agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hayvanlar > Çiftlik Hayvanları > Kanatlılar
(https)

Beğeni Düzeni2337Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 18-11-2012, 20:45   #2221
Ağaç Dostu

Maviş's Avatar

Giriş Tarihi: 25-04-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bay tömürcek Mesajı Göster
Evet soğukta yumurtlamıyorlar yumurtlasalarda tek tük Ama maviş soğukta hasta olmaları konusunda kararsızım çünkü soğukta tavuklar daha az hasta olur yaza göre ve ağaçta yatanlara akşam üstlerine kar yağıyo hiç bişe olmuyo kesinlikle
O hiç belli olmaz. Ama yazık onlar canlı. Benim bebişlerim. Ben tetbiri allmazsam ben uyuyamam. Tavukların uyuduğu yer sıcaksa benimde kafam rahat.

Maviş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-11-2012, 23:25   #2222
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 10-11-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ilyas131 Mesajı Göster
raulgonz7 kardeşim tavukların güzelmiş tüyler,i kadar hayrını gör
Sağol kardeşim amin hepimizin tavukları var hepimiz görelim.

RAULGONZ7 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-11-2012, 23:29   #2223
Ağaçsever

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sakdag Mesajı Göster
Sayın Sakdag yukarıdaki sarı tavukların cinsi nedir.

sakdag beğendi.
Eski 19-11-2012, 14:20   #2224
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 06-11-2012
bildiğimiz köy tavuğu sayın RAULGONZ7:d

sakdag beğendi.
ilyas131 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-11-2012, 14:40   #2225
Ağaçsever

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi melodi-raşa Mesajı Göster
Selam. Benim bir sorum olacak size.. en iyi yumurta yapan tavuk cinsini bana adıyla yazar mısınız lütfen
melodi-raşa En iyi yumurta verimi olan tavuklardan biriside atak-s tavuklarıdır.İnternetten Tae nin sitesini araştırısanız orada bu tavuklar hakkında daha iyi bilgi sahibi olabilirsiniz.

Eski 19-11-2012, 14:44   #2226
Ağaçsever

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ilyas131 Mesajı Göster
bildiğimiz köy tavuğu sayın RAULGONZ7:d
Maşallah Çok güzel rengi var.Bu tipte bendede siyah bi tavuk vardı.Sanki görünüm olarak onu andırıyor rengi haricinde.Köy tavuğu olarak çok cins bi hayvandı Yumurta verimi ve gurk olmasıyla benim kümesin favori tavuklarındandı.2 sene önceki ölen tavuklarımla beraber oda öldü.

Eski 19-11-2012, 19:53   #2227
Ağaç Dostu

addo's Avatar

Giriş Tarihi: 09-11-2010
Arkadaşlar Maaşallah çok güzel resimler yüklemişsiniz.Benim çalınan horozlardan biri bir ay sonra kaçmayı başarmış ve bugün eve geldi çok şaşırdım ve mutlu oldum.darısı diğerlerinin başına inşallah.

addo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-11-2012, 21:38   #2228
Yeni Üye

1 ay sonra evini nasıl unutmamış maşallah

addo ve bay tömürcek beğendi.
Eski 19-11-2012, 22:13   #2229
Ağaç Dostu

bay tömürcek's Avatar

Giriş Tarihi: 04-03-2012
Bende şaşırdım valla 1 ayda o gittiği yere alışması lazım normal şartlarda ama hakikatli horozmuş

addo beğendi.
bay tömürcek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-11-2012, 00:02   #2230
Ağaçsever

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi addo Mesajı Göster
Arkadaşlar Maaşallah çok güzel resimler yüklemişsiniz.Benim çalınan horozlardan biri bir ay sonra kaçmayı başarmış ve bugün eve geldi çok şaşırdım ve mutlu oldum.darısı diğerlerinin başına inşallah.
Atalarından gelen damarı sağlam hayvanmış.Yerini yurdunu yediğini içtiğini unutmayacak kadar sağlam.Helal olsun.

addo ve çiftçi5234 beğendi.
Eski 20-11-2012, 10:36   #2231
Yeni Üye

******* helal olsun gerçekten hani güvercinlerde damarlı derler ya demekki tavuklardada varmış ondan gerçekten helal olsun hayvana onu kesmessiniz artık herlade

addo beğendi.
Eski 20-11-2012, 15:56   #2232
Ağaçsever

Arkadaşlar elimizde kümeslerimize ait resimler tavuklarımıza ait resimleri elimizden geldiğince paylaşmaya çalışalım.Lütfen herkes elindeki güzel hazineleri (çeşitli ırklar ) sergilesinki bu güzelliklerden mahrum kalmayalım.Ne kadar çok resim paylaşırsak,Forum üyelerinide iştahlandırıp paylaşım konusunda teşviklendirmiş olacağız.

Saygılarımla,

Eski 20-11-2012, 17:59   #2233
Ağaç Dostu

bay tömürcek's Avatar

Bu mesajına cevap olarak tabi raulgoncum seve seve deyip bir sürü resim paylaşmak isterdim ama biliyosun raulgon elimde iki elin parmakları kadar bile tavuk kalmadı Duyarlı arkadaşlara bende sesleniyorum resimlerinizi paylaşın ben de hiç olmazsa kayıplarımın acısını resimlere bakarak bastırıyım bende paylaşcam ölümden sonra yeni aldığım tavukları

çiftçi5234 ve mrduran beğendi.
Eski 20-11-2012, 18:51   #2234
Ağaçsever

Alıntı:
Bu mesajına cevap olarak tabi raulgoncum seve seve deyip bir sürü resim paylaşmak isterdim ama biliyosun raulgon elimde iki elin parmakları kadar bile tavuk kalmadı Duyarlı arkadaşlara bende sesleniyorum resimlerinizi paylaşın ben de hiç olmazsa kayıplarımın acısını resimlere bakarak bastırıyım bende paylaşcam ölümden sonra yeni aldığım tavukları
bay tömürcek arkadaşım.Bir tavuk sever olarak müsait oldukça internetten tavuk sahibi arkadaşların kümeslerindeki cevherleri görmeye takip etmeye çalışıyorum.Uzun bir süredir takip ettiğim ve baktığım için bi çok arkadaşımızın o kadar güzel renkte,ırkta,çeşitlilikte tavukları varki;sanki pul kollekiyonu gibi veya bir hazine bile denebilir bizler için,insanın baktıkça bakası ve bi o kadarda iştahını kabartıyor.Hepsine maşallah.Allah nazarlardan saklasın.Tabi bu güzelliklerden bu cevherlerden bizde görüp bakmak isteriz.Amacım bu güzelliklerin bizlerden mahrum edilmemesidir.Bende de tavuk çeşidi çok ama genel anlamda köy tavukları.O kadar çok çeşit görüyorumki hiç cinsini duymadığım çeşitler gördüm.Bu duymadığımız görmediğimiz çeşitleri cinsleri görmek istiyoruz.

Eski 20-11-2012, 19:26   #2235
Ağaç Dostu

bay tömürcek's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi RAULGONZ7 Mesajı Göster
bay tömürcek arkadaşım.Bir tavuk sever olarak müsait oldukça internetten tavuk sahibi arkadaşların kümeslerindeki cevherleri görmeye takip etmeye çalışıyorum.Uzun bir süredir takip ettiğim ve baktığım için bi çok arkadaşımızın o kadar güzel renkte,ırkta,çeşitlilikte tavukları varki;sanki pul kollekiyonu gibi veya bir hazine bile denebilir bizler için,insanın baktıkça bakası ve bi o kadarda iştahını kabartıyor.Hepsine maşallah.Allah nazarlardan saklasın.Tabi bu güzelliklerden bu cevherlerden bizde görüp bakmak isteriz.Amacım bu güzelliklerin bizlerden mahrum edilmemesidir.Bende de tavuk çeşidi çok ama genel anlamda köy tavukları.O kadar çok çeşit görüyorumki hiç cinsini duymadığım çeşitler gördüm.Bu duymadığımız görmediğimiz çeşitleri cinsleri görmek istiyoruz.
Sana katılıyorum raulgon arkadaşım elinde okadar güzel ve çeşitli tavukları olan arkadaşlar var ki imrenmemek elde değil Bende çok beğeniyorum değişik tavuk ırklarını ama bahara hedefim denizli, karyağdı ispenç (tabi başka renkte olabilir), tokat tavuğu hani beç veya iran tavuğu da diyolar ve pon pon ördek bunlardan yumurta ayarlayabilirsem edinmek istiyorum şimdiki hedefim bunlar

Eski 20-11-2012, 19:30   #2236
Ağaçsever

Alıntı:
Sana katılıyorum raulgon arkadaşım elinde okadar güzel ve çeşitli tavukları olan arkadaşlar var ki imrenmemek elde değil Bende çok beğeniyorum değişik tavuk ırklarını ama bahara hedefim denizli, karyağdı ispenç (tabi başka renkte olabilir), tokat tavuğu hani beç veya iran tavuğu da diyolar ve pon pon ördek bunlardan yumurta ayarlayabilirsem edinmek istiyorum şimdiki hedefim bunlar
İnşallah hedefine ulaşırsın.

Eski 20-11-2012, 19:31   #2237
Ağaç Dostu

bay tömürcek's Avatar

İnşallah kardeşim hepimiz de öyle

Eski 21-11-2012, 13:33   #2238
Ağaçsever

Arkadaşlar benim 1 adet bu senenin buladalarından tavuğumun ayağı kümesin içinde tünekteki demirin arasına sıkışmış.sanırım 24 saat kadar o şekilde asılı kalmış.Ayak hareket ediyor.Kırık veya çıkma gibi bi durum yok incelemelerime göre ayağına demir iz yapmış.2 gündürde yeni yeni ayağını basıyor ama iyileşemedi bi türlü.Ayağını iyileştirmek için yapabileceğimiz ne var.**** bunun gibi başına bi olay gelen varsa yardımcı olurmusunuz.

Saygılarımla

çiftçi5234 beğendi.
Eski 21-11-2012, 13:49   #2239
Ağaçsever

melodi-raşa's Avatar

Giriş Tarihi: 14-08-2012
Alıntı:
melodi-raşa En iyi yumurta verimi olan tavuklardan biriside atak-s tavuklarıdır.İnternetten Tae nin sitesini araştırısanız orada bu tavuklar hakkında daha iyi bilgi sahibi olabilirsiniz.
Teşekkürler bilginiz için şu anda kümesim boş yaza işallah düşünüyorum. Önceki sayfalarda bahsettim kümesime birşey girmiş ve tavuklarımın hepsini parçalamış dağıtmış. Kimi kümeste kimi bahçeye serilmiş hepsi teli parçalamış dağıtmış biz köpekden şüpheleniyozda kimide diyor tilki girip öldürmüştür. Köpek sonradan gelip tavuk ölülerini bahçeye gelmiş çıkarmıştır diyorlar. En çokda yeşil yumurtlayan tavuğuma üzüldüm yaa halamdan istemiştim iki tavuk bide horozunu vermişti. Eğer bidaha tavuk beslersem bakalım halamdan birdaha isteyeceğim işte düşünüyom ben yumurta tavuğu istiyom iyi sinden verimli olan beş tavuk bir horoz olsun yeterli benim için bahçemi ektiğim için salmıyom etrafı çevrili telli yerde besliyom. Kümesi elden geçirip sağlam laştırıp yeniden düzene koymamlazım eşimde istemiyor bakalım arık gönlünü yapabilirsem istiyom

çiftçi5234 beğendi.
melodi-raşa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-11-2012, 17:31   #2240
Ağaçsever

Alıntı:
Teşekkürler bilginiz için şu anda kümesim boş yaza işallah düşünüyorum. Önceki sayfalarda bahsettim kümesime birşey girmiş ve tavuklarımın hepsini parçalamış dağıtmış. Kimi kümeste kimi bahçeye serilmiş hepsi teli parçalamış dağıtmış biz köpekden şüpheleniyozda kimide diyor tilki girip öldürmüştür. Köpek sonradan gelip tavuk ölülerini bahçeye gelmiş çıkarmıştır diyorlar. En çokda yeşil yumurtlayan tavuğuma üzüldüm yaa halamdan istemiştim iki tavuk bide horozunu vermişti. Eğer bidaha tavuk beslersem bakalım halamdan birdaha isteyeceğim işte düşünüyom ben yumurta tavuğu istiyom iyi sinden verimli olan beş tavuk bir horoz olsun yeterli benim için bahçemi ektiğim için salmıyom etrafı çevrili telli yerde besliyom. Kümesi elden geçirip sağlam laştırıp yeniden düzene koymamlazım eşimde istemiyor bakalım arık gönlünü yapabilirsem istiyom
Melodi-raşa Bu yeşil yumurtacı tavukların yumurtasından bulabilirmiyiz peki.Akrabınızdan alabilirmiyiz.Parası ne kadarsa verelim.10-15 adet kadar yumurta yeterli olacaktır.

Ayrıca 5 tavuk 1 Horoz olarak eğer yumurtacı tavuk istiyorsanız kesinlikle Atak-s al derim.Gerçekten yumurta verimi konusunda çok mükemmel cinsler.Çok kısa sürede tüy dökme zamanını atlatır atlatmaz yumurtaya devam ediyorlar.Kışın bile yumurtasız kaldığımı hatırlamam buna inanın.

Eski 21-11-2012, 18:18   #2241
Ağaçsever

melodi-raşa's Avatar

Alıntı:
Melodi-raşa Bu yeşil yumurtacı tavukların yumurtasından bulabilirmiyiz peki.Akrabınızdan alabilirmiyiz.Parası ne kadarsa verelim.10-15 adet kadar yumurta yeterli olacaktır.

Ayrıca 5 tavuk 1 Horoz olarak eğer yumurtacı tavuk istiyorsanız kesinlikle Atak-s al derim.Gerçekten yumurta verimi konusunda çok mükemmel cinsler.Çok kısa sürede tüy dökme zamanını atlatır atlatmaz yumurtaya devam ediyorlar.Kışın bile yumurtasız kaldığımı hatırlamam buna inanın.
Malesef satmıyor kimseyede vermiyor.Yumurtasını köyünde herkez istiyormuşda vermiyor muş hekez hayran kalıyorda vermiyor.Ben yiğeni olduğum için beni sever istedim vermişti.kıymetini iyi bil iyi bak herkez istiyor vermiyom demişti .Daha demedim tavukların ve horozu telef olduğunu konyaya babamların yanına gittiğimde halama gidelim deyip birdaha istemeyi düşünüyorum.Hattaa buyazın yeşil yapandan birisi gurk olmuştu.Ama ben başaramadım büyütmesini civcivleri olmadı ben bilemedim bakmasını hattaa komşuma bile kaçsefer verdim yumurtasını oda başarmadı çıkarmasını ama bi arkadaşım başarmış üretmiş civciv birde yalnız bu tavuklar bir yabancı tavuk geldimi asla istemiyor kümese zor alışıyor.Başka bir tavuğa acaip bir huyu var yaaa horozuda tipi bi değişik ibiği felan sesi ince gürdeğil cılızbi ötüşü var yalnız bu yeşil yapan tavuğun horozuda olması lazım yoksa diğer normal horoz oldumu yumurtanın rengini biraz dönderiyormuş.Halam öyle demişti birde yurmuta yapımı süper hiç ara vermeden yaz kış yapıyor.Yumurta gün aşırı ama devamlı yapıyor sadece tüydeğişeceğinde azbişey araveriyor yumurtaya

mrduran beğendi.
Eski 21-11-2012, 18:20   #2242
Ağaçsever

melodi-raşa's Avatar

Ayrıca bu dediğiniz yumurta tavuğu heryerde buluna bilen tavuk cinsimi acaba..

Eski 21-11-2012, 19:04   #2243
Ağaç Dostu

sakdag's Avatar

Giriş Tarihi: 26-09-2011
Galeri: 6
Alıntı:
Sayın Sakdag yukarıdaki sarı tavukların cinsi nedir.
Bir kısmını civcivken satın almıştık, burdaki tavukçuluk tesislerinin birinden, bir kısmıda köy tavuğu.

çiftçi5234 beğendi.
sakdag Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-11-2012, 19:07   #2244
Ağaç Dostu

sakdag's Avatar

Bugün çok güzel tavuk fotoğrafları çektim... Minyatür sultanlar... Çok güzeller... Ama maalesef benim değiller.

Name:  DSC08923.jpg
Views: 6757
Size:  69.7 KB

Name:  DSC08924.jpg
Views: 2738
Size:  58.6 KB

Name:  DSC08929.jpg
Views: 8664
Size:  55.9 KB

Name:  DSC08932.jpg
Views: 2093
Size:  60.2 KB

Eski 22-11-2012, 00:10   #2245
Ağaçsever

Alıntı:
Ayrıca bu dediğiniz yumurta tavuğu heryerde buluna bilen tavuk cinsimi acaba..
Bu sene duyduğum kadarıyla baya bi yaygın olduğunu duymuştum.Ben Konya dan Atak-s tavukçuluğunu yetiştiriciliğini yapan çiftlikten aldım.Bende 10 kadar var.

Eski 22-11-2012, 00:13   #2246
Ağaçsever

Alıntı:
Bugün çok güzel tavuk fotoğrafları çektim... Minyatür sultanlar... Çok güzeller... Ama maalesef benim değiller.

Eklenti 347970

Eklenti 347971

Eklenti 347972

Eklenti 347973
Maşallah çok güzeller.

sakdag beğendi.
Eski 22-11-2012, 10:52   #2247
Ağaçsever

melodi-raşa's Avatar

Alıntı:
Bu sene duyduğum kadarıyla baya bi yaygın olduğunu duymuştum.Ben Konya dan Atak-s tavukçuluğunu yetiştiriciliğini yapan çiftlikten aldım.Bende 10 kadar var.
Bende konyadayım bende düşünüyordum. Tavuk çifliğinden istesek verirlermi acaba diye.Beyşehir -Konya yolu arasında iki tane tavuk çifliğivar oradaki çiflikten baksak verirlermi acaba bu dediğiniz tavuktan varmıdır acaba oradaki çiflikte bilginiz varmı

Eski 22-11-2012, 11:03   #2248
Ağaçsever

melodi-raşa's Avatar

Alıntı:

Eklenti 347970

Eklenti 347971

Eklenti 347972

Eklenti 347973
Eşimde böyle süs tavuklarını seviyor alırsak süs tavuğu alalımdiyor.Bende yumurta tavuğu istiyom peki bu süs tavukların yumurtası nasıl iyimiki acaba merak ettim birde yurmurtasının resmi varmı ? birde diğer tavuklarla biyerde yaşarlarmı sorun çıkarmı yoksa çokmu soru soruyom acaba yaaa kusuruma bakman artık benim özürdilerim vallaa meraktan işte

Eski 22-11-2012, 12:56   #2249
Ağaçsever

Alıntı:
Bende konyadayım bende düşünüyordum. Tavuk çifliğinden istesek verirlermi acaba diye.Beyşehir -Konya yolu arasında iki tane tavuk çifliğivar oradaki çiflikten baksak verirlermi acaba bu dediğiniz tavuktan varmıdır acaba oradaki çiflikte bilginiz varmı
Eğer Konyadaysanız Pazar günleri muhacir pazarına bakın derim.Çok güzel tavuklar geliyor.Atak-s tavuklardan oradada bulabilirsiniz.Ayrıca çiftliklerden tavuk vermezler.Alsanızda çiftlikten çıkma tavuk verimli olmaz.Siz en iyisi genç tavuk alın.Hem verim açısından hem sağlık açısından iyi olur.Dediğim gibi pazar günü muhacir pazarından yetişkin ve genç tavuklar bulabilirsiniz.

çiftçi5234 beğendi.
Eski 22-11-2012, 19:22   #2250
Ağaç Dostu

sakdag's Avatar

Alıntı:
Eşimde böyle süs tavuklarını seviyor alırsak süs tavuğu alalımdiyor.Bende yumurta tavuğu istiyom peki bu süs tavukların yumurtası nasıl iyimiki acaba merak ettim birde yurmurtasının resmi varmı ? birde diğer tavuklarla biyerde yaşarlarmı sorun çıkarmı yoksa çokmu soru soruyom acaba yaaa kusuruma bakman artık benim özürdilerim vallaa meraktan işte

* Yumurta verimleri düşük,

*Minyatür olanların yumurtaları normal yumurtanın yarısı kadar mini yumurtacıkları var,

*Diğer tavuklarla bir yerde pek olmuyorlar, sürekli kavga çıkma durumu oluyor.

çiftçi5234 beğendi.

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:25.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025