![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-02-2009
|
Selam Herkese, Benim balkona koyduğum, hava bus kesince tekrar mutfağa aldığım Gardenyacığım halaa kendini toparlayamadı. Aktar ve çiçekçiler demirsülfat'ın ne olduğunu bilmediğinden onu da veremiyorum. Faydası olurmu bilmiyorum ama en son çare paslı çivi sapladım toprağına. Gardenyalarımın ikiside ithal, diğeri birsürü yeni sürgün verdi onları budayıp ektim bile. Fakat bu zavallım ne yaptıysam kendine gelemedi bir türlü, sıvı gübre de verdim. Saksını mı değiştirsem? yapabileceğim başka birşey varsa yardım edermisiniz. |
|
|
|
|
|
#2 | |||||
|
Ağaç Dostu
|
Sayın melantis, Saçıkıbrıs ve demirsülfat hususunda bir iki mesaj yukarıdaki bilgiye göre çekinmeden hareket edebilirsiniz. Yine de temin imkanınız olmazsa, müsait bir zamanda gittiğimde, fidanlıktan alır size postalarım sizin için de uygun olursa. Ayrıca, 7 madde halinde belirttiğim hususları müsait bir zamanınızda netleştirebilirseniz daha sıhhatli yaklaşabiliriz konuya... Alıntı:
Gardenya da dahil, hiçbir bitkinizin sulamasında SODA KULLANMAYIN! Sodanın içeriğindeki sodyum mineralleri toprakta tuzlanma etkisini artıracak ve saksı harcınızda bitkinize büyük zarar verecek ortamı hızlandıracaktır. Alıntı:
Melantis'e yazdıklarımı dikkate alabilirsiniz. Alıntı:
Kökler saksının alt deliklerinden çıkmaya başlamışsa, bir boy büyük saksıya almak lazım olmuştur; mevsim olarak da tam da mevsimindeyiz; gecikmeden yapın. Gardenyanız mutlu olsun ![]() Sayın züleyha'nın emek verip aktardığı tüm doğru uygulamaların yanında ilave etmek istediğim tek husus, SULAMA SONRASINDA SAKSI ALTLIĞINDA saksının alt deliklerini kapatacak seviyede SU BIRAKILMAMASIDIR! Saksınızın alt deliklerinin hava ile temas etmesi lazım, yoksa bitki kökleriniz çürür ve güzelim gardenyanızı kaybedersiniz. Alıntı:
Sayın gravel ve owwwo ve vertigo, Sizi de aynı 7 maddeye davet ediyorum efendim ![]() Sayın vertigo, Kökler saksının alt deliklerinden çıkmadan bir boy büyük saksıya almaya gerek yoktur başkaca da bir zaruret yoksa. Eğer böyle bir durum varsa, şimdi tam zamanı; gecikmeden hallediniz. Alıntı:
|
|||||
|
|
|
![]() |
|
|