agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hayvanlar > Çiftlik Hayvanları > Kanatlılar
(https)

Beğeni Düzeni2337Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 04-01-2013, 18:56   #1
Ağaç Dostu

bay tömürcek's Avatar

Giriş Tarihi: 04-03-2012
Hayır sayın mertkk hiç bi sorun oluşturmaz ama tabi tavuk olsa daha iyi olur

bay tömürcek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-01-2013, 21:06   #2
Ağaçsever

assi34's Avatar

Giriş Tarihi: 23-03-2008
tavuk ve horozun farkı kaç aydan sonra kesin anlaşılır acaba. benim civcivim 5 aylık oldu. resim çekemedim ama haftaya inşaallah.

assi34 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-01-2013, 23:19   #3
Ağaç Dostu

bay tömürcek's Avatar

3 4 aylıkken belli olur sizinki kesin ve net bellidir bi fotoğraf koyun yardımcı olmaya çalışırım

Eski 06-01-2013, 13:31   #4
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 24-12-2012
benim horozum 6-7 aylıkken yanındaki hindiyi dövdü ve ötmeye basladı. bunun için bazı yerlerde erken horozlandığı için küçük kalabilir diyolar bunun doğruluğu nedir

mertkk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-01-2013, 15:51   #5
Ağaç Dostu

sakagun's Avatar

Giriş Tarihi: 07-05-2007
Galeri: 107
Karlı günlerde tavukların bakımı nasıl oluyor?
Benimkiler karı ilk gördüklerinde afalladılar. Bazıları kümesten çıkmak istemedi. Bazıları ise kar üstünde uçarak ilerlemeyi tercih etti. Ayakları karda çok üşüyor. Karda yiyecek birşey bulamadıklarından gün içinde ara ara buğdayla besledim. Kümeslerinin zeminine talaş ekledim. Başka yapılabilecek birşey var mı?

sakagun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-01-2013, 17:18   #6
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 20-02-2012
Eveett kümeste yumurtlamaya başlayan 15 gün hiç açmadığım tavuklarım gezmeye başlayınca yumurta sayısı azaldı.

Sormuştum dışarımı yumurtluyorlardır diye evet bugün köpeğimin klubesinde yumurta buldum bu sorunu nasıl çözeceğim?

tk646 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-01-2013, 18:39   #7
Ağaç Dostu

Maviş's Avatar

Giriş Tarihi: 25-04-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tk646 Mesajı Göster
Eveett kümeste yumurtlamaya başlayan 15 gün hiç açmadığım tavuklarım gezmeye başlayınca yumurta sayısı azaldı.

Sormuştum dışarımı yumurtluyorlardır diye evet bugün köpeğimin klubesinde yumurta buldum bu sorunu nasıl çözeceğim?
Bu sorun bedede var. Follulkları beyenmiyorlardır. Köpek kulübesine uygun veya follukların içini kaba talaş veya yumşak kuru ot yerleştir. Folluğun içine bir tane yumurta koy.
Benim tavuklar çalı, kuytu ve bilmediğim yerlere yumurtluyorlar. Yazın bana kaçak civcivler gelir. Tavuklarım gizlice kendine folluk yapıyorlar. Civcivleri önüme getiriyorlar. Gurk tavukğumortadan kayboluyor. 10 gün sonra tavuğum ortaya çıkıyor. Ama civcivlere bakmıyor. Bende evde besliyorum.

Maviş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-01-2013, 17:39   #8
Ağaç Dostu

sakagun's Avatar

Tavuğunuz yumurtlayacağı zaman yer aramaya başlar, değişik sesler çıkarır. Bu durumda tavuğun arkasından yürüyerek istediğiniz yere yumurtlaması için tavuğu yönlendirin. Alıştığında aynı yere yumurtlamaya devam edecektir. Yumurtlayacağı sırada follukta başka tavuk varsa yeniden yer arayışına girer ve başka yerlere yumurtlayabilir.

Bazen horoz, tavuğu yönlendirerek farklı bir yere yumurtlamasını sağlıyor. Bir kere otların arasında 12 yumurta bulmuştum. Orayı bozarak folluğa yumurtlamalarını sağladım.

Follukta bir yumurta bırakın. Yumurtayı işaretleyin ki bayat olduğu belli olsun, hep aynı yumurta orada kalsın. Ben marketten aldığım bir yumurtayı folluğa koydum. Üzerinde damga var.

Köpek kulübesinde bulduysanız köpeğiniz yumurtaları yemeye alışmış olabilir. Kümeslerinizin bulunduğu yere köpeğinizin girmemesi için köpeğinizi eğitin.

Eski 11-01-2013, 17:31   #9
Ağaç Dostu

sakagun's Avatar

Yaklaşık 4 metrekarelik bir alana buğday serptim. Bu alanı kapalı tutuyorum. Buğday çimleri uzadıkça bu alanı açıyorum. Tavuklar buraya girip çimleri biçiyor. Çimler tekrar uzayana kadar bu alanı yeniden kapatıyorum. Alanın üstünü de kümes teliyle çevirdiğimden kar yağsa bile bu telin üzerinde birikiyor, buğdaylar hep yeşil kalıyor.

Bir de balık ayıklarken kafalarını ve iç organlarını tavuklara atıyorum. Kapış kapış gidiyor.

Düzenleyen sakagun : 11-01-2013 saat 17:43 Neden: "balıklara" "tavuklara" olarak değiştirildi.
Eski 11-01-2013, 17:38   #10
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 27-12-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sakagun Mesajı Göster
Yaklaşık 4 metrekarelik bir alana buğday serptim. Bu alanı kapalı tutuyorum. Buğday çimleri uzadıkça bu alanı açıyorum. Tavuklar buraya girip çimleri biçiyor. Çimler tekrar uzayana kadar bu alanı yeniden kapatıyorum. Alanın üstünü de kümes teliyle çevirdiğimden kar yağsa bile bu telin üzerinde birikiyor, buğdaylar hep yeşil kalıyor.

Bir de balık ayıklarken kafalarını ve iç organlarını balıklara atıyorum. Kapış kapış gidiyor.
Balıktamı besliyorsunuz?

Manifesto Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-01-2013, 17:43   #11
Ağaç Dostu

sakagun's Avatar

Akvaryum balığı besliyorum ama yukarıda bahsettiğim balıklar yemek için aldığım hamsi vb. gibi balıklar.

Eski 11-01-2013, 17:50   #12
Ağaç Dostu

Alıntı:
Akvaryum balığı besliyorum ama yukarıda bahsettiğim balıklar yemek için aldığım hamsi vb. gibi balıklar.
Ticari amaçlı balık üretimimi acaba diye düşündüm,değilmiş.

Kanatlılarda kıran hastalığı ve çözümü hakkında bilginiz varmı?

Eski 11-01-2013, 17:57   #13
Ağaç Dostu

sakagun's Avatar

"Tavuk ve Horoz Hastalıkları" başlığında Yalancı Veba olarak anlatılmış sanırım.

Eski 11-01-2013, 18:02   #14
Ağaç Dostu

Alıntı:
"Tavuk ve Horoz Hastalıkları" başlığında Yalancı Veba olarak anlatılmış sanırım.
Teşekkürler.

Eski 11-01-2013, 18:30   #15
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-11-2012
Arkadaşlar benim tavuk besleme dönemim elli yıl önce bitmişti ama bakıyorum dertler hep aynı.

O salgını misafir kuşlar getiriyor. Tavukların yeminekuş yanaştırmamanızı tavsiye ederim

Ayrıca içme sularına birkaç damla tentürdiyod damlatırsanız mikroba karşı etkili oluyor.

Ben fakir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-01-2013, 20:00   #16
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 11-01-2013
*** form üyeleri.ben yeni kayıt oldum 2 gündür takip ediodum formu yazışmalarınızı falan ve hoşuma gitti hemen üye oldum...sizlerle bilgi alışverişinde bulunmak bana mutluluk vericek..

cankartun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-01-2013, 20:10   #17
Yeni Üye

öncelikle kümesimde bulunan sevgililerimden bahsedeyim sizden. ''sevgililerim'' (tavuklarım,civcivlerim ve horozlarım)
35 tane köy tavuğum 4 horozum var. 35 tavugumdan 3ü kurk . bu 3 kurkum ocak başında cıkardılar bikaçgün arayla ilk kurkum 12 ikinci kurkum 10 üçüncüsü ise 17 tane çıkardı.çok şükür şimdilik çok iyiler soğuğa denk geldiler ama elimden geldiğince dikkat ediorum kenlere .tavuklarımdanda bahsedeyim azcık belirli yaş aralıklarıyla 35 tane tavuğum var aralarında 1 yaşında olanlarda 3 ve 5 yaşlarında olanlarda var şuaralar 6 ve 10 arası yumurta alıorum soğuk nedeniyle azalmış durumda tavuklarımda yaşlanmışlarda var epey şimdiye kadar hiç kesmiyodum ama havalar az ısınsın yaşlanmışları kesmeyi düşünüorum...

Eski 11-01-2013, 20:20   #18
Ağaç Dostu

bay tömürcek's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cankartun Mesajı Göster
öncelikle kümesimde bulunan sevgililerimden bahsedeyim sizden. ''sevgililerim'' (tavuklarım,civcivlerim ve horozlarım)
35 tane köy tavuğum 4 horozum var. 35 tavugumdan 3ü kurk . bu 3 kurkum ocak başında cıkardılar bikaçgün arayla ilk kurkum 12 ikinci kurkum 10 üçüncüsü ise 17 tane çıkardı.çok şükür şimdilik çok iyiler soğuğa denk geldiler ama elimden geldiğince dikkat ediorum kenlere .tavuklarımdanda bahsedeyim azcık belirli yaş aralıklarıyla 35 tane tavuğum var aralarında 1 yaşında olanlarda 3 ve 5 yaşlarında olanlarda var şuaralar 6 ve 10 arası yumurta alıorum soğuk nedeniyle azalmış durumda tavuklarımda yaşlanmışlarda var epey şimdiye kadar hiç kesmiyodum ama havalar az ısınsın yaşlanmışları kesmeyi düşünüorum...
Öncelikle hoş geldin cankartun Hepsine maşallah diyorum civcivlerinin tavuklarının tüyü kadar hayrını görürsün inşallah Bu aylarda kurklamaları çok güzel tavuklarının benimkilerde çıkalı 1 ay oldu iki avuktan çıkardım verdim bi tavuğun altına maşallah güzel büyütüyo yavruları

Tavuklarından yaşlı olanları kescem demişsin ama havaların ısınmasını bekleme tam şimdi kesim zamanları havalar ısınmaya başlayınca zayıflarlar sen madem kesmeyi düşünüyosun bu aralar kes onları

Eski 11-01-2013, 21:21   #19
Yeni Üye

teşekkürler bay tömürcek iyi dileklerin için öncelikle ve de verdiğin bilgi için.kışın kesilmesi gerektini bilmiodum .bunu sölemen iyi oldu çok saol.bu tür bilgileri paylaşman beni dahada mutlu edicektir.

Eski 11-01-2013, 21:25   #20
Ağaç Dostu

bay tömürcek's Avatar

Alıntı:
teşekkürler bay tömürcek iyi dileklerin için öncelikle ve de verdiğin bilgi için.kışın kesilmesi gerektini bilmiodum .bunu sölemen iyi oldu çok saol.bu tür bilgileri paylaşman beni dahada mutlu edicektir.
Yardımım dokunduysa ne mutlu cankartun Evet kışın kesilir kümes hayvanları Bildiklerimi paylaşırım merak etme sorun olduğunda sor herzaman cevaplarım

Eski 11-01-2013, 21:26   #21
Yeni Üye

aklıma gelmişken şunuda söliyim. 2,3 hafta önceye kadar bulunduğum köydeki 2,3 eve bi hastalık geldi kümeslerdeki tüm tavukları öldü.hastalık belirtileri halsizlik bitkinlik vs sonra ölümler başlamış.korkuorum banada gelir die .temizliğimi falan yapıorum kümesteki vitamin takviyeside yaprım vitaform ve adını unuttuğum bi ilaç ımm suyun içine karıştırdında sarı renge dönüşen bi toz ikisini kullandım.şimdilik bişi yok umarım bişi gelmezde hiçbi hastalık..bunun dışında bişi sorcam civcivlerime sağlıklı bi biçimde büyütmem için ne öneriyosunuz vitamin falan gibisinden ??

Eski 11-01-2013, 21:39   #22
Ağaç Dostu

bay tömürcek's Avatar

Alıntı:
aklıma gelmişken şunuda söliyim. 2,3 hafta önceye kadar bulunduğum köydeki 2,3 eve bi hastalık geldi kümeslerdeki tüm tavukları öldü.hastalık belirtileri halsizlik bitkinlik vs sonra ölümler başlamış.korkuorum banada gelir die .temizliğimi falan yapıorum kümesteki vitamin takviyeside yaprım vitaform ve adını unuttuğum bi ilaç ımm suyun içine karıştırdında sarı renge dönüşen bi toz ikisini kullandım.şimdilik bişi yok umarım bişi gelmezde hiçbi hastalık..bunun dışında bişi sorcam civcivlerime sağlıklı bi biçimde büyütmem için ne öneriyosunuz vitamin falan gibisinden ??
Tavuklarını temiz biyeri kapalı biyer ama kuş falan girmesin orayı güzelce kireçle kapat oraya o hastalık burdada vardı hiç anlamazsın bile aniden gelir allah korusun 2 günde 60 tavuk attım çuvalla. Hastalık glmeden ilaç kullan gelince hiç faydası olmuyo. O suyu sarartan ilaç büyük ihtimal eritrom dur tam emin değilim ama

Civcivlere gelince öncelikle bu soğuklarda üşütme benimkiler kapalı yerde yem olarak etlik besi yemini mısır yarmasıyla karıştırıyorum ıslayıp kabartıp öle veriyorum maşallah çok güzel büyüyolar yıllardır da böle bakarım ama hiç vitamin kullanmadım ben onu eczaneye sorman lazım bi bilgim yok o konuda yanlış yönlendirmek istemem

Eski 11-01-2013, 21:41   #23
Yeni Üye

peki o hastalık için ne ilaç önerirsiniz? veya aşı ?

Eski 11-01-2013, 21:44   #24
Ağaç Dostu

bay tömürcek's Avatar

Hastalığa fayda eden bişe bulamadım desem yeri önemli olan hastalık gelmeden müdahele Sen sularına göz kararı elma sirkesi karıştır faydalıdır elma sirkesi hastalığı önler eğer ilaçta alıcam diyosn veterinerler bu konuda daha geniş bilgiye sahip ben derdimi anlatıp öle ilaç alıyorum

Eski 11-01-2013, 21:47   #25
Yeni Üye

elma sirkesini alcam yazdım i kenara
veterner dedinde doru düzgün veternermi varki allah için .. benim gözümde sizler gibi tecrübeli kişiler daha bilgili. oyüzden sizlerin tecrübeyle edindiğiniz bilgiler kanımca daha değerli

Eski 11-01-2013, 21:50   #26
Ağaç Dostu

bay tömürcek's Avatar

Estağfurullah Ama bi yandan da doğru söylüyosun tecrübe çok önemli neyi nası yapacağını bildikten sonra gerisi kolay

Eski 11-01-2013, 21:59   #27
Yeni Üye

yhaw bişi daha sorcam..benim civlerde çoğu horoz çıkıo.bu hiç hoşuma gitmio.kesilip yemek oluolar ben yemiorum o ayrı aylemin dier fertleri yiolar ben beslediğim için yiyemiorum...keşke yumurtadan anlaşılsa içinden çıkıcak civcivin tavukmu horozmu oluşu :S :/

Eski 11-01-2013, 22:05   #28
Ağaç Dostu

bay tömürcek's Avatar

O dert bende de var Yumutaları biz koyuyoruz ya erkek çıkıyo Bizde derler ki yuvarlak yumurtadan tavuk sivri uzun yumurtadan horoz çıkar hatta çoğu kişi yuvarlak yumurtaları ayırır kurkuk yatırmak için ama denemedim sonuç ne oluyo bilmiyorum ben genelde iri yumurtaları koyarım kukuğun altına uzun yuvarlak ayırmam Ama gönül rahatlığıyla ye kendi emeğin daha lezzetli oluyo emin ol

Eski 11-01-2013, 22:16   #29
Yeni Üye

buralardada öle derler yuvarlak olanları koy die ama bişi değişmio..kimiside derki kadınlar koyarsa tavuk cıkarmıs.onuda denetecem

Eski 11-01-2013, 22:19   #30
Ağaç Dostu

bay tömürcek's Avatar

Dedim ya biz koyuyoruz ya erkek çıkıyo Alakası yok hepsi batıl inanç allah kararlaştırıyo içindekinin cinsiyeti kadın koyunca allah fikrini mi değiştiriyo haaşa Yani takma bunları şans meselesi bunlar

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:06.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025