View Single Post
Eski 13-03-2009, 15:36   #741
lerdemir
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 20-09-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,120
Sevgili kaktüs,

Varsın perlit olmazsa olmasın. Sizin de saksı harcınız az süzek olur; siz de ona göre bir sulama rejimi uygularsınız.

Saçıkıbrıs konusunu ise hiç dert etmeyin. Onun yerine, bir fidanlığa gidebilirseniz, onlardan 250 gram kadar DEMİR besini satın almayı talep edin. Onlar da toz halindeki bu demir gübresini sanırım azami 3-5TL fiyatla satar. Siz de, ayda bir veya iki ayda bir (ya da gardenyanızın genç yapraklarında damar aralarında renk açılması görmeye başladıkça) 1 litre sulama suyuna tepelemeden yarım çay kaşığı o demir gübresi ilave ederek gardenyanızı sularsınız.

3-4 sulamanızda bir de (ya da arada bir, aklınıza geldikçe; takip için çok yormayın kendinizi) 1 lt suya bir minik sarı leblebiden büyük olmayacak şekilde de limon tuzu katın, nefis olur. Limon tuzu uygulama sıklığınızda aspirin de katmanızı öneririm. Azar azar, bir aspirinin yarısını kırıp suya katın. Ben yaklaşık 6 lt suya iki aspirin olacak şekilde ilave ediyordum. Bir de, elinizde olursa, yine aynı sıklıkta (ben hep aynı anda uyguluyorum bu dediklerimi; birbirlerine teknik olarak ket vuruyorlar mı bilemiyorum; şimdilik -3 yıldır- sonuçlardan memnunum) oksijenli su da katıveriniz sulama suyunuza. Ben son dönemlerde 2 ayda bir yapmaya başladım bu dediklerimi. Aynı miktarda suya (6 lt) yaklaşık 2 kapak oksijenli su. Ya da bir kapak olsun, ne olacak. Rahat olmalı.

Yaşayarak öğrendiğim en önemli hususlardan biri:

"Az olsun, ama çok olmasın!"

Kullandığımız ilave besinler, gübreler ve koruyucuları yeterinden AZ miktarda kullansak asla önemli bir sorun olmaz; ancak tam tersi olursa ÇOK ÖNEMLİ SORUNLAR olur!

Keyifli, huzurlu, gardenyalı günler dilerim.

lerdemir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön