Hemen Sayın Lerdemir'in formatında cevaplarımı sıralayayım

Şimdiden çok teşekkürler ilginize.
1- Ne suyu ile suluyorsunuz? (Çeşme, yağmur,
vb)
Damacana ile aldığımız su ile suluyorum.
2- Ne sıklıkta ve hangi yöntemle suluyorsunuz? (Haftada bir, bir bardak su ile, ne zaman eğilirlerse kovaya daldırmak suretiyle,
vb) Tabakta su bırakıyor musunuz?
Yapraklar kendini saldığında üstten dökerek suluyorum. daldırmıyorum. Bu da haftada 2-3 kez oluyor. Yerlinin su ihtiyacı ayda 1-2 kez olurken ithal gardenyanın bu kadar sık olması şaşırttı beni açıkçası. Tabakta su kalmıyor. Zira toprak bir altlık üstünde duruyor. Su alta geçse de altlık emiyor. Su içinde kalmıyor.
3- Gün ışığı alma zamanlaması ve süreleri nedir? (sabahtan öğlene kadar doğrudan günışığı alan bir noktada, öğleden sonraları iki saat doğrudan ışık alan bir noktada, veya hiç doğrudan görmez ama hep aydınlık olan bir noktada,
vb)
Doğrudan dünışığı almıyor. Sürekli aydınlık olan mutfak penceresi önünde şu an. Sararmaları önleyemeyince hem daha aydınlık hem daha nemli olan mutfağa terfi ettirdim ama sararmalar henüz durmuş değil. Gittikçe kelleşiyor.
4- Nasıl bir saksı harcınız var? (Torf, humus, kompost, bahçe toprağı,
vb)
İkea'dan alınmış Hediye olarak geldi. Harcı konusunda çok fazla bilgim yok. Torfa benizyor.
5- Besin olarak ne miktarda ve ne sıkklıkta uygulamanız var? Nasıl (ne marka ve mümkünse etiket değerleri ile) bir besin takviyesi kullanıyorsunuz?
Ayda 1 kez limon tuzlu suyla suluyorum. Bir sonraki sulamayı demir tozlu suyla yapıyorum. Ayda bir kez de pokon sıvı gübre ile suluyorum. NPK : 7-3-7
6- Saksının bulunduğu konum ısı kaynaklarına yakınlık açısından ne mesafede? Kalorifer peteğinin üstünde, sobanın dibinde, hiçbiri ile uzaktan yakından alakası yoktur,
vb)
Isı kaynağı ile alakası yok ama mutfak soğuk olmuyor. Fırın-ocak- kaynayan çaydanlık gibi sebeplerden de ılık ve nemli denilebilir.
7- Sağlıksız yaprakların altlarında veya üstlerinde yabancı organizma tespt edebiliyor musunuz gözle?
Yabancı organizma yok.
Fotoğraflar
(Bunlar çekildikten sonra daha da kelleşti açıkaçası. Tomurcukların çoğu dipten başlayarak kararıp düştü.)