada hergün size yumurta verebiliyorlar artı olarakta her ortama ayak uydurabildikleri gibi gurk olma yetenekleride çok iyi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#839 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Muhtelif sitelerde ve kendi bloğunuzda çalışmalarınız takip ediyorum.Gerçekten takdire şayen bir uygulama sizin yaptığınız.Kanatlı sevgisi ve ilgisinin had safhada olduğunu tahmin ediyorum.Şimdi konumuza dönersek sizin ve Sayın Beyzagıda'nında bahsettiği gibi köy tavukları bana göre kanatlıların performans türleri."Köy Tavuğu" diye adlandırdığımız tür bulunduğu yörenin tüm selektif işlemlerine maruz kalarak adapte olmuş, Diğer hassas türlere göre bakım maliyeti düşük bir uğraş.Benimde kişisel kanaatim şayet yumurta verimi için tavuk besleyecekseniz ve lükse kaçmak istemiyorsanız beslemeniz gereken kesinlikle köy tavuğu olmalıdır. Saygılar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#840 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-04-2009
|
Merakımı bağışlayın ama sizlerin bir konuda fikrinizi almak isterim. Forumda bir arkadaşımızın yani Sn wshıky nin arpa çimlendirme ile ilgili başlığı sanırım hepiniz okumuşsunuzdur.Benim aklımada şu gelmişti.Örneğin tavuk beslerken hayvanların yeşillik ihtiyacını (bulunduğu yerde yayılamıyorsa ) gidermek için arpa veya buğdayı çimlendirerek tavuklara versek acaba neler kazanabiliriz.Kazanç derken ****** yumurta ve etin lezzeti ile ilgili bahsediyorum.Saygılarımla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|