Sayın
melantis,
Saçıkıbrıs ve demirsülfat hususunda bir iki mesaj yukarıdaki bilgiye göre çekinmeden hareket edebilirsiniz. Yine de temin imkanınız olmazsa, müsait bir zamanda gittiğimde, fidanlıktan alır size postalarım sizin için de uygun olursa.
Ayrıca, 7 madde halinde belirttiğim hususları müsait bir zamanınızda netleştirebilirseniz daha sıhhatli yaklaşabiliriz konuya...
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi melantis
Selam Herkese,
Benim balkona koyduğum, hava bus kesince tekrar mutfağa aldığım Gardenyacığım halaa kendini toparlayamadı. Aktar ve çiçekçiler demirsülfat'ın ne olduğunu bilmediğinden  onu da veremiyorum. Faydası olurmu bilmiyorum ama en son çare paslı çivi sapladım toprağına. Gardenyalarımın ikiside ithal, diğeri birsürü yeni sürgün verdi onları budayıp ektim bile. Fakat bu zavallım ne yaptıysam kendine gelemedi bir türlü, sıvı gübre de verdim. Saksını mı değiştirsem?  yapabileceğim başka birşey varsa yardım edermisiniz.
|
Aman sakın sayın
€brulim ve
kaktüs!
Gardenya da dahil,
hiçbir bitkinizin sulamasında SODA KULLANMAYIN! Sodanın içeriğindeki sodyum mineralleri toprakta tuzlanma etkisini artıracak ve saksı harcınızda bitkinize büyük zarar verecek ortamı hızlandıracaktır.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kaktüs
Sodalı suyu önermemişler ki
Limon tuzu ilave edilmiş suyla sulamak, çiçeğe boyun büktürüne kadar su vermemek gibi yöntemleri kullananlar var. Özellikle çiçek açtırıp, boy boy fotoğraf koyan üyelerin deneyimlerini örnek aldım ben 
|
Sayın
€brulim,
Melantis'e yazdıklarımı dikkate alabilirsiniz.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi [B
€brulim[/B];369051]Gardeniam üç ay oldu hala tomurcukları açmıyor yaprak döküyor devamlı.Nasıl bakacagımı şaşırdım büyümüyorda burdaki bilgilerinizi okudum sodalı subile deniyorum bir fayda göremiyorum.
|
Sevgili
kaktüs,
Kökler saksının alt deliklerinden çıkmaya başlamışsa, bir boy büyük saksıya almak lazım olmuştur; mevsim olarak da tam da mevsimindeyiz; gecikmeden yapın. Gardenyanız mutlu olsun
Sayın
züleyha'nın emek verip aktardığı tüm doğru uygulamaların yanında ilave etmek istediğim tek husus,
SULAMA SONRASINDA SAKSI ALTLIĞINDA saksının alt deliklerini kapatacak seviyede SU BIRAKILMAMASIDIR! Saksınızın alt deliklerinin hava ile temas etmesi lazım, yoksa bitki kökleriniz çürür ve güzelim gardenyanızı kaybedersiniz.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi züleyha
Sayın Gravel sanırım ithal gardenyalarla, yerli gardenyaların bakım şartları ve istekleri biraz farklı. Daha önce de yazmıştım ama bir yıl önce unlu bite kurban verdiğim bir ithal gardenyam vardı. Bende eve getirdiğimde sizin gibi yaprakları sararmaya ve kurumaya başladı. Sanırım bu çiçeğin fazla su ihtiyacından kaynaklanıyor. Eğer eviniz sıcaksa altına biraz büyük bir tabak koyup , tabagından sulayın ve mümkünse toprağını kesinlikle kurutmayın. En azından ben öyle yapıyordum. Birde nem ihtiyacı fazla oluyor, yapraklarını mutlaka nemlendirin, yani su püskürtün, benim çiçeğim çok seviyordu. direk güneş yapraklarında yanma yapıyordu, ben o yüzden aydınlık bir yerde tutuyordum. Bu usullerle yaprak ve tomurcuk dökmesi durdu, biraz kendini toparladıktan sonra da çok güzel sürgünler ve çiçekler vermeye başladı. Umarım yardımcı olmuşumdur.
|
Sayın
gravel ve
owwwo ve
vertigo,
Sizi de aynı 7 maddeye davet ediyorum efendim
Sayın
vertigo,
Kökler saksının alt deliklerinden çıkmadan bir boy büyük saksıya almaya gerek yoktur başkaca da bir zaruret yoksa. Eğer böyle bir durum varsa, şimdi tam zamanı; gecikmeden hallediniz.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi [B
vertigo[/B];357930]...daha önceleri bir çok kez aldım ama hepsi de kurudular.
küçücük bir saksıda üzeri bir sürü tomurcuk dolu ve parıldıyor.
forumda okuduğum kadarı ile kıştan bahara geçerken saksısını değiştirmek gerekiyormuş. yani içinde bulunduğumuz şu günlerde değiştirmelimiyim? yoksa şu an olduğu saksıda bir yıl spnrasını mı beklemeliyim?
teşekkürler
|