Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi RAULGONZ7
Melodi-raşa Bu yeşil yumurtacı tavukların yumurtasından bulabilirmiyiz peki.Akrabınızdan alabilirmiyiz.Parası ne kadarsa verelim.10-15 adet kadar yumurta yeterli olacaktır.
Ayrıca 5 tavuk 1 Horoz olarak eğer yumurtacı tavuk istiyorsanız kesinlikle Atak-s al derim.Gerçekten yumurta verimi konusunda çok mükemmel cinsler.Çok kısa sürede tüy dökme zamanını atlatır atlatmaz yumurtaya devam ediyorlar.Kışın bile yumurtasız kaldığımı hatırlamam buna inanın.
|
Malesef satmıyor kimseyede vermiyor.Yumurtasını köyünde herkez istiyormuşda vermiyor muş hekez hayran kalıyorda vermiyor.Ben yiğeni olduğum için beni sever istedim vermişti.kıymetini iyi bil iyi bak herkez istiyor vermiyom demişti .Daha demedim tavukların ve horozu telef olduğunu konyaya babamların yanına gittiğimde halama gidelim deyip birdaha istemeyi düşünüyorum.Hattaa buyazın yeşil yapandan birisi gurk olmuştu.Ama ben başaramadım büyütmesini civcivleri olmadı ben bilemedim bakmasını hattaa komşuma bile kaçsefer verdim yumurtasını oda başarmadı çıkarmasını ama bi arkadaşım başarmış üretmiş civciv birde yalnız bu tavuklar bir yabancı tavuk geldimi asla istemiyor kümese zor alışıyor.Başka bir tavuğa acaip bir huyu var yaaa horozuda tipi bi değişik ibiği felan sesi ince gürdeğil cılızbi ötüşü var yalnız bu yeşil yapan tavuğun horozuda olması lazım yoksa diğer normal horoz oldumu yumurtanın rengini biraz dönderiyormuş.Halam öyle demişti birde yurmuta yapımı süper hiç ara vermeden yaz kış yapıyor.Yumurta gün aşırı ama devamlı yapıyor sadece tüydeğişeceğinde azbişey araveriyor yumurtaya