agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Etobur Bitkiler
(https)

Beğeni Düzeni86Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 26-06-2007, 23:03   #181
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

memet's Avatar

Giriş Tarihi: 18-02-2006
Galeri: 11
Denizkızı, etobur bitkiler sıradışı ilgi istiyor, bu başlıktaki yazışmalar başlangıçta can sıkıcı ya da heves kırıcı gibi görülebilir, inanın arkadaşlarımız iyi niyetli.
iİk anda ilginç gelebiliyor bitki türü ama, yetiştirmesi gerçekten sıra dışı ilgi istiyor.
Koçtaştan almak yerine arkadaşların sattığı bilgilere ilgi gösterin, ama almak istediğiniz bitkiyle ilgili herşeyi önce okuyun. Yetiştirilmesi çok emek isteyen türler bunlar.
Sabırla koruklar üzüm olur hesabı, çok sabır istiyor.
Böyle bakınca, hevesinizi kırmak için değil, geçici hevesi olanlara "boşa uğraşma, bu geçici bir hevesle yapılacak iş değil" şeklinde bir uyarı olarak bakın.

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-06-2007, 23:53   #182
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 15-06-2007
Sayın AvukatKemal,unalceleb ve sayın memet
Her biriniz söylemlerinizde son derece haklısın.Fakat benimde doğru bildiklerim var.Çok yeni bir üye olmam etobur bir bitkiye ilgi duyma hakkımı elimden almaz sanıyorum ki.Bir ağaç sever üye arkadaşımız kendisini hiç tanımama rağmen sağolsun çok açıklayıcı bir özelden mesajla sorumu oldukça yalın bir dille yanıtlamış.Ben buradada belirttim.İlk sayfadan itibaren tüm mesajları okudum.Fakat ben anlayamadım.Çünkü yeni yeni birşeyler öğreniyorum bu konuyla ilgili.Geçiçi bir heves değil,daha basamağın ilkindeyim.Bu nedenle kendimce basit sorularla en basit cevapları bulmak için tüm samimiyetimle yazdım ilk mesajımı.

evandevan5 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-06-2007, 03:15   #183
Ağaçsever

gundam's Avatar

Giriş Tarihi: 29-05-2007
http://www.expertvillage.com/videos/...ropagation.htm
vft propagation için yardımcı olabilecek güzel bir video

gundam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-06-2007, 09:49   #184
Kaybettik...

praecox's Avatar

Giriş Tarihi: 12-06-2006
Galeri: 21
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi DENİZKIZI Mesajı Göster
Formu iyice okudum ve anlayamadım ki bilenlerden daha detaylı yardım almak istedim.Kabahat ettim galiba,alaycı tavırlara ne gerek vardı ki.Siz hiç bilememk ayıp değil öğrenmemek ayıp lafını duymadınız mı?Okudum fakat yeteri kadar iyi anlayamadım.Herkes çok zeki olamıyor doğru **** çok bilgili.Ne çok bilgili ne de çok zekiyim.Ama inanın bana oldukça alçakgönüllü ve yardımseven biriyimdir.
Koçtaş daki bitkilerin bir yıllık gibi olduğunu bu forumda yazdık.
olgun bir bitki oluşumu 3-4 senede tamamlar dedik.
Kapan boyu en fazla 5 cm cıvarı olur diye yazdık. burda hala nelerin anlaşılmadığını da ben anlıyamadım.
Ancak sitemkar bir şekilde suçlandık...

Siz hiç bilememk ayıp değil öğrenmemek ayıp lafını duymadınız ( ne demeli duymamış olmamız mümkün mü?)

Herkes çok zeki olamıyor doğru **** çok bilgili.
(Yani ben veya burdaki birkaç kişi kendini ya çok zeki sanıyor **** ükela konumundayız)

Ama inanın bana oldukça alçakgönüllü ve yardımseven biriyimdir (Yani yine ben veya burdaki birkaç kişi kibirli ve yardımdan pek hoşlanmıyan biri)

şimdi de bunları yazdığım için ben yanlış anlamışım öyle size özel değil v.s. gibi özür mesajları yazacaksınız sayın Denizkızı... (bence yazmayın gerek yok vede çok sammimi bulamıyacağım artık bu tarz mesajları)

konuya yeni olmanız kendi adıma bu tarz sitemleri hak etmediğime inanıyorum. evet geçmişde sizin gibi konuya yeni dakkika bir gol bir atanlar çok oldu konular gereksiz şişmesin dağılmasın diye de kısmen bu mesajlar silinmiş olduğundan belki esprili karışık mesajlarımızı bir dizi negatif karakter özelikleri ile beni damgalamanıza da engel olmadı...
benim "belki" kötü yanım hayatı ve canlıyı eğitimimizin ilk yıllarında olduğu gibi geneleyip kateegorize edemememden kaynaklanan sohbet le karışık yazılarımdan istediğiniz veriyi bulamamama rahatlığında yazmamdandır.
yani şöyle yazmalıyım sanırım EB ler 3 ayrılır.
Bir.... aktif kapanlılar
İkiiii... yarı aktif kapanlılar
üççç... pasif kapanlılar...

yok tüm ısrarlara rağmen ben EB leri bu şekilde çekmeceli bir konsolda sunmıyacağım...

Saygılarımla

praecox Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-06-2007, 10:16   #185
Kaybettik...

praecox's Avatar

Ha bu arada Bu...
Bir ağaç sever üye arkadaşımız kendisini hiç tanımama rağmen sağolsun çok açıklayıcı bir özelden mesajla sorumu oldukça yalın bir dille yanıtlamış

arkadan vuran arkadaşı da merak etmedim dersem yalan olur ...
kimmiş bu kopya veren arkadaşımız bakalım...

Eski 27-06-2007, 10:59   #186
Ağaç Dostu

unalceleb's Avatar

Giriş Tarihi: 28-03-2007
Bence ya memet bey **** gundam?

unalceleb Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-06-2007, 11:03   #187
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-04-2006
Galeri: 25
avukatkemalden de şüpheleniyorum yardımsever ve sorunları çözmeyi seven bir arkadaştır

.

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-06-2007, 11:14   #188
Kaybettik...

praecox's Avatar

Tamam canım notunu kesmiyeceğim kopya veriği için "0" da vermiyeceğim de... kimmiş o arkadaş çıksın yoksa sınıfı bırakırım...

diye yazarmışım...
ama kabahat bende değil beni Hocanız, üstadınız yerine koyup böyle de hitap ederseniz bende kendimi böyle de havaya sokuyorum.
sonrada hocam sorular kazık geldi oluyor...

yok hani bilmediğimiz bir şeyler de varsa bizde bilelim.

ama tabii şaka bir yana EB türünü bilmeden özeliklede sarrlarda huni boyunu söylemek ( ki malum cinsine göre 15 cm'den 1 metreye kadar değişkenlik gösteriyor) na mümkün.
VFT lerde de clon veya yetiştirildiği meristem türüne göre kapanlar 1 cm ila 5 cm arası olgun bitkide değiştiklerini bildiğimi de ben burdan söylemiş olayım.
umarım bu da çok bilmişlik olarak algılanmadı....

Eski 27-06-2007, 15:23   #189
Ağaç Dostu

Praecox hocam
konu 5 cm lik vft kapanlarından açılmışken, 7-8 cm. lik kapanların ilerde olması sizce mümkün mü?

.

Eski 27-06-2007, 15:51   #190
-

Giriş Tarihi: 26-09-2005
Galeri: 18
boşuna aramayın aşağıdaki mesajları okuduktan sonra özelden msj ben gönderdim. Forumda yeteri kadar bu konuyla ilgili msj. kirliliği zaten yeteri kadar oluştu.

1- Sayın Balıkçı,Yabani gül demek ne demek?Cehaletimi mazur görün lütfen.

2-merhaba.yeni gelenler bölümünüzde kendimi tanıtmıştım.ikinci kezde buraya yazıyorum.arkadaşlar yazılarınızı baştan itiibaren okudum,benimde nazicazen bir sorum olacaktı.malum mevsim yaz,bende şuan çeşmedeyim.inanılmaz güzel güller var hemde çeşit çeşit burda.insanlarda çok candan,kimin bahçesinden ne istiyorsam hemen veriyorlar çevre evlerden.bende çelikten önce saksılarda sonra bahçeye terfi ederek gül yetiştirmek istiyorum.bu aylarda tutar mı çeliklerim?nemli ortam gerekiyormuş.bu yaz aylarında bu dengeyi nasıl kurarım?bilgeliğinize ihtiyacım var.ilk defa kendim bir çelik dikip yetiştireceğim,malım çok ama çok heves ettim.şimdiden çok teşekkür ederim. http://www.agaclar.net/forum/showthr...820#post118820

3- Merhabalar. Bu başlığı tesadüfen buldum. İyi ki bumuşum her işte bir hayır varmış.Ben dere kenarı yakınlarında bir yerden mine diye düşünüp 3 dal kopartıp aldım bir hafta önce. Üzerlerinde lila pembe çiçek açmıştı. Daha önce lila renginde minemiz vardı odunsu türlerden. Ondan sandım aldım. Fakat bu çalı dikenliydi. Üzerinde minicik top kümeleri vardı kimi biber yeşili kimi morumsu siyah renklerde. Cehaletimi hoş görün tohum falandır diye düşündüm. Ama şimdi Adabayrakoğlu'nun resmindekinin aynısı benim karşımda duruyor. Yaprakları herşeyi aynı. Ben bu üç dalı suya koymuştum. Her sabah suyunu yeniliyorum. İnanılmaz canlılar. Yaprakları çok sağlıklı. İrili ufaklı böğürtlenler var üzerinde yeşil ve mor renk. Çiçeklerini temizlemiştim. Birde mis gibi bir kokusu var. Ben şimdi bu üç dalı bahçeye diksem dallandırsam tutmaz değil mi? Mine sandığım için kök salacaklar sanıyordum, ondan sonra bahçeye dikecektim. Çok üzüldüm şimdi. Bir çaresi yok mudur ki?
http://www.agaclar.net/forum/showthr...155#post119155

Kendisine forumda konuları iyice okumadan ve temel bir bilgiye sahip olmadan herkese laf yetiştirmemesi tartışmaya girmemesi gerektiğini de ayrıca vurguladım..

sonuç mu ? aşağıda...

"merak etmeyin formda ne tartışmaya gireceğim nede soru sorma cesaretinde bulunacağım etoburlar bölümünde bundan sonra.saygılar..."

görünüş odur ki ; öğrenme yöntemini bilmeyen - okullarda bilgiye nasıl ulaşılacağı inatla öğretilmez - bilgiye ulaşmanın en kısa yolunun ara kademeleri atlayıp konuya sonundan girmek olduğunu düşünen -klasik ezberci sistem - bir meraklı daha itina ile uzaklaştırıldı.

Bu mesajı herhangi bir tartışma olsun diye göndermedim. Sadece etoburlarda artık yeni gelenler için başka bir başlık açılması faydalı olacak .

Yoksa her yeni "ben de isterem" mesajında sayfalar dolusu tartışma okumak belki de orkidelerden sonra en zevkli kısım olan bu bölümde ızdırap haline gelecek. Bir gram bal almak için keçiboynuzu çiğnemeyi kimse istemez.

Düzenleyen noreks : 27-06-2007 saat 18:08 Neden: typo hatası
noreks Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-06-2007, 16:21   #191
Ağaç Dostu

Bir şey gerçekten istenirse araştırılır, gerekirse ısrarcı olunur...Etobur bitkiler bölümü hepsi hepsi 2 sayfadır.Mesaj kirliliği en alt düzeyde olan bölümdür.

Bu iki sayfa 2 günde okunur anlaşılır.

"Bana cevap verilmiyor öyleyse bana elvada" tarzı söylemler aslında o konuya ilginin de olmadığının bir kanıtıdır.

Asıl 10 kere cevaplanan soru için yeniden soru sorulması mesaj kirliliğidir.

1 gram bal çok isteniyorsa 1 kilo keçi boynuzunu da insanlar seve seve yer...benim gibi.

Aksi halde alınan etobur bitkilere de, harcanan paraya da yazık olur...

.

Eski 27-06-2007, 18:04   #192
-

Sevgili Adaşım,

Etoburlar forumuna dahil olmadan forumu en az 3 defa okudum. Mesajları kopyaladım, verilen linklerden alıntıları kopyaladım. Sayın Üsatat Praecox'dan özelinden konuyla ilgili kitap sordum, sipariş ettim.
Hepsini hatmettiğimi söylemiyorum zaten her dakika yeni bir şey çıkıyor. Benim son derece salakça sorduğum sorulara ciddi cevap geldi herkes sağolsun.
Ama dikkat ediyorum hep beraber yeni, öğrenme yöntemi ya da bilgiye ulaşmanın yolu öğretilmemiş arkadaşlar şaşkın ördek misali foruma girince el birliği ile püskürtüyoruz.
Sayın Praecox haklı olarak bıkmış olabilir. Her seferinde sıfırdan başlamak bıktırıcı, can sıkıcı hatta çileden çıkarıcı olabilir.
Peki diğerlerimize ne oluyor?. Yeni üyenin elinden tutup "buraya bakman lazım" veya "bunu oku ondan sonra sor" dedikten sonra eğer yapmazsa tepelense daha makul ve mantıklı olmaz mı ?
Daha önce yazdığım bir mesajda kantarın topuzunu kaçırıp "okumanız var mı?" diye cevaplamıştım. Daha sonra kendimden utandım. Benim neslimin yetiştirdiği öğrenciden daha fazlasını beklemenin nasıl hata olacağı hani derler ya kafama dank etti.
Benim derdim yeni mesaj var diye forumu açtığımda bu luzumsuz yazışmalarla karşılaşmamak.

Eski 27-06-2007, 21:46   #193
Ağaç Dostu

avukatkemal's Avatar

Giriş Tarihi: 28-11-2006
bu arada etoburlar biraz populer oldu..herhalde gg'nin etkisi bu hususta..****** meraklıları püskürtmemek heveslerini kırmamak lazım..ama etoburlar gerçekten çok zor bir ugraşı..nerdeyse 6 ay oldu hala alfabede B harfine geçemedim bence en makulu yeni başlayanlar merak edenler gibi bir üst başlık açıp orda temel bilgileri vermek kilitli konuda.. buna rağmen etoburlar kıyma da yermi gibi soru soranlara ise allaha havale etmek gerekecek

avukatkemal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-06-2007, 22:00   #194
-

Sayın Avukat Kemal ,

İşin içine girdikçe anlamadığım konuların daha fazla olduğunu farkediyorum. D'amato nun kitabını getirttim bir kelimesini anladıysam derler ya.. durum o vaziyette. Ne mutlu size A harfini anlamışsınız. Yeni üst başlık açılırsa salakça soruları belki orada sorma imkanım olur.
GG sayesinde bir çok meraklı buraya geliyor da , tohumlardan alıp çimlendirenler nerede ? Ya da alanlardan kaçının tohumu çimlendi.
Belki de atladığımız konu hepimiz daha önce çeşit çeşit garip bitki yetiştirip hepsinin isteklerinin farklı olduğunu zaman içinde anladığımızdan CP lerin bu garip alışkanlıkarını normal kabul ediyoruz. Hiç bir bitki tecrübesi olmadan birden CP lere dalanlar da bunu anlayamıyorlar. Kısacası Afrika menekşesinden Cp lere hızlı geciş yapılamıyor.
Artık üst başlıklardan birinde de kıymayı çiğ köftelik çeken yerlerin listesini yayınlar havaleyi oraya yaparız. Ne de olsa üst makamın daha önemli işleri olabilir.
Saygılar

Eski 27-06-2007, 22:31   #195
Ağaç Dostu

avukatkemal's Avatar

Giriş Tarihi: 28-11-2006
valla benim afrika menekşeleriyle bile aram yoktu sonuçta orta yolu bulmak en guzeli galiba.. bilgi birikimi arttıkça zaten ustaların yuku azalacaktır..biraz da şu an tum yuk 1-2 kişi üzerinde..erkan bey burak bey biraz hakan bey.. ama çömezler yetişiyor aşağıdan

avukatkemal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-06-2007, 22:39   #196
-

Bir dakika durun tahmin edeyim. İyi beslenirse bir ihtimal insan yiyecek boyuta ulaşacağı konusunda bir fantaziniz vardı.
Hani birini eve davet edeceksiniz kapı açık olacak ama evde olmayacaksınız gibi..

Eski 27-06-2007, 22:47   #197
-

Küçük korku dükkanı (Little Shop of Horrors ) bu konuda yapılmış iyi müzikallerden biri aslında son renkli çevriminde Rick Moranis oynuyordu. Devamlı "feed me" besle beni diyen çiçek ve her beslenmede boyutu iki katına çıkar.
ilk çevrim ise müzikal değildi yanılmıyorsam baş rolde Jack Nicholson vardı. Siyahbeyaz ( galiba bitişik yazılması lazım ) kara komediydi.

Eski 27-06-2007, 23:00   #198
Ağaç Dostu

Aslında Türkiye'de bu forum sayesinde herkes etobur bitkiler hakkında temel-orta bilgiye kolayca sahip olma şansına erişti.

Ve artık Türkiye'de aynen menekşe ve sardunya sevenler gibi bir etobur bitki sevenler kitlesi oluştu.

Tüm bunların başlangıcını ise praecox hocaya borçluyuz ve haklı olarak artık forumda yer alan temel-orta konularda sorulan sorulara cevap vermek istemiyor...İleri düzey sorularda ise şimdiye kadar cevaplamadığı soru yok...

Bu nedenle temel-orta sorularda artık cevapların hocanın asistanları tarafından verilmesi şart, hoca belki yanlış cevapta olaya müdahale edebilir.

Yine forumda bir sabit konu açılarak;
--Yeni etoburcuya öğütler--gibi bir başlıkla önemli hususlar burada anlatılır ve yeni gelen arkadaşlara bu link verilir...

.

Eski 27-06-2007, 23:10   #199
Yeni Üye

NewYorklu's Avatar

Giriş Tarihi: 02-06-2007
Galeri: 5
Bende KoçTaş'tan VFT aldım. Şimdi saksısını değiştirmeyi düşünüyorum fakat kapanlara zarar vermeden bitkiyi saksıdan nasıl çıkarabilirim? Sanırım çıkaranlar var onlar deneyimlerini paylaşırlarsa çok sevinirim.

Ayrıca Ankara'dan bu aralar özel topraktan almayı düşünen varmı? Bu sefer katılmayı isterim.

Teşekkür ederim.

NewYorklu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-06-2007, 23:26   #200
Ağaç Dostu

Yakında Ankara'lı etobur bitki severlerin sayısı İstanbul'u geçecek...çok iyi bir gelişme...Koçtaşa bu konuda teşekkür etmek gerek...

Sanırım seneye seri katil 100 cm lik sarr.ları da getirirler

Torftan önce sulama suyu konusunu hallettiniz mi?
.

Eski 27-06-2007, 23:32   #201
Ağaç Dostu

unalceleb's Avatar

Sayın NewYorklu, Koçtaştan aldığınız vft ile ilgili saksı değiştirme konusunda daha önce bilgi verildi, lütfen forumlarda araştırınız.

Ayrıca Ankaradan torf almak istiyorsanız daha önce bu aktiviteyi gerçekleştiren Sayın denizakvaryumu, avukatkemal ve Sayın kienne ile irtibata geçmeniz gerekir.

Eski 27-06-2007, 23:39   #202
-

Aklın yolu bir.
Moderatör tayin edilsin acemi sorular peygamber sabrına sahip asistanlar tarafından cevaplansın.
Bunca yıllık tecrübeye de saygı gösterilerek Üstat Praecox gerçekten luzumsuz messajlarla rahatsız edilmesin. Ki ben Datça da etobur peşine düşmüşken rahatça mesaj yazayım.

Eski 27-06-2007, 23:45   #203
Ağaç Dostu

unalceleb's Avatar

Ben praecox üstadın bu sorulara cevap vermekten üşendiğini ve sıkıldığını sanmıyorum, kendisine bunaltan insanların okumadan, araştırmadan ve çaba sarfetmeden armut piş ağzıma düş olayıdır bence.

Eski 27-06-2007, 23:46   #204
-

Yanlış anlamayın o kadar çok yere girip çıkıyorum ki bazen nerede olduğumu kaybediyorum. Zaten bu forum dipsiz kuyu gibi oldu tam internetin tarifi , yararlı bilgi var ama nerede???
Bir kaç saat evvel vft fiyatları diye bir başlık görüp cevap yazmıştım. soru sahibi arkadaş okumadan silindiyse bu ne sürat. Silinmediyse başlık nerede.
Kısacası bu kedi ise ciğer nerede , yok ciğer ise kedi nerede ?

Eski 27-06-2007, 23:51   #205
Yeni Üye

NewYorklu's Avatar

Cevaplar için tesekkur ederim.

Eski 28-06-2007, 00:13   #206
Ağaç Dostu

unalceleb's Avatar

sorunuzun cevabını bulabildiniz sanırım?

Eski 28-06-2007, 11:24   #207
Yeni Üye

NewYorklu's Avatar

Söylediğiniz bölümleri daha önce okumuştum zaten benim için asıl sorun o küçücük saksıdan o narin kapanlara zarar vermeden bitkiyi nasıl çıkaracağım. Ama biraz zarar gelebilir kapanlar kırılabilir ondan korkuyorum.

Eski 28-06-2007, 11:29   #208
Ağaç Dostu

unalceleb's Avatar

bence saksı değiştirmenize şu an için gerek yok, orada satılan vft leri bende gördüm, gerçekten çok küçükler, eğer illaki değiştiricem derseniz de sayın gundam ın 184 nolu mesajda verdiği http://www.expertvillage.com/videos/...ropagation.htm
bu siteye bakın derim.

Eski 28-06-2007, 11:39   #209
Kaybettik...

praecox's Avatar

Huh bu sıcaklar....
ben şahsen eskisi gibi foruma girip ilgilenemiyorum girsem de mesajları okuyup cevap yazıcak takati kendimde bulamıyorum. sıcaklar beni mahvetti. laptop bile bir müddet sonra yanıcak derecede ısınıyor.
tüm bunlara rağmen forumdaki yazışmaların herkeslerini benim gibi rehavete çökmemiş bilakis vft kpanları misali aktifleştiğini görüyorum.

sayın newyorklu vft saksı değişiminde yapraklara zarar vermeden yeniden dikim yapmak tam bir maharet işi. deneyin zararı yok ilk başta bir iki kapana dikkat edecem derken onlar kapanıcaktır asıl kırmaktan ziyade kapanı olan yaprakların kökler soğancık vs. açıkta iken geriye doğru yay gibi gerilmemesine dikkat edin çabucak değişimi gerçekleştirirseniz geriye gerilecek vakit bulmaz. ama bu olacak diye de acele edip elinizi ayağınızı dolanacak gibi paniklemeyin bu gibi şeyler de biraz deneyim işidir.
ancak çekinmeyin kaçınmayın .... deneyin... derim.
bazı yeni arkadaşlarımızı "topluca geri püskürtme" konusunda üzüldüm. ancak benim gibi bazı diğer deneyimli arkadaşların pasif kalması burdan en azından benden bir şeyler öğrenmiş cevap verecek bilgisi olduğuna inanan birilerinin de yazmamasına bariyer teşkil etmemeliyim...ki bu arkadaşlar da heveslensin kaçmasın.
ben yanlış bir cevap olursa veya ekelmeler gerek se bunu yaparım.
bence etoburlara acemiler veya panik ccevap arıyan aciller gibi başlığı mı açılsa....

Eski 28-06-2007, 12:25   #210
Ağaçsever

Kienne's Avatar

Giriş Tarihi: 02-05-2007
Galeri: 8
Sayın NewYorklu,
Eğer sorununuz saksı değiştirmekten ziyade Koçtaş'ta satılan bitkilerin, içiçe geçmiş iki saksısını ayırmaksa endişelenmeyin, ilk başta ben de tedirgin olmuştum. İki saksı sanki yapışık gibi duruyor (nakliye ve satış sürecinde bitkinin ihtiyacı olan suyu sızdırmaması için böyle yapmışlar).
Eğer dış saksıyı ağzına yakın yerlerden biraz sıkıştırıp, iki saksının arasına ince uçlu bir bıçak sokabilir ve yukarı dağru biraz kanırtırsanız kolaylıkla ayrılıyorlar.

Kienne Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:30.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025