![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2012
|
Hayır sayın mertkk hiç bi sorun oluşturmaz ama tabi tavuk olsa daha iyi olur ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 23-03-2008
|
tavuk ve horozun farkı kaç aydan sonra kesin anlaşılır acaba. benim civcivim 5 aylık oldu. resim çekemedim ama haftaya inşaallah. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
3 4 aylıkken belli olur sizinki kesin ve net bellidir bi fotoğraf koyun yardımcı olmaya çalışırım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-12-2012
|
benim horozum 6-7 aylıkken yanındaki hindiyi dövdü ve ötmeye basladı. bunun için bazı yerlerde erken horozlandığı için küçük kalabilir diyolar bunun doğruluğu nedir |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Karlı günlerde tavukların bakımı nasıl oluyor? Benimkiler karı ilk gördüklerinde afalladılar. Bazıları kümesten çıkmak istemedi. Bazıları ise kar üstünde uçarak ilerlemeyi tercih etti. Ayakları karda çok üşüyor. Karda yiyecek birşey bulamadıklarından gün içinde ara ara buğdayla besledim. Kümeslerinin zeminine talaş ekledim. Başka yapılabilecek birşey var mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-02-2012
|
Eveett kümeste yumurtlamaya başlayan 15 gün hiç açmadığım tavuklarım gezmeye başlayınca yumurta sayısı azaldı. Sormuştum dışarımı yumurtluyorlardır diye evet bugün köpeğimin klubesinde yumurta buldum bu sorunu nasıl çözeceğim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-04-2012
|
Alıntı:
Benim tavuklar çalı, kuytu ve bilmediğim yerlere yumurtluyorlar. Yazın bana kaçak civcivler gelir. Tavuklarım gizlice kendine folluk yapıyorlar. Civcivleri önüme getiriyorlar. Gurk tavukğumortadan kayboluyor. 10 gün sonra tavuğum ortaya çıkıyor. Ama civcivlere bakmıyor. Bende evde besliyorum. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Tavuğunuz yumurtlayacağı zaman yer aramaya başlar, değişik sesler çıkarır. Bu durumda tavuğun arkasından yürüyerek istediğiniz yere yumurtlaması için tavuğu yönlendirin. Alıştığında aynı yere yumurtlamaya devam edecektir. Yumurtlayacağı sırada follukta başka tavuk varsa yeniden yer arayışına girer ve başka yerlere yumurtlayabilir. Bazen horoz, tavuğu yönlendirerek farklı bir yere yumurtlamasını sağlıyor. Bir kere otların arasında 12 yumurta bulmuştum. Orayı bozarak folluğa yumurtlamalarını sağladım. Follukta bir yumurta bırakın. Yumurtayı işaretleyin ki bayat olduğu belli olsun, hep aynı yumurta orada kalsın. Ben marketten aldığım bir yumurtayı folluğa koydum. Üzerinde damga var. Köpek kulübesinde bulduysanız köpeğiniz yumurtaları yemeye alışmış olabilir. Kümeslerinizin bulunduğu yere köpeğinizin girmemesi için köpeğinizi eğitin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Yaklaşık 4 metrekarelik bir alana buğday serptim. Bu alanı kapalı tutuyorum. Buğday çimleri uzadıkça bu alanı açıyorum. Tavuklar buraya girip çimleri biçiyor. Çimler tekrar uzayana kadar bu alanı yeniden kapatıyorum. Alanın üstünü de kümes teliyle çevirdiğimden kar yağsa bile bu telin üzerinde birikiyor, buğdaylar hep yeşil kalıyor. Bir de balık ayıklarken kafalarını ve iç organlarını tavuklara atıyorum. Kapış kapış gidiyor. Düzenleyen sakagun : 11-01-2013 saat 17:43 Neden: "balıklara" "tavuklara" olarak değiştirildi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-12-2012
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kanatlılarda kıran hastalığı ve çözümü hakkında bilginiz varmı? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
"Tavuk ve Horoz Hastalıkları" başlığında Yalancı Veba olarak anlatılmış sanırım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-11-2012
|
Arkadaşlar benim tavuk besleme dönemim elli yıl önce bitmişti ama bakıyorum dertler hep aynı. O salgını misafir kuşlar getiriyor. Tavukların yeminekuş yanaştırmamanızı tavsiye ederim Ayrıca içme sularına birkaç damla tentürdiyod damlatırsanız mikroba karşı etkili oluyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-01-2013
|
*** form üyeleri.ben yeni kayıt oldum 2 gündür takip ediodum formu yazışmalarınızı falan ve hoşuma gitti hemen üye oldum...sizlerle bilgi alışverişinde bulunmak bana mutluluk vericek.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Yeni Üye
|
öncelikle kümesimde bulunan sevgililerimden bahsedeyim sizden. ''sevgililerim'' (tavuklarım,civcivlerim ve horozlarım) ![]() 35 tane köy tavuğum 4 horozum var. 35 tavugumdan 3ü kurk . bu 3 kurkum ocak başında cıkardılar bikaçgün arayla ilk kurkum 12 ikinci kurkum 10 üçüncüsü ise 17 tane çıkardı.çok şükür şimdilik çok iyiler soğuğa denk geldiler ama elimden geldiğince dikkat ediorum kenlere .tavuklarımdanda bahsedeyim azcık belirli yaş aralıklarıyla 35 tane tavuğum var aralarında 1 yaşında olanlarda 3 ve 5 yaşlarında olanlarda var şuaralar 6 ve 10 arası yumurta alıorum soğuk nedeniyle azalmış durumda tavuklarımda yaşlanmışlarda var epey şimdiye kadar hiç kesmiyodum ama havalar az ısınsın yaşlanmışları kesmeyi düşünüorum... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() Tavuklarından yaşlı olanları kescem demişsin ama havaların ısınmasını bekleme tam şimdi kesim zamanları havalar ısınmaya başlayınca zayıflarlar sen madem kesmeyi düşünüyosun bu aralar kes onları ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Yeni Üye
|
teşekkürler bay tömürcek iyi dileklerin için öncelikle ve de verdiğin bilgi için.kışın kesilmesi gerektini bilmiodum .bunu sölemen iyi oldu çok saol.bu tür bilgileri paylaşman beni dahada mutlu edicektir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Yeni Üye
|
aklıma gelmişken şunuda söliyim. 2,3 hafta önceye kadar bulunduğum köydeki 2,3 eve bi hastalık geldi kümeslerdeki tüm tavukları öldü.hastalık belirtileri halsizlik bitkinlik vs sonra ölümler başlamış.korkuorum banada gelir die .temizliğimi falan yapıorum kümesteki vitamin takviyeside yaprım vitaform ve adını unuttuğum bi ilaç ımm suyun içine karıştırdında sarı renge dönüşen bi toz ikisini kullandım.şimdilik bişi yok umarım bişi gelmezde hiçbi hastalık..bunun dışında bişi sorcam civcivlerime sağlıklı bi biçimde büyütmem için ne öneriyosunuz vitamin falan gibisinden ?? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Civcivlere gelince öncelikle bu soğuklarda üşütme benimkiler kapalı yerde yem olarak etlik besi yemini mısır yarmasıyla karıştırıyorum ıslayıp kabartıp öle veriyorum maşallah çok güzel büyüyolar yıllardır da böle bakarım ama hiç vitamin kullanmadım ben onu eczaneye sorman lazım bi bilgim yok o konuda yanlış yönlendirmek istemem ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Yeni Üye
|
peki o hastalık için ne ilaç önerirsiniz? veya aşı ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Hastalığa fayda eden bişe bulamadım desem yeri önemli olan hastalık gelmeden müdahele ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Yeni Üye
|
elma sirkesini alcam yazdım i kenara ![]() veterner dedinde doru düzgün veternermi varki allah için .. benim gözümde sizler gibi tecrübeli kişiler daha bilgili. oyüzden sizlerin tecrübeyle edindiğiniz bilgiler kanımca daha değerli ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
Estağfurullah ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Yeni Üye
|
yhaw bişi daha sorcam..benim civlerde çoğu horoz çıkıo.bu hiç hoşuma gitmio.kesilip yemek oluolar ben yemiorum o ayrı aylemin dier fertleri yiolar ben beslediğim için yiyemiorum...keşke yumurtadan anlaşılsa içinden çıkıcak civcivin tavukmu horozmu oluşu :S :/ ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
|
O dert bende de var ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Yeni Üye
|
buralardada öle derler yuvarlak olanları koy die ama bişi değişmio..kimiside derki kadınlar koyarsa tavuk cıkarmıs.onuda denetecem |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
Dedim ya biz koyuyoruz ya erkek çıkıyo ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|